ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οτσάλ: «Θα τα δώσουμε όλα και θα κατακτήσουμε το τρόπαιο»

Οτσάλ: «Θα τα δώσουμε όλα και θα κατακτήσουμε το τρόπαιο»
Ικανοποιημένος αλλά… και “πεινασμένος” για να σηκώσει την κούπα η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου εμφανίστηκε ο προπονητής της Ένωσης Γιουνούς Οτσάλ.
Ο κόουτς της Α.Ε.Κ Γιουνούς Οτσάλ ανέφερε: «Όπως ξέρουμε υπάρχει και γυναικεία ψυχολογία και μετά το πρώτο σετ ζήτησα να μην είναι τόσο νευρικές οι παίκτριές μου. Η ΑΕΚ έρχεται σε Φάιναλ Φορ μετά από χρόνια και είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτό, αλλά αλλάξαμε τον ρυθμό μας και καταφέραμε να προχωρήσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ρυθμό του πρώτου σετ, έτσι εμείς βελτιωθήκαμε και έτσι φτάσαμε στη νίκη».
Για τον τελικό είπε: «Είναι ήδη έτοιμες για τον αυριανό αγώνα. Φυσικά αύριο είναι ένας τελικός και μπορείς να περιμένεις τα πάντα, αλλά πιστεύω πως παρά την δυσκολία θα τα δώσουμε όλα και θα κατακτήσουμε το τρόπαιο».
Η κεντρική της Α.Ε.Κ. Άννα Καλαντάτζε δήλωσε: «Υπάρχει ενθουσιασμός για την πρόκριση αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να συγκεντρωθούμε στον αυριανό τελικό. Ο προπονητής μας καθοδήγησε ιδανικά μετά το πρώτο χαμένο σετ και μας βοήθησε να κάνουμε την ανατροπή. Δεν έχει σημασία που έχουμε νικήσει δύο φορές φέτος τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας διαφορετικός θεσμός το κύπελλο και ο νικητής θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο».
Το λίμπερο της Α.Ε.Κ. Μαριαλένα Αρτακιανού δήλωσε: «Εϊμαστε χαρούμενες για την πρόκριση για τον τελικό. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος ο αγώνας και ο Π.Α.Ο.Κ. είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως μπήκαμε καλά μετά το πρώτο σετ και αύριο είναι μία καινούργια μέρα. Θα είναι ένα δυνατός παιχνίδι ο τελικός. Από εκεί και πέρα αν μπούμε συγκεντρωμένα από την αρχή και με λίγα λάθη μπορούμε να νικήσουμε».
Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Μάρκο Φενόλιο τόνισε: «Παίξαμε καλά στο πρώτο σετ, αλλά τελειώσαμε το παιχνίδι με 35 λάθη. Είναι πάρα πολλά. Η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα στις κρίσιμες στιγμές. Στο τέταρτο σετ τελειώναμε τις επιθέσεις στο 35%, ενώ η ΑΕΚ στο 45%. Σε κάποιες φάσεις πηγαίναν δύο και τρεις παίκτριες μας για να βγάλουν υποδοχή και φάνηκε να υπάρχει θέμα επικοινωνίας. Η ΑΕΚ δείχνει να είναι δυνατή, όσον αφορά τον αυριανό τελικό, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις στην υποδοχή μπορούν να βρουν λύσεις».
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
02/04/2023

MVP o Ράπτης

Ο Αλέξανδρος Ράπτης αναδείχθηκε κορυφαίος του τελικού καθώς ο διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ με 27 πόντους και 74% αποτελεσματικότητα στην επίθεσή ήταν αυτός...