Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Ωραία παιδιά, ησυχία στο γήπεδο»

«Ωραία παιδιά, ησυχία στο γήπεδο»

Αυτά είναι σύμφωνα με τον «κουζουλό» Θάνο Μαρούλη τα συστατικά της επιτυχημένης “ερυθρόλευκης” συνταγής του φετινού αήττητου του Ολυμπιακού.

Ό,τι ο 26χρονος Ρεθυμνιώτης πασαδόρος είναι απολαυστικός τύπος, δεν αποτελεί ασφαλώς είδηση… Όπως επίσης και το γεγονός ότι ο τεχνικός των πρωταθλητών Δημήτρης Καζάζης, έχει την τύχη να διαθέτει φέτος δυο πολύ καλούς πασαδόρους.

Ο Μαρούλης λοιπόν επέστρεψε δριμύτερος μετά το διάστημα αποθεραπείας του τραυματισμού του και ήδη δείχνει πόσο πολύτιμη μονάδα είναι για την ομάδα του. «Εντάξει ένα ματς έπαιξα… Με την Ορεστιάδα!» υποστηρίζει με ταπεινότητα, ο γνωστός πασαδόρος στους φίλους του βόλεϊ ως «Μαρουλάο» και αποκαλύπτει στο Volleyplanet με το γνωστό του χιούμορ πως ο Ολυμπιακός “ξόρκισε” χθες στο ντέρμπι κορυφής της Volleyleague τον “κακό του δαίμονα” την Κηφισιά.

Τι έχει λοιπόν Θάνο ο φετινός Ολυμπιακός και δεν χάνει με τίποτα;

«Έχει ωραία παιδιά και ησυχία στου Ρέντη (γέλια)! Όπως κάθε ματς με την Κηφισιά, έτσι και το χθεσινό κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Κηφισιά λέει ότι παίζει μαζί μας χωρίς άγχος. Εγώ είμαι της άποψης πως το λίγο άγχος (το δημιουργικό) σε οδηγεί στις νίκες.

Στο 1-2 σετ λοιπόν εμείς αγχωθήκαμε, όσο έπρεπε… Όσο δεν πιέζαμε στο σέρβις δεν είχαμε ελπίδα! Μετά βελτιωθήκαμε εκεί και προσαρμόσαμε καλύτερα το μπλοκ-άμυνα, ενώ βγάλαμε πόντους από μπλοκ και κόντρα μπάλες», επισημαίνει ο Μαρούλης, στο περιθώριο του ρεπό του καθώς όπως λέει κι ο ίδιος «μετά την Κηφισιά, έρχονται οι Γερμανοί (σ.σ Φριντριχσχάφεν)».

Επειδή όμως όσο… ωραία παιδιά και να χει μια ομάδα δεν αρκούν για να διατηρήσει μετά από τέσσερα ντέρμπι με Παμβοχαϊκό, ΠΑΟΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Κηφισιά, το αήττητο για 8η αγωνιστική, μάλλον ο φετινός Ολυμπιακός, σύμφωνα με το Μαρούλη, διαθέτει και άλλο… χάρισμα.

«Για άλλο ένα ματς βοηθήσανε πολύ στο παιχνίδι παίκτες προερχόμενοι από τον πάγκο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι σε κάθε ματς βλέπουμε και διαφορετικούς παίκτες να έρχονται απ’ έξω και να ξεμπλοκάρουν την ομάδα, αναλόγως με το τι έχει ανάγκη στη δεδομένη στιγμή του αγώνα» τονίζει ο Έλληνας πασαδόρος των πρωταθλητών που διαφωνεί με την άποψη ότι το παιχνίδι της Κηφισιάς δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

«Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο… Μάλλον γνωριζόμαστε τόσο καλά σαν ομάδες που θεωρώ ότι σε εμάς αυτό κάνει λίγο κακό. Ίσως όμως να ταιριάζει το δικό μας παιχνίδι με αυτό της Κηφισιάς…».