Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παναθηναϊκός – Σαντορίνη στον τελικό του «I. Μαλακατές»

Παναθηναϊκός – Σαντορίνη στον τελικό του «I. Μαλακατές»

Σαντορίνη και Παναθηναϊκός επικράτησαν επί Ηρακλή Κηφισιάς και Θέτιδας Βούλας αντίστοιχα, ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά «Ι. Μαλακατές» που φιλοξενείται στο «Π. Γιαννακόπουλος» και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Νίκη ανατροπής για Σαντορίνη

Ο Ηρακλής Κηφισιάς για 2 σετ έβαλε δύσκολα στην Σαντορίνη και με το 25-15 και το 25-21 έφθασε μια ανάσα από τη νίκη. Ωστόσο οι «κυανόλευκες» του Απόστολου Οικονόμου κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και με το 17-25, 19-25 και το 9-15 να κάνουν το 2-3 και να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Ο τεχνικός της Σαντορίνης τόνισε «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Παναθηναϊκό που μας έκανε την τιμή να μας προσκαλέσει σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι πολύ θετικό που γίνονται δυνατοί αγώνες, ώστε να τονώσουν την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού που έχουμε. Επίσης είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Χουντουμάδης υπογράμμισε «Καταρχάς θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική κίνηση από πλευράς του Παναθηναϊκού να τιμήσει έναν σπουδαίο παράγοντα όπως ήταν ο Ιωάννης Μαλακατές. Παράλληλα είναι ένα δυνατό τουρνουά και μάλιστα σε ιδανική χρονική περίοδο ώστε να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας, να εντοπίσουμε τα θετικά στοιχεία αλλά και τις αδυναμίες μας ενόψει της αγωνιστικής σεζόν. Επιπλέον, είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται σε μια ιστορική έδρα, με πολύ κόσμο, γεγονός που βοηθάει το ίδιο το άθλημα του βόλεϊ».

Ηρακλής Κηφισίας (Χουντουμάδης): Κοττά, Κωνσταντίνου, Κοσμά, Κουτουξίδου, Χουντά, Κωνσταντέλλου, Τσελέπη, Λαμπρινίδου, Βογιατζόγλου, Γιαννάτου, Λύρα (λ)

Α.Ο. Θήρας (Οικονόμου): Γεωργιάδου, Μουντάκη, Zdovc, Μεταξά, Τσοχατζή, Dstojic, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου, Αρτακιάνου (λ)

Εύκολο έργο για τις «πράσινες»

Αν στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά είχαμε ντέρμπι, στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός έδειξε να θέλει να τελειώνει γρήγορα τις υποχρεώσεις του και με το 3-0 εξασφάλισε την συμμετοχή του στον αυριανό τελικό.

Οι «πράσινες» του Δημήτρη Καζάζη δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην νεοφώτιστη στην Α1 Θέτιδα Βούλας και με το 3-0 κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου τους.

Ο Δημήτρη Καζάζης στις δηλώσεις του υπογράμμισε «Καταρχάς, είναι τιμή για κάθε ομάδα να αγωνίζεται σε ένα τουρνουά στη μνήμη ενός τόσο σπουδαίου παράγοντα, όχι μόνο για το βόλεϊ και τον Παναθηναϊκό αλλά για τον αθλητισμό γενικότερα. Μάλιστα, είχα την τύχη να τον γνωρίσω και προσωπικά νιώθω μεγάλη χαρά που μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του σήμερα. Η διοργάνωση αποτελεί μια ωραία γιορτή για το άθλημα, με όλες τις ομάδες να παίζουν όσο καλύτερα μπορούν και να κυρίως να απολαμβάνουν το τουρνουά, ενώ και η παρουσία του κόσμου είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

Από την πλευρά του ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κώστας Σωτηρόπουλος δήλωσε «Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και ο Παναθηναϊκός φαίνεται πολύ καλύτερος από πέρυσι. Παρουσιάζεται ως μια ομάδα που ξέρει τι θέλει και δείχνει σταθερότητα και δυναμισμό. Σε ότι αφορά, τη διοργάνωση, μακάρι καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, διότι ο εκλιπών ήταν μια τεράστια προσωπικότητα για τον ελληνικό αθλητισμό και άνθρωποι σαν εκείνον πρέπει να τιμώνται».

Παναθηναϊκός Α.Ο. (Καζάζης) :Χρυσομάλλη, Λαγουδάκη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Καββαδία, Παπαδοπούλου, Μερτέκη, Καρπουζά, Ρίτσι, Ρόγκα (λ), Κάστανου, Φιλντ

ΑΣΠ Θέτις Βούλας (Σωτηρόπουλος) :Μελετιάδη, Κιουτσιούκη, Κερασιώτου, Τουρνάκη, Ζηντάρα, Χριστινίδου, Λεωνίδου, Τοντάι, Φαμπιάν, Καλαϊτζιέβα, Βαρουδάκη