CHALLENGE CUP

Ώρα Ευρώπης για Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ώρα Ευρώπης για Εθνικό Αλεξανδρούπολης
Με τον Σταύρο Κασαμπαλή στην αποστολή αναχωρεί την Τετάρτη απο την Αλεξανδρούπολη για την Τσεχία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσει την Πέμπτη να αντιμετωπίσει την VSC Ζλιν στο πρώτο παιχνίδι της Φάσης των «16» του CEV Challenge Cup.
Να δώσει συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό του όνειρο θέλει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και να επιστρέψουν τα χαμόγελα μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ώρα της Ευρώπης επιστρέφει για τους Θρακιώτες του Σάκη Μουστακίδη που ξαναμπαίνουν στις μονομαχίες του Challenge Cup.
Αντίπαλος των “κυανόλευκων” του Έβρου οι Τσέχοι της VSC Φάτρα Ζλιν (VSC Fatra Zlin), οι οποίοι απέκλεισαν την Ολλανδική Άμπιαντ Λικούργους Γκρίνιγκεν (Abiant Lycurgus GRONINGEN) και στοχεύουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Εθνικό. Ωστόσο οι “ακρίτες” έχοντας τις ίδιες φιλοδοξίες ευελπιστούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να κάνουν το πρώτο βήμα προς την 8άδα της διοργάνωσης.
Ο Σάκης Μουστακίδης έπειτα απο αρκετό καιρό θα έχει στην διάθεσή του και τον Σταύρο Κασαμπαλή που θα πάρει  θέση βασικού πασαδόρου. Ο Εθνικός θα αναχωρήσει ωδικώς τα ξημερώματα της Τετάρτης (στις 04:00) για Κωνσταντινούπολη και από εκεί το μεσημέρι (12:00) θα ταξιδέψει αεροπορικός προς την Αυστρία και την Βιέννη. Στη συνέχεια από την Βιέννη θα αναχωρήσει οδικώς και σε περίπου 3 1/2 ώρες θα βρίσκεται στο Zlin.
Πριν το καθορισμένο παιχνίδι, ο Εθνικός θα κάνει δύο προπονήσεις. Μία την Τετάρτη (14/1) στις 19:30 και μία την Πέμπτη (15/1) το πρωί στις 11:00. Η επιστροφή του Εθνικού έχει καθοριστεί για την Παρασκευή 16/1 και αναμένεται να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 17:40, οπότε το βράδυ της ίδιας ημέρας θα φτάσει Αλεξανδρούπολη.