ΔΙΕΘΝΗ

Όταν ο Ζάιτσεφ σερβίρει… σπάει τα κοντέρ (vid)!

Όταν ο Ζάιτσεφ σερβίρει… σπάει τα κοντέρ (vid)!

Μέχρι σήμερα ξέραμε πως ο διεθνής άσος της Ιταλίας ήταν απ’ τους καλύτερους σέρβερ του κόσμου…. Εδώ και μερικές μέρες όμως είναι ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του αθλήματος με το ισχυρότερο σέρβις!

Ο “κάπτεν” της σκουάντρα ατζούρα υπεύθυνος για το “3 στα 3” της ομάδας του στην πρώτη εβδομάδα του Volleyball Nations League στο Κράλιεβο της Σερβίας, ήταν με 78 km / h. μαζί με τον συμπατριώτη του Κριστιάν Σαβάνι και τον Γερμανό, Γκιόργκι Γκρόζερ ο κάτοχος του πιο δυνατού σέρβις σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη νίκη όμως της Ιταλίας με 3-0 σετ επί της Σερβίας ο Ζάιτσεφ ξεπέρασε τον εαυτό του και έγραψε ιστορία! Στο 16-7 του τρίτου σετ εκτόξευσε από τη γραμμή του σέρβις, έναν… άσο-κεραυνό που έφτασε τα 134 km / h ή αν προτιμάτε τα 83,3 μίλια!

Έτσι με διαφορά 1,2 μίλι / ώρα  από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε πριν από 8 χρόνια με 132 km / h,  ο Βούλγαρος σουπερστάρ της ιταλικής Τρεντίνο,  Ματέι Καζίσκι στο Κύπελλο Ιταλίας 2010 με την Κούνεο,  ο νεοαποκτηθείς άσος της Μόντενα πέρασε στο Πάνθεον της ιστορίας του βόλεϊ, “δικαιολογώντας” τον πρώην “δικό μας” άσο της Σερβίας, Νικολά Μιγιαϊλοβιτς, που “έφαγε” τον άσο!

Για την ιστορία, πέρα από το νέο ρεκόρ, ο Ζάιτσεφ ήταν με 17 πόντους (12 επ, 3 άσους, 2 μπλοκ) ο MVP και τοπ σκόρερ της αναμέτρησης.

Δείτε το απίστευτο σέρβις του Ζάιτσεφ στον “άτυχο” Μιγιαϊλοβιτς

Κι εδώ δείτε το σερβίς του πρώην κατόχου του ρεκόρ, Ματέι Καζίσκι