Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ορεκτικό με τρεις αναμετρήσεις στη Volleyleague

Ορεκτικό με τρεις αναμετρήσεις στη Volleyleague

Τρεις αναμετρήσεις αποτελούν το πρώτο πιάτο της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague ανδρών για το Σάββατο (13/1) με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του Ηρακλή να ξεχωρίζει ενώ τηλεοπτικά οι φίλοι του βόλεϊ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στη Χαλκίδα ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή κόντρα στην Κηφισιά.

17.00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον αήττητο Ολυμπιακό με τον προπονητή της ομάδας του Έβρου και παλιά δόξα των “ερυθρολεύκων” Σάκη Μουστακίδη να τονίζει: «Πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστές εμπειρίες για τους νέους παίκτες μου. Ειδικά εφέτος που ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει πολύ είναι ένας λόγος παραπάνω. Παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να παίξουμε με πάθος και θράσος και να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας. Δεν είναι από τους αγώνες που θα κυνηγήσουμε βαθμούς και ότι κερδίσουμε θα είναι όφελος»

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πετύχουν την 13η νίκη τους στο πρωτάθλημα και να μπουν με καλή ψυχολογία για την αναμέτρηση της Τετάρτης (17/1) με την Λοκομοτίβ Μπακού στο Ρέντη. Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Μίκο Οϊβάνεν δήλωσε στο osfp.gr: «Οι υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα συνεχίζονται με ένα εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί στις εγχώριες διοργανώσεις και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Μπακού που ακολουθεί την Τετάρτη στο Ρέντη. Η ομάδα μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια»

17.00 Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς (ΕΡΤ2)

Το πρώτο τηλεοπτικό ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής θα γίνει στο γυμναστήριο της Κανήθου στην Χαλκίδα όπου ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον ΑΟΠ Κηφισιάς.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά γηπεδούχος έχοντας στη σύνθεση του τον Ερνάντο Γκόμεζ ενώ αναμένεται να επιστρέψει και ο Ντέιβιντ Σιλβέρα Μότα. Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας, Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Η ομάδα πέρασε περίοδο αλλαγών και απουσιών και προσπαθεί πάλι να βρει τον ρυθμό της. Ο αγώνας με την Κηφισιά είναι πολύ δύσκολος και φυσικά σημαντικός για την συνέχεια. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να γυρίσουμε στις επιτυχίες που θα μας επιστρέψουν να κοιτάζουμε ψηλά στην βαθμολογία. Είναι σημαντικό που αγώνας είναι τηλεοπτικός. Θα περιμένουμε τον κόσμο να μας υποστηρίξει».

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς προέρχεται από την ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά με καλή εμφάνιση που έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό. Ο Κώστας Αρσενιάδης θα έχει και πάλι στην διάθεση του τον έμπειρο κεντρικό Νίκο Παπαγγελόπουλο που μετά από έξι μήνες στον ΠΑΟΚ επέστρεψε στα παλιά του λημέρια.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στην Κηφισιά. Για μένα είναι σα να μην πέρασε μία μέρα και ελπίζω και αυτό να φανεί στο γήπεδο. Γνωρίζομαι με τον προπονητή και τους περισσότερους συμπαίκτεςμου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει βαθμούς και να βελτιώσει τη θέση της στην βαθμολογία αποφεύγοντας πιθανές περιπέτειες. Ο αγώνας στη Χαλκίδα είναι δύσκολος αλλά ελπίζω όλα να πάνε καλά και να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Έλληνας μπλοκέρ.

19.00 ΑΟ Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Πετ. 2015

Ντέρμπι κορυφής στη Σύρο όπου ο Φοίνικας θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Πετοσφαίρισης. Ο προπονητής του Φοίνικα Όσκαρ Κάσμαρτσικ είπε: «Από παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και φυσικά θα γίνεται όλο και καλύτερος ο τρόπος που αγωνιζόμαστε. Eίμαι χαρούμεος που βρισκόμαστε στην τρίτη θέση, αλλά για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. O Hρακλής είναι δυνατή και ενθουσιώδης ομάδα αλλά έχουμε κι εμείς τα εργαλεία που χρειάζονται για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Θέλουμε να κρατηθούμε ψηλά και να επιβεβαιώσουμε και μπροστά στο κοινό μας την αγωνιστική άνοδο. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ζήση για την διάκριση του MVP».

Ο Ηρακλής ταξιδεύει στη Σύρο με υψηλές προσδοκίες. Ο Γιάννης Ορφανός δε μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας του ενώ για την αναμέτρηση του Σαββάτου είπε: «Οπως και στον Α΄γύρο έτσι και τώρα περιμένω να γίνει ντέρμπι. Ο Φοίνικας έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερα σε όλους τους τομείς. Εμείς προτάσουμε τον ενθουσιασμό και το καλό δέσιμο ταλαντούχων αλλά και έμπειρων αθλητών που μας έχουν δώσει μία νέα αγωνιστική ταυτότητα. Οι νίκες με ΠΑΟΚ και Χαλκίδα στην έδρα μας ήταν πολύ καλές και έδειξαν πως η ομάδα μπορεί να προχωρήσει κοιτάζοντας μπροστά».