CHAMPIONS LEAGUE

Ουπς! Το έκανε ξανά η Ζάκσα, πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η χρονιά

Ουπς! Το έκανε ξανά η Ζάκσα, πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η χρονιά

Σαν σε… ριπλέι του περσινού τελικού η πολωνική Ζάκσα επικράτησε στους Super Fianls της σλοβενικής Λιουμπλιάνας με 3-0 (25-22, 25-20, 32-30) σετ της ιταλικής Τρεντίνο και διατήρησε για μια ακόμη χρονιά τα κεκτημένα στον κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό θεσμό.

MVP του τελικού ήταν ο διεθνής Πολωνός ακραίος Καμίλ Σέμενιουκ , ο οποίος σημείωσε περίπου τους μισούς πόντους της ομάδας του, 27 πόντους σε τρία σετ με 74% αποτελεσματικότητα (26/35 επ.). Η υπόλοιπη ομάδα πέτυχε 33 πόντους συνολικά. Έκανε μόνο ένα λάθος στην επίθεση – στο τέλος της γ’ σετ (26-26), αλλά μετά από αυτό σκόραρε τρεις φορές και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της ομάδας του, που  απέκτησε την περασμένη σεζόν. Τότε η ομάδα του Νίκολα Γκρμπιτς κέρδισε τον τελικό κόντρα στην Τρεντίνο με 3-1, ενώ τώρα ο Γκεοργκι Κρετού  οδήγησε στον θρίαμβο τους Πολωνούς.

Από την πλευρά των Ιταλών φιναλίστ τοπ σκόρερ με 16π. ήταν ο Βούλγαρος Καζισκι, ο Μικιελέτο με (9/28, 32%) βρέθηκε σε “κακό φεγγάρι”, ενώ πολλά λάθη έκανε και ο μπλοκέρ Λίσινατς.

Με το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης η Ζάκσα έκλεισε με… τρεμπλ την ονειρεμένη της φετινή σεζόν, καθώς νωρίτερα κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Πολωνίας.