Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ώρα του… πάγκου

Η ώρα του… πάγκου

Η ώρα για το πρώτο σερβίς στην Α1 των γυναικών έφθασε με τους 11 προπονητές των ομάδων να αισιοδοξούν για μια καλή χρονιά και βέβαια για τα καλύτερα αποτελέσματα…

Λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι προπονητές των ομάδων μίλησαν για τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους σε μια Α1 που για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινά με 11 ομάδες.

Κοβάτσεβιτς : «Θέλουμε δυναμική εκκίνηση στο πρωτάθλημα»

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στην 3η του χρονιά στον Ολυμπιακό ίσως να βρίσκεται στην καλύτερη θέση από όλους τους προπονητές της Α1 καθώς είδε την διοίκηση των «ερυθρολεύκων» να υλοποιεί όλες του τις εισηγήσεις.

Ο Σέρβος τεχνικός  δήλωσε έτοιμος να κρατήσει τα κεκτημένα στον Πειραιά, ενώ σε πρώτο πλάνο είναι και η Ευρώπη. Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς τόνισε χαρακτηριστικά «Με βάση την εικόνα που έχουμε δείξει στα φιλικά και στην περίοδο της προετοιμασίας, είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν. Οι υποχρεώσεις μας ξεκινάνε εκτός έδρας με την ομάδα της Σαντορίνης και θέλουμε μια δυναμική εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι όσον αφορά την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Στην Ευρώπη θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πολύ καλή μας πορεία και να διεκδικήσουμε και πάλι τον ευρωπαϊκό τίτλο».

Παπαδόπουλος : «Ανυπομονησία να ξεκινήσει το πάρτι»  

Ο Πανναξιακός αν και έπαιξε με την φωτιά στην αρχή του καλοκαιριού δεν κάηκε και στο τέλος με την έλευση του Κώστα Παπαδόπουλου στο νησί δημιούργησε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα πολλά υποσχόμενη και για τη φετινή χρονιά.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος με την εμπειρία του αλλά και την υποστήριξη της διοίκησης έφτιαξε ένα αξιόμαχο σύνολο και είναι έτοιμος για το Crash test στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός του Πανναξιακού αναφερόμενος στη νέα χρονιά δήλωσε «Ξεκινάμε μια σεζόν η οποία έμοιαζε πολύ αβέβαιη πριν δηλώσουμε την ομάδα. Φτιάξαμε ένα ρόστερ, το οποίο με καλύπτει, υπό τις συνθήκες, τις οποίες δημιουργήθηκε. Για να δώσουμε τώρα προγνωστικά για το πρωτάθλημα, νομίζω ότι πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να τσεκάρουμε τις ομάδες στο γήπεδο. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει το πάρτι. Θέλουμε από την πρώτη αγωνιστική να δούμε γεμάτο το γήπεδο. Δεν θέτω κάποιο συγκεκριμένο στόχο για τη σεζόν. Στο τέλος θέλω ο Πανναξιακός να πάρει αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Γενικά πάντως ο Ολυμπιακός είναι πιο μακριά από όλους. Οι υπόλοιποι νομίζω ότι ο ένας μπορεί να κερδίσει τον άλλο».

Ρούσης : «Στόχος η 4άδα»

Στην Σαντορίνη το φετινό καλοκαίρι έφερε αρκετές αλλαγές με τον Γιώργο Ρούση να είναι αισιόδοξος πως η ομάδα θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική έχοντας στόχο την 4αδα του πρωταθλήματος.

Ο Ρούσης σχολιάζοντας το νέο πρωτάθλημα υπογράμμισε «Το πρωτάθλημα ξεκινάει με τον Ολυμπιακό φαβορί. Κάθε χρόνο εμφανίζεται όλο και πιο δυνατός και πιστεύω ότι φέτος, με τις νέες ξένες παίκτριες που έχει αποκτήσει, είναι ακόμη καλύτερος. Στόχος του ΑΟ Θήρας είναι η είσοδος στην τετράδα. Έχουμε μια νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και στα «θέλω» μας, είναι να μπορέσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα αλλά ταυτόχρονα να χτίσουμε την ομάδα του μέλλοντος. Στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό θέλω να παίξουμε ελεύθερα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σολκίδης : «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Ο Άρης για μια ακόμη χρονιά δηλώνει έτοιμος να είναι στις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Οι «κιτρινόμαυρες» της Θεσσαλονίκης έχοντας αποκτήσει έμπειρες αθλήτριες θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω από την περσινή χρονιά.

Κάτι που ξεκαθάρισε και ο Δημήτρης Σολκίδης που δήλωσε πως «Στόχος του Άρη είναι η είσοδος στην τετράδα. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Υπάρχει άγχος για την πρεμιέρα αλλά έχω εμπιστοσύνη στις αθλήτριες μου και πιστεύω θα ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα».

Σκουλικάρης : «Στόχος η παραμονή και η 6άδα»

Οι Μακεδόνες Αξιού τα τελευταία χρόνια δείχνουν σταθερότητα και συνέπεια στο πρωτάθλημα και αυτό επιζητούν και την φετινή χρονιά. Ο Μανώλης Σκουλικάρης γνωρίζει πως η φετινή Α1 αναμένεται δύσκολη θέτοντας στόχο της ομάδας του την γρήγορη παραμονή αλλά και την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην 6άδα της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα ο προπονητής των Μακεδόνων μιλώντας για το πρωτάθλημα επεσήμανε «Το πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη θα είναι ο Ολυμπιακός και στην δεύτερη όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Αυτό εγώ που περιμένω να δω, είναι να μπορέσει να ανέβει το επίπεδο στο πρωτάθλημα, να υπάρξει ανάπτυξη γιατί το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ  αξίζει να φθάσει ψηλά. Είναι στο χέρι των διοικούντων την ομοσπονδία να μπορέσουν να ανεβάσουν τον πήχη. Για την ομάδα των Μακεδόνων πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί το συντομότερο. Δεύτερος στόχος είναι να βρεθούμε στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να χειροκροτήσει τα κορίτσια».

Πάουν : «Να δείξουμε στο γήπεδο τη δουλειά μας»

Το Μαρκόπουλο έχοντας τον Κροάτη Τομο Πάουν στον πάγκο, αλλά χωρίς ξένη στο ρόστερ του ευελπιστεί για μια καλή πορεία και πλασάρισμα στην βαθμολογία. Η ομάδα των Μεσογείων επενδύοντας για μια ακόμη σεζόν σε νεαρές αθλήτριες, με το 18.08 χρόνια έχει τον μικρότερο μ.ο. ηλικίας στην κατηγορία.

Ο Τόμο Πάουν λίγο πριν το πρώτο σερβίς του πρωταθλήματος δήλωσε «Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να δείξουμε στο γήπεδο τη δουλειά μας. Έχουμε πολλές νέες παίκτριες και αυτό που θέλω είναι να τις δω να βγάζουν σε κάθε ματς το 100% των δυνατοτήτων τους.  Έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα και θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και μετά υπάρχουν τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν για να μπουν στην τετράδα».

Ζωλασταθιάδης : «Επένδυση στο μέλλον»

Ο Αίας Ευόσμου αποτελεί μια ακόμη ομάδα που έχει νεανικό ρόστερ με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να δηλώνει αισιόδοξος φιλοδοξόντας να δει την ομάδα του μεταξύ 5 και 9 του βαθμολογικού πίνακα.

Ο τεχνικός του Αίαντα αναφερόμενος το πρωτάθλημα αλλά και τις βλέψεις της ομάδας του σχολίασε «Το φετινό πρωτάθλημα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σίγουρα η απουσία του Παναθηναϊκού είναι ηχηρή, αλλά πιστεύω ότι, οι υπόλοιπες ομάδες, στο σύνολό τους, με τις προσθήκες που έκαναν, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εμείς στον Αίαντα, έχουμε ρίξει το μέσο όρο ηλικίας και δουλεύουμε με νέα κορίτσια ευελπιστώντας ότι στο μέλλον θα στηριχθούμε σε αυτά. Αν είμαστε στο 5-9 της κατάταξης θα είμαστε μια χαρά στο τέλος της σεζόν. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είναι φαβορί χωρίς να υπάρχει αουτσάιντερ».

Μπλάμη : «Στόχος η γρήγορη παραμονή»

Με νέα τεχνικό στην ομάδα την Πένυ Μπλάμη η Ηλιούπολη φρόντισε να ρίξει το μπάτζετ και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της να έχει στόχο την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Πένη Μπλάμη μίλησε για το πρωτάθλημα υπογραμμίζοντας «Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες. Κάναμε πολλά φιλικά και σε ορισμένα παίξαμε πολύ καλά. Ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή και να την διασφαλίσουμε γρήγορα. Το ρόστερ αποτελείται από νεαρές αθλήτριες και σε σχέση με αρκετές ομάδες, το μπάτζετ μας είναι πολύ χαμηλό. Αν παίξουμε καλά και πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στα παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Πανδής : «Να εδραιωθούμε στα μεγάλα σαλόνια»

Ο Πορφύρας επέστρεψε στην Α1 γυναικών ευελπιστώντας αυτή τη φορά η παρουσία του να είναι μακροβιότερη από την προηγούμενη. Η ομάδα του Πειραιά με όπλο της την εμπειρία της προηγούμενης συμμετοχής της στην κατηγορία, αλλά και τις αθλήτριες που έχει από τις ακαδημίες της δηλώνει αποφασισμένη να μείνει για αρκετό καιρό στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Βασίλης Πανδής που συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για μια ακόμη χρονιά  δήλωσε «Στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε δεν πήγαμε όσο καλά θα θέλαμε. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Mε αργά και σταθερά βήματα αισιοδοξούμε να εδραιωθούμε στα μεγάλα σαλόνια. Θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά την χρονιά για να ανέβει η ψυχολογία μας. Το πρωτάθλημα δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος αλλά οι ομάδες είναι ενισχυμένες και θα γίνουν πολλά ενδιαφέρον παιχνίδια».

Χουντουμάδης : «Φτιάξαμε μια αξιοπρεπή ομάδα»

Το καλοκαίρι για τον Ηρακλή Κηφισιά έβαλε σε δοκιμασία τόσο την ίδια την ομάδα όσο και την κατηγορία. Τελικά οι «κυανόλευκες» έστω και στο παρά ένα συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα και παρά τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της στοχεύει στην γρήγορη παραμονή της στην Α1.

Ο Σπύρος Χουντουμάδης παρά το άγχος και την πίεση που είχε τους προηγούμενους μήνες  δήλωσε  «Αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού αλλά την τελευταία στιγμή χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που αγαπούν τον σύλλογο φτιάξαμε μία αξιοπρεπή ομάδα που θα έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Οι έμπειρες Γεωργαντά, Κωνσταντίνου και Ρόγκα, η ξένη αθλήτρια και τα ταλαντούχα παιδιά των ακαδημιών εγγυώνται την δημιουργία ανταγωνιστικού συνόλου, που μετά την 4η αγωνιστική θα δείξει την αξία του. Είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πανναξιακός, Θήρα και Άρης θα διεκδικήσουν θέσεις στην τετράδα. Αναμένεται ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων».

Μπούκουρας : «Στόχος να παραμείνουμε στην Α1»

Η ΑΣΠ Κόρινθος αποτελεί την σταχτοπούτα της κατηγορίας θέλοντας να ζήσει μεγάλες και έντονες στιγμές. Με όπλο την έδρα και τον κόσμο της η Κόρινθος είναι έτοιμοι να κάνει ζημιές σε όποιον την υποτιμήσει, με τον Γιώργο Μπούκουρα να δηλώνει αισιόδοξος για την χρονιά που ξεκινά το Σάββατο.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε για το νέο κεφάλαιο της ομάδας στην Α1 και τους στόχους που έχει σε αυτήν τονίζοντας «Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην Κόρινθο. Η ομάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και ο κόσμος είναι ανυπόμονος. Τα πράγματα για εμάς πάνε καλά παρά την ατυχία με την Μαριφένια Πατεράκη που τραυματίστηκε. Όλες οι αθλήτριες είναι έτοιμες να παλέψουν για το καλύτερο. Στόχος είναι να παραμείνουμε εδώ που φτάσαμε και σιγά σιγά να εδραιωθούμε στην κατηγορία».