ΓΝΩΜΕΣ

Όταν το παράλογο γίνεται λογικό

Όταν το παράλογο γίνεται λογικό

Σε μια Ελλάδα που έχει χαθεί το μέτρο και κυρίως η λογική, τα πάντα μπορούν να συμβούν… Όταν το παράλογο γίνεται λογικό και το σωστό παρουσιάζεται ως λάθος αρχίζουμε να χάνουμε την… μπάλα.

Η κλήση του Σταύρου Κασαμπαλή στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων σε ημερομηνίες που ήταν γνωστές από το καλοκαίρι και η συμμετοχή του νεαρού Θρακιώτη δεδομένη (μιας και αποτελεί τον βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας), προκάλεσε «εμφύλιο» και πόλεμο ανακοινώσεων.

Πραγμάτων που μικραίνουν το άθλημα και δείχνουν πόσο ευκαιριακά βλέπουν ορισμένοι το βόλεϊ ή τον ρόλο τους στο άθλημα.

Όταν σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες χώρες και σε ΟΛΑ τα αθλήματα, η λειτουργία των Εθνικών ομάδων είναι βασική προτεραιότητα Ομοσπονδιών, αλλά και κάθε Λίγκας, στην Ελλάδα φθάσαμε να αποτελεί σημείο τριβής…

Ο προγραμματισμός και κυρίως η λειτουργία των Εθνικών ομάδων με την προετοιμασία τους εν όψει προκριματικών αγώνων για Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΛΟΓΙΚΟ να είναι υπεράνω μικροσωματειακών συμφερόντων.

Η… οργή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο θέμα της κλήσης του Κασαμπαλή στην Εθνική Εφήβων μπορεί εν μέρει να είναι δικαιολογημένη γιατί δεν μπόρεσε να έχει τον παίκτη του σε ένα καθοριστικό παιχνίδι πρωταθλήματος, ωστόσο είναι υποκριτική όταν προσπαθεί να βρει εξιλαστήριο θύμα για δικές του ευθύνες και κινήσεις που δεν έκανε όταν έπρεπε στην ΕΣΑΠ.

Καμία Ομοσπονδία δεν ευθύνεται όταν η ΕΣΑΠ πηγαίνει και ορίζει τους αγώνες των εμβόλιμων αγωνιστικών της σε ημερομηνία που είναι εκ των προτέρων γνωστή η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων.

Καμία Ομοσπονδία δεν ευθύνεται που δεν μερίμνησε η ΕΣΑΠ να προφυλάξει τα συμφέροντα των ομάδων –μελών της. Γιατί μην ξεχνάμε εκτός από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην Εθνική ομάδα υπάρχουν και αθλητές του ΠΑΟΚ (Καρασαββίδης) και Άρη (Μήλης) που επίσης έχασαν τους αγώνες τους.

Όταν η ίδια η ΕΣΑΠ δεν προβλέπει τους τρόπους να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και η ίδια της η προκήρυξη κάθε χρόνο αποδεικνύεται εμπράκτως με τεράστια «κενά» και ασάφειες, τότε καμία Ομοσπονδία δεν ευθύνεται για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην Ομοσπονδία μπορεί κανείς να καταλογίσει πολλά, ωστόσο είναι μεγάλη υποκρισία και λάθος να προσπαθούν ορισμένοι εντέχνως να τις χρεώνουν και την αμέλεια των παραγόντων που κατά τα άλλα θέλουν Επαγγελματική Λίγκα…

Όταν ο προγραμματισμός της ΕΣΑΠ είναι άγνωστη λέξη, όταν μιλάμε για Ανώνυμες Εταιρίες την ώρα που αθλητές παρατάνε το βόλεϊ και τις ομάδες τις Α1 γιατί δεν μπορούνε να βγάλουν τα προς το «ζειν», είναι παράλογο ομάδες να μην κάνουν την αυτοκριτική τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει και η ΕΣΑΠ να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να μην «κρύβεται» πίσω από κάθε Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία έχει κάνει πολλά λάθη σε πολλά θέματα, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για καμία ΕΣΑΠ να ρίχνει δεξιά και αριστερά τις δικές της ευθύνες.

Καλό είναι ορισμένοι να κοιτάξουν γιατί δεν ξεκίνησε όταν έπρεπε το πρωτάθλημα και χρειάστηκαν αυτές οι εμβόλιμες αγωνιστικές.

Να κοιτάξουν καλύτερα τον φετινή παρωδία που γίνεται με το League Cup που φέρει και το όνομα του Νίκου Σαμαρά…

Ας κοιτάξουν το τι έκαναν στο θέμα χορηγιών με τις ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρίες που έφεραν την απαξίωση από τον ΟΠΑΠ και βεβαίως την μείωση των χρημάτων…

ΥΓ. Για εμάς στο Volleyplanet οι Εθνικές Ομάδες έρχονται πάντα στην πρώτη θέση και είναι η μόνη ελπίδα για να ανθίσει ξανά το άθλημα! Η πολυπόθητη από όλους μας άνοδος του ελληνικού βόλεϊ, μπορεί να γίνει μόνο όταν θα έχουμε δυνατές και ανταγωνιστικές Εθνικές ομάδες. Πάντα η κινητήρια δύναμη του ελληνικού βόλεϊ ήταν και παραμένουν οι Εθνικές ομάδες… Για αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως όσο καλύτερα πάνε οι Εθνικές ομάδες, τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε ανάπτυξη. Καλή επιτυχία λοιπόν σε αγόρια και κορίτσια, μικρά και μεγάλα που έχουν το εθνόσημο στο στήθος!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...