ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ωρα Ευρώπης για Ελλάδα

Ωρα Ευρώπης για Ελλάδα

Η Ελλάδα επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο και σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες και την κλήρωση της CEV (19:30) περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Eurovolley που θα φιλοξενηθεί σε Γαλλία-Βέλγιο-Ολλανδία-Σλοβενία από 12 έως 29 Σεπτεμβρίου.

Στο Βέλγιο και τις Βρυξέλλες χτυπά σήμερα η καρδιά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των Ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα έπειτα από αρκετά χρόνια επιστρέφει και είναι μια από τις 24 ομάδες που θα μπούνε στην κλήρωση σε μια λαμπερή εκδήλωση που θα μεταδοθεί τόσο από το κανάλι Eurovolley TV, όσο και από την επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενηθεί σε 4 χώρες με τις διοργανώτριες να έχουν τεθεί επικεφαλείς των 4 Ομίλων.

Οι 20 εναπομείναντες ομάδες προήλθαν από τις 8 της τελικής κατάταξης του Euro 2017 (Ρωσία 1η, Γερμανία 2η, Σερβία 3η, Ιταλία 4η, Βουλγαρία 5η, Τσεχία 6η, Πολωνία 7η και Τουρκία 8η) και από τους 7 προκριματικούς ομίλους προκρίθηκαν οι 7 πρώτες (Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Ουκρανία) και οι 5 καλύτερες δεύτερες (Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ισπανία, Σκόπια).

Οι 24 ομάδες του Ευρωβόλεϊ 2019

Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ολλανδία, Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ισπανία, Σκόπια.

Με τις διοργανώτριες χώρες να είναι επικεφαλείς των ομίλων (Γαλλία Α’ όμιλο, Βέλγιο Β’ όμιλο, Σλοβενία Γ’ όμιλο και Ολλανδία Δ’ όμιλο), οι υπόλοιπες 20 χωρίστηκαν σε 5 γκρουπ των 4 ομάδων με βάσει το Ευρωπαϊκό τους ranking από τις 4 Σεπτεμβρίου 2017, όταν είχαν δηλώσει οι ομάδες τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ. Αναλυτικά:

Πρώτο γκρουπ: Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Ιταλία

Δεύτερο γκρουπ: Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία, Τσεχία

Τρίτο γκρουπ: Εσθονία, Σλοβακία, Τουρκία, Πορτογαλία

Τέταρτο γκρουπ: Ισπανία, Ουκρανία, Ελλάδα, Σκόπια

Πέμπτο γκρουπ: Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αυστρία.

Η κλήρωση θα ξεκινήσει με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ και στη συνέχεια με νέα κλήρωση θα αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα πάει κάθε ομάδα. Η διαδικασία θα είναι η ίδια για τα υπόλοιπα 4 γκρουπ.

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι 4 πρώτοι. Για το top-16 ο Α’ όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ’ και ο Β’ με τον Δ’. Αναλυτικά:

Α1 – Γ4

Α2 – Γ3

Α3 – Γ2

Α4 – Γ1

Β1 – Δ4

Β2 – Δ3

Β3 – Δ2

Β4 – Δ1

Στα ημιτελικά, ο ένας αγώνας θα διεξαχθεί στη Σλοβενία (Λιουμπλιάνα) και ο άλλος στη Γαλλία (Παρίσι). Ο μικρός τελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν επίσης στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Την Ελληνική Ομοσπονδία θα εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες ο ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης και ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου Παντελής Λώλης.