Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ώρα αλήθειας στην Α1

Ώρα αλήθειας στην Α1

H ώρα της αλήθειας για της ομάδες της Α1 έφθασε καθώς η 22η αγωνιστική θα κρίνει την μάχη της 4άδας και της παραμονής με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε Πυλαία, Αλεξανδρούπολη και Τούμπα. Όλα τα παιχνίδια θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση λεπτό προς λεπτό από τη NOVA που θα μεταδώσει ολόκληρο το Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ

Στον Πειραιά και το Ρέντη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμία σε ένα παιχνίδι που περισσότερο είναι τυπικής διαδικασίας για τους γηπεδούχους, ενώ από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι θα επιδιώξουν να γλυτώσουν τον υποβιβασμό.

Ο Δημήτρης Καζάζης δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα καθώς είχε όλους τους παίκτες του στην προετοιμασία των τελευταίων ημερών και έτσι θέλει να κλείσει νικηφόρα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας το βλέμμα του στα play-off των ημιτελικών περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του.

Ο Δημήτρης Καζάζης αναφερόμενος στην αναμέτρηση τα 22ης αγωνιστικής τόνισε «Ουσιαστικά για εμάς είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας εν όψει των play-off. Δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον όμως θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να αποκτήσουμε ρυθμό για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούνε».

Από την άλλη πλευρά η Λαμία θα επιδιώξει να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ωστόσο θα έχει το αυτί της σε άλλα γήπεδα προκειμένου να ελπίζει να παίξει στα play-out.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και απουσίες και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ελπίζει σε ένα καλό παιχνίδι.

ΑΕΚ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Στην Γλυφάδα η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων δίνει το τελευταίο της παιχνίδι ελπίζοντας να μην είναι και το τελευταίο της στην κατηγορία.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας σε έναν αγώνα χωρίς αύριο που αν θέλουν να σώσουν την χρονιά θα πρέπει να πάρουν τη νίκη και παράλληλα να βλέπουν και σε άλλους αγώνες για τα αποτελέσματα.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν των γνωστών απουσιών του Ίλιτις, Δημητρούδη και Οικονόμου.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» του ΑΟΟ χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και με το βλέμμα τους στα Play-off θέλουν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να κλείσουν με χαμόγελα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Δεληκώστας για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ δεν υπολογίζει τον Λούνα που έχει πρόβλημα και θα προφυλαχτεί για τα επόμενα παιχνίδια, ενώ εκτός είναι και ο Σκαρλατίδης.

Ο πασαδόρος της ομάδα του Έβρου Μανώλης Δημητριάδης αναφερόμενος στον αγώνα της Γλυφάδας τόνισε «Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της παραμονής της και στο παιχνίδι θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και στα υπόλοιπα παιδιά. Είναι ένα που μπορούμε να δοκιμάσουμε πράγματα, αλλά που θέλουμε να κερδίσουμε και να πάμε με καλή ψυχολογία στα play-off περιμένοντας να μάθουμε και τον αντίπαλό μας».

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει μια ακόμη φιέστα για τον κόσμο του και απέναντι στον Παναθηναϊκό θέλει να γιορτάσει με όλους τους φίλους του την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι «ασπρόμαυροι» λίγο πριν την τελική τους ευθεία θέλουν να πάρουν το τρίποντο και από εκεί και μετά να υπολογίζουν τα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια τους.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό λίγο πριν την έναρξη των ημιτελικών.

O λίμπερο των «ασπρόμαυρων» Δημήτρης Γκαράς τόνισε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και θέλουμε να τελειώσουμε νικηφόρα τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να δώσει δύναμη για τον δύσκολο δρόμο των πλέι οφ».

Όσο για τον αυριανό αντίπαλο ο λίμπερο του ΠΑΟΚ πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος στο δεύτερο γύρο έχει καλή χημεία και έχει σταθεροποιήσει στην απόδοση του. Κλειδιά του αγώνα είναι οι δύο ακραίοι τους οποίους εάν καταφέρουμε να περιορίσουμε τότε θα έρθει και το νικηφόρο αποτέλεσμα. Θέλει υπομονή γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει καλά στο κομμάτι μπλοκ άμυνα και χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση για να πάρουμε τη νίκη».

Από την άλλη πλευρά αυτός που καίγεται για βαθμούς είναι ο Παναθηναϊκός προκειμένου να παραμείνει στην 4άδα που βρίσκεται τώρα. Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου χρειάζονται ουσιαστικά έναν βαθμό για να περάσουν στην 4άδα και 3 για να κρατηθούν στην 3η.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό που φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος.

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού, Σωτήρης Πανταλέων τόνισε «Είναι ένα ματς που εδώ που φτάσαμε είναι το δυσκολότερο που θα μπορούσαμε να παίξουμε απέναντι στην πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και μετά το τέλος του αγώνα να δούμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα και να δούμε τι καταφέραμε».

Από τη μεριά του, ο διαγώνιος του ΠΑΟ, Χρίστος Μπέλος ανέφερε «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το παλέψουμε. Από τη σειρά παιχνιδιών που παίξαμε τελικά αυτό είναι και το πιο δύσκολο αλλά και το πιο σημαντικό. Ωστόσο θα παλέψουμε για τη νίκη για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας, εκεί όπου θέλουμε και θέλουν όλοι, στα πλέι οφ»!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στο κλειστό του Έβρου θα διεξαχθεί ίσως το πλέον αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου.

Η μάχη της 4άδας αναμένεται να είναι μέχρι τέλους με τις δύο ομάδας να είναι ισόβαθμες στους 40 βαθμούς και να έχουν τους ίδιους ακριβώς στόχους.

Τα σενάρια πολλά όπως και οι διασταυρώσεις των αγώνων. Ωστόσο άπαντες θα διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους φέρει στην επιθυμητή θέση.

Ο Σάκης Μουστακίδης μετά την αποδέσμευση του Όστιν στον πάγκο θα έχει τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο «χρυσή» εφεδρεία αν χρειαστεί κάτι ο Σταύρος Κασαμπαλής.

Ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Άκης Δαρίδης σχολίασε «Σίγουρα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι για εμάς όπου θα παίξουμε τους κόπους όλης της χρονιάς. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε όλη τη χρονιά για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας όπως είναι κάθε φορά εξάλλου για να κάνουμε την υπέρβαση. Πιστεύω πως κλειδί της αναμέτρησης θα είναι η συγκέντρωση και η τακτική»

Από την άλλη ο Φοίνικας Σύρου παίζει το τελευταίο του χαρτί για να περάσει στην 4άδα και θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο.

Οι νησιώτες εκτός του εδώ και καιρό τραυματία Νίκολα Μιγιαϊλοβιτς δεν αντιμετωπίζουν κανένα άλλο πρόβλημα. Ο λίμπερο των Συριανών Νικήτας Εφραιμίδης υπογράμμισε «Εδώ που έφθασαν τα πράγματα θα παίξουμε όλα για όλα για τη νίκη που θα μας δώσει θέση στην 4άδα. Παίζουμε με μια καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα, αλλά στόχος μας είναι να πιάσουμε καλή απόδοση που θα μας οδηγήσει στη νίκη. Περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό αγώνα και αυτό είναι η ομορφιά της Volleyleague που κάθε χρόνο γίνεται όλο και ανταγωνιστικότερη».

ΜΕΝΤ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Τούμπα ΜΕΝΤ και Κηφισιά θα διεκδικήσουν τη νίκη έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετούς στόχους.  Οι «κυανόλευκοι» της Τούμπας θέλουν τη νίκη προκειμένου να αυξήσουν την διαφορά τους από την ΑΕΚ και να γλυτώσουν τα play-out.

Οι γηπεδούχοι χωρίς προβλήματα και απουσίες θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή και θα δώσουν τα πάντα για τους βαθμούς.

Η νίκη όμως είναι στόχος και για την Κηφισιά προκειμενου να έχει τις ελπίδες της για την είσοδό της στην 4αδα της βαθμολογίας και τα ημιτελικά.

Μπορεί οι πιθανότητες για τους «κυανόλευκους» να είναι μικρές, ωστόσο όσο υπάρχουν αυτές, άπαντες θα διεκδικήσουν το τρίποντο και από εκεί και μετά να κοιτάνε σε Πυλαία και Έβρο για να ξέρουν αν τα κατάφεραν.

Ο Κώστας Αρσενιάδης δίχως προβλήματα απουσιών και τραυματισμών υπογράμμισε «Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι περισσότερο ψυχολογίας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες έχουμε για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι λιγοστές αλλά εμείς θα παλέψουμε για την είσοδό μας στην 4άδα. Θέλουμε να νικήσουμε και να πάρουμε το τρίποντο έπειτα από αρκετό καιρό και θα διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες μας αναλογούν».

ΑΡΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στην Μίκρα ο Άρης είναι έτοιμος να κλειδώσει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία και κόντρα σε πολλά οικονομικά προβλήματα να σώσει την παρτίδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τη νίκη και από εκεί και πέρα την ήττα της ΑΕΚ προκειμένου να διευρύνουν την διαφορά τους από τους «κιτρινόμαυρους» της Αθήνας στους +12 και να γλυτώσουν τα play-off.

Ο Γιάννης Μέλκας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα πέραν του Χατζηπαραδείση ωστόσο και αυτός αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα.

Ο Κάσσανδρος Στίγγας αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Εμείς δεν σκεφτόμαστε το τι θα γίνει σε άλλα παιχνίδια. Σκεφτόμαστε μόνο το δικό μας παιχνίδι και το πώς θα κερδίσουμε εμεί. Θέλουμε να σώσουμε τη χρονιά και να κερδίσουμε τον Παμβοχαϊκό. Προπονούμασταν κανονικά όλη την εβδομάδα και ήμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει για τη φετινή χρονιά».

Από την άλλη πλευρά ο Παμβοχαϊκός σε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον θα επιδιώξει ότι καλύτερο μπορεί όμως και πάλι δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Μέρτεν.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Νέμεθ που είναι τραυματισμένος, δεν έχει επιστρέψει ο Στεφάνοβιτς από την Σερβία, ενώ αμφίβολος είναι ο Βανδώρος. Έτσι αν δεν καταφέρει να παίξει ο τελευταίος χρέη ακραίου θα εκτελέσει για 2η συνεχόμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Ζήσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ
17:00 ΑΕΚ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
17:00 ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
17:00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
17:00 ΜΕΝΤ – ΚΗΦΙΣΙΑ
17:00 ΑΡΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ