ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Παγκόσμιο 2018: Στον δεύτερο προκριματικό οι άνδρες

Παγκόσμιο 2018: Στον δεύτερο προκριματικό οι άνδρες

Στον δεύτερο προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018, μαζί με  την γηπεδούχο Ολλανδία (23-28 Μαΐου οι αγώνες) και τις Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, κληρώθηκε η εθνική μας ομάδα ανδρών.

Η κλήρωση έγινε σήμερα στο Λουξεμβούργο και συνολικά οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2017 ενώ οι 36 ομάδες (ανά  φύλλο) που συμμετέχουν στην προκριματική διαδικασία, χωρίστηκαν σε 6 ομίλους που απαρτίζονται από έξι ομάδες έκαστος και θα αγωνιστούν σε ένα γύρο.

Οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδιζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου το 2018 σε Ιταλία/Βουλγαρία (Άνδρες) και Ιαπωνία (Γυναίκες), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 15-20 Αυγούστου 2017 στους άνδρες και 22-27 Αυγούστου στις γυναίκες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όπως αναφέραμε παραπάνω, βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο που θεωρείται βατός, με μεγάλο φαβορί την  γηπεδούχο Ολλανδία και τις Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία.

Η σύνθεση των έξι ομίλων των ανδρών:

Α’ Όμιλος: Γαλλία (διοργ.), Γερμανία, Τουρκία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισλανδία

Β’ Όμιλος: Ολλανδία (διοργ.), Σλοβακία, Ελλάδα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία

Γ’ Όμιλος: Σλοβενία (διοργ.), Βέλγιο, Πορτογαλία, Λετονία, Ισραήλ, Γεωργία

Δ’ Όμιλος: Εσθονία (διοργ.), Ρωσία, Μαυροβούνιο, Ρομανία, Ουγγαρία, Κόσσοβο

E’ Όμιλος: Κροατία (διοργ.), Σερβία, Λευκορωσία, Δανία, Ελβετία, Νορβηγία

Στ’ Όμιλος: Τσεχία (διοργ), Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Κύπρος, Βόρειος Ιρλανδία

Δείτε τον όμιλο τον γυναικών: ΕΔΩ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
22/05/2024

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Τεράστια τιμή η Εθνική, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διακριθούμε» (vid)

Μία ημέρα μετά την ονομαστική του εορτή ο Κώστας Χριστοφιδέλης παραχώρησε στην κάμερα του volleyball.gr την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ο νέος ομοσπονδιακός...