CEV CUP

Όπου… Ντινάμο, «γράψε» κούπα!

Όπου… Ντινάμο, «γράψε» κούπα!

“Βίοι παράλληλοι” για τις Ντινάμο από Μόσχα και Κράσνονταρ της Ρωσίας, που στην… χρυσή παράταση του CEV Cup στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Σε… άπταιστα λοιπόν ρωσικά “μίλησαν” οι φετινές διοργανώσεις του CEV Cup ανδρών γυναικών, καθώς μετά το θρίαμβο της Ντινάμο Μόσχας στο “χρυσό σετ”, λίγες ώρες αργότερα η συμπατριώτισσά, Ντινάμο Κράσνονταρ χρειάστηκε να φτάσει κι εκείνη στο Golden Set του δεύτερου τελικού για να πανηγυρίσει στο Σοπότ της Πολωνίας τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Με ηγέτιδα την MVP Κοσέλεβα να σταματά στους 37! πόντους η ρωσική ομάδα που στο πρώτο ματς στο Κράσνονταρ επικράτησε με 3-0 (25-18, 25-20, 25-22) την Aτομ Τρεφλ Σοπότ, κατάφερε με το σετ που “έκλεψε” στην ήττα της με 3-1 (26-24, 18-25, 26-24, 25-22) να διεκδικήσει το τρόπαιο στην διαδικασία του “χρυσού σετ”.

Έτσι στην έξτρα… παράταση της CEV η ρωσική ομάδα  επιβλήθηκε με 15-10 και βυθίζοντας στο… πένθος 6.120 φίλους της “οικοδέσποινας” στις κερκίδες του επιβλητικού “Hala Ergo Arena” του Σοπότ, πανηγύρισε τη δεύτερη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας της. Για την φιναλίστ Ατομ Τρεφλ του Σοπότ τοπ σκόρερ με 20 πόντους αναδείχθηκε η Ζαρόνσλισκα.