ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πάμε για τα επόμενα

Πάμε για τα επόμενα

Απογοητευμένοι από την ήττα, αλλά και προβληματισμένοι από τα πολλά λάθη που έκαναν στο παιχνίδι παρουσιάστηκαν Πετρέας, Πρωτοψάλτης και Γκαράς μετά τον αγώνα με το Βέλγιο, ωστόσο άπαντες δήλωσαν αισιόδοξοι για την συνέχεια του τουρνουά.

Με το… αριστερό ξεκίνησε η Εθνική μας τις υποχρεώσεις της στην Κοζάνη καθώς το Βέλγιο φρόντισε να πάρει τη νίκη εκμεταλλευόμενο τα πολλά λάθη της Εθνικής μας.

Ο Γιώργος Πετρέας σχολιάζοντας στο Volleyplanet την ήττα μας υπογράμμισε «Ήταν ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε ότι το Βέλγιο είναι ομάδα πρώτης ταχύτητας. Νομίζω ότι αν βγάλουμε το πρώτο σετ που μπήκαμε μουδιασμένα, τα επόμενα σετ ήμασταν κοντά, παλέψαμε, σε κάποιες φάσεις ήμασταν άτυχοι που έκριναν το παιχνίδι. Δικαιούμασταν να πάρουμε ένα σετ που θα άλλαζε ψυχολογικά τον αγώνα».

Όσον αφορά την συνέχεια ο έμπειρος κεντρικός τόνισε «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να το ξεχάσουμε γρήγορα. Νομίζω αύριο έχουμε ένα παιχνίδι το ίδιο σημαντικό με το σημερινό. Όλα τα παιδιά είμαστε πεπεισμένα πως έχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε στα τελικά. Πρέπει να το δείξουμε από αύριο κερδίζοντας την Μολδαβία που έδειξε αρκετά μαχητική. Νομίζω θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και με την στήριξη του κόσμου όπως σήμερα να πάρουμε τη νίκη. Όλα τα παιδιά προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά σίγουρα σαν ομάδα δεν συνηθίζουμε να κάνουμε τόσα λάθη. Ευελπιστώ αύριο να μειωθούν αυτά γιατί με 30 λάθη δεν μπορείς να κερδίσεις. Νομίζω έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε την κατάσταση και τα επόμενα παιχνίδια».

Πρωτοψάλτης : «Να μειώσουμε τα λάθη»

Από την πλευρά του ο Θανάσης Πρωτοψάλτης τόνισε πως κρατά τα δύο τελευταία σετ του αγώνα κοιτώντας τα επόμενα παιχνίδια λέγοντας «Παίξαμε καλά αλλά σε κάποιες φάσεις που χάσαμε δεν μας ήθελε η μπάλα. Κυρίως στο δεύτερο και τρίτο σετ. Δυστυχώς χάσαμε όχι όπως θέλαμε. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε ή να παλέψουμε και στο τέλος να χάσουμε δύσκολα. Αυτή τη στιγμή κρατάμε ότι παίξαμε καλά στα δύο τελευταία σετ και κερδίζουμε αύριο».

Για τα πολλά λάθη και τα αντίπαλα μπλοκ ο νεαρός ακραίος της Εθνικής μας υπογράμμισε «Μας προβληματίζει γιατί υπήρχαν λάθη στο φιλέ και στις γραμμές που συνήθως δεν τα είχαμε. Δυστυχώς αυτά ήταν αρκετά. Πρέπει να τα μειώσουμε οπωσδήποτε».

Γκαράς : «Το παλέψαμε αλλά δεν μας βγήκε»

Ο λίμπερο της «κυανόλευκης» ομάδας Δημήτρης Γκαράς αναφερόμενος στον αγώνα με το Βέλγιο αλλά και την συνέχεια δήλωσε «Σίγουρα το Βέλγιο είναι μια πάρα πολύ καλή και δεμένη ομάδα. Παίζει στην πρώτη κατηγορία του World League, έχοντας πολλές παραστάσεις από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια τουρνουά. Το παλέψαμε αλλά δεν μας βγήκε ίσως σε κάποιες φάσεις που κάναμε απείθαρχα λάθη όπως αρκετά φιλέ στα μπλοκ, κάποιες γραμμές. Όταν παίζει με τέτοιες ομάδες πρέπει να κάνεις τα πάντα καλά και σωστά.

Δεν το βάζουμε κάτω, έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Αύριο παίζουμε με τους Μολδαβούς που είναι θεωρητικά και μόνο το ευκολότερο παιχνίδι μας αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο.  Πάμε για τη νίκη και περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων. Αυτά τα παιχνίδια μας κάνουν όλο και καλύτερους. Ούτε οι Μολδαβοί, ούτε οι Ουκρανοί είναι στο επίπεδο των Βέλγων. Νομίζω αν σταθεροποιήσουμε το πιεστικό μας σερβίς, καταφέρουμε να χαλάσουμε την υποδοχή τους και ήμαστε οργανωμένοι στο μπλοκ-άμυνα θα έχουμε ένα θεωρητικό εύκολο βράδυ».