ΔΙΕΘΝΗ

Ουδείς προφήτης στον τόπο του

Ουδείς προφήτης στον τόπο του

“Μπηχτές” για τη χώρα του άφησε ο Γάλλος “εκλέκτορας” της Πρωταθλήτριας κόσμου Πολωνίας, Στεφάν Αντιγκά λίγη ώρα έπειτα από την βράβευση της Εθνικής Πολωνίας από τον πρόεδρο της χώρας, Μπρόνισλαβ Κομορόφκσι.

Στη λαμπερή τελετή που φιλοξενήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ο αρχιτέκτονας της πολωνικής επιτυχίας, Στεφάν Αντιγκά παραδέχθηκε ότι η χώρα του ποτέ δεν τον εκτίμησε τόσο, όσο η Πολωνία.

«Σίγουρα αισθάνθηκα πολύ περίεργα στο προεδρικό μέγαρο, κατά τη διάρεκια της τελετής επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, που με τιμάει μία χώρα. Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχω ζήσει μια ανάλογη τιμή από τη χώρα μου, τη Γαλλία.

Στην Πολωνία, είμαι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η δική μου χώρα δεν με έχει εκτιμήσει τόσο, όσο η Πολωνία. Το εκτιμώ και για αυτό χαίρομαι που αποφάσισα να έρθω να ζήσω εδώ. Βρήκαμε ένα σχολείο για τα παιδιά μου, όπου εδώ αισθάνονται καλά. Μετά από αυτή την υπέροχη τελετή στο προεδρικό μέγαρο αισθάνομαι ακόμα καλύτερα» δήλωσε πανευτυχής ο Αντιγκα  στα πολωνικά ΜΜΕ.

Aξίζει δε να σημειωθεί, πως μετά την απόλυτη – ιστορική επιτυχία σε όλους τους τομείς  του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η CEV έδωσε… εν λευκώ τη διοργάνωση του Εurovolley 2017 στους Πολωνούς!