CHAMPIONS LEAGUE

Οσμή… σκανδάλου στο Champions League γυναικών!

Οσμή… σκανδάλου στο Champions League γυναικών!

H ομάδα της Ντιναμό Μόσχας επρόκειτο να παίξει τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων με την Τσέχικη Ντούκλα σήμερα, αλλά η ρωσική ομάδα δεν πέταξε ποτέ για το Λίμπερετς. Έτσι η αναμέτρηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και με αυτή την ήττα “στα χαρτιά” η μοσχοβίτικη ομάδα, κινδυνεύει πιθανότατα να μείνει εκτός των πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ο λόγος που η ρωσική ομάδα δεν ταξίδεψε για την Τσεχία, δεν ήταν όπως συνηθίζεται τελευταία ο κορωνοϊός, αλλά το γεγονός ότι η τσεχική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να εκδώσει βίζα σε πέντε μέλη του προπονητικού επιτελείου της Ντιναμό: τον β’ προπονητή Ντμίτρι Ντιάκοφ , τον στατιστικολόγο Σεργκέι Ζίτοφ , τον γυμναστή, Στάνισλαβ Ντινέικιν, καθώς επίσης στον γιατρό και στον μασέρ της ομάδας.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ρωσικός σύλλογος οι βίζες δεν δόθηκαν με τη διατύπωση “δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι λόγοι για είσοδο στην Τσεχική Δημοκρατία”. Την ίδια στιγμή, ο προπονητής της ομάδας Κονσταντίν Ουσάκοφ, θα μπορούσε να πάει στο Λίμπερετς.

Όπως συμπεραίνει κανείς μόνο το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού φαίνεται κρίσιμο, ωστόσο η Ντιναμό δεν ήθελε να πάει ελλιπής στην Τσεχία.
Όμως η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (EVC) δεν βοήθησε στην επίλυση αυτού του ζητήματος και οι επιστολές της οργάνωσης στο υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Γενικά, η CEV συχνά εγκρίνει μόνο τις συναινετικές αποφάσεις που λαμβάνουν οι σύλλογοι.

«Η CEV μας είπε ότι κατανοεί όλες τις δυσκολίες, αλλά τα αποτελέσματα της κλήρωσης ήταν γνωστά τον Σεπτέμβριο και η Ντιναμό μπορούσε να ζητήσει βίζα από την τσεχική πλευρά τον Σεπτέμβριο. Αυτή είναι μια πολιτική “δύο μέτρων και σταθμών”. Κάποιοι επιτρέπεται να μεταφέρουν αγώνες. Άλλες “πολιτισμένες” ομάδες, που σέβονται και τιμούν το “fair play” βρίσκουν λύση. Για παράδειγμα, η Φενέρμπαχτσε συμφώνησε με την Ντιναμό Καζάν να αναβάλει τον αγώνα για μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ντιναμό Βλαντιμίρ Ζινίτσεφ σε συνέντευξή του στο Match TV .

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ισχυρίζεται ο τιμ μάνατζερ, σε μια επιστολή του ο σύλλογος ζήτησε βίζα για όλη την αποστολή, αλλά σε κάποιους δόθηκε βίζα για τρεις ημέρες, σε άλλους για δύο χρόνια και σε πέντε δεν δόθηκαν καθόλου. Η Ντιναμό είναι αγανακτισμένη τόσο με τη θέση του CEV όσο και με τη συμπεριφορά της τσέχικης πλευράς. Ο σύλλογος της Μόσχας διαμαρτύρεται ότι από την πλευρά τους, εκείνοι παρείχαν πλήρη βοήθεια στην Ντούκλα όταν η ομάδα αποφάσισε να πετάξει στη Μόσχα τον Νοέμβριο με ένα ειδικό αεροσκάφος της τσεχικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι η Ντούκλα πέταξε στον αγώνα μας στη Μόσχα με στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο απαιτεί πρόσθετες άδειες. Από την πλευρά μας, οργανώσαμε τα πάντα και τους βοηθήσαμε για την είσοδο της Ρωσίας . Αυτό είναι ένα κραυγαλέο γεγονός αντιαθλητικής, απολίτιστης στάσης απέναντι στη ρωσική ομάδα. Αντίθετο με την κοινή λογική. Η Τσεχική Δημοκρατία είχε συμπεριληφθεί στο παρελθόν από τη Ρωσία στη λίστα των μη φιλικών χωρών. Με αυτές τις ενέργειες εναντίον του συλλόγου της Ντιναμό, δικαιολογούν πλήρως αυτόν τον τίτλο », επεσήμανε με νόημα ο Ζινίτσεφ.

Η χθεσινή ήττα “στα χαρτιά” της Ντιναμό δυσκολεύει το έργο της πρόκρισης στα προημιτελικά για τη ρωσική ομάδα, που στο α’ ματς είχε κερδίσει καθαρά την Ντούκλα με 3-0 σετ, καθώς πλέον καλείται να κερδίσει την πρωτοπόρο του ομίλου, ιταλική Νοβάρα. Θυμίζουμε ότι οι νικητές πέντε ομίλων και τρεις ομάδες από τις δεύτερες θέσεις με την καλύτερη επίδοση θα συνεχίσουν στα πλέι οφ.

Ως εκ τούτου, μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα στην Τσεχία οφελημένες βγήκαν οι δεύτερες ομάδες των άλλων ομίλων, η ιταλική Μόντσα, η ρωσική Dynamo-Ak Bars  και η πολωνική Chemik Police που μετά από 4 γύρους έχουν ήδη 3 νίκες και 9 – 10 βαθμούς.

Αντίθετα για την τσεχική Ντούκλα Λίμπερετς το τρίποντο που πήρε «άνευ αγώνος» πέρα από «νίκη της τιμής», δεν είχε καμία ουσιαστική αξία, αφού η ουραγός του ομίλου είχε μέχρι χθες 4 ήττες σε 4 ματς.

«Φυσικά, λυπούμαστε που δεν διεξήχθη ο αγώνας και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Ντιναμό δεν έλαβε τις απαραίτητες βίζες», δήλωσε ο διευθυντής της Ντούκλα Λίμπερετς Πάβελ Σιμόνιτσεκ  και συμπλήρωσε: Εμείς ήμασταν πανέτοιμοι για το παιχνίδι, στρώσαμε taraflex, εγκαταστήσαμε ένα σύστημα επανάληψης βίντεο, τυπώσαμε αφίσες, κλείσαμε διαφημίσεις, λόγω της ζωντανής μετάδοσης, ενώ και οι διαιτητές βρίσκονταν ήδη κανονικά στο γήπεδο».