Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παν(ν)άξια στην τετράδα!

Παν(ν)άξια στην τετράδα!

Ανάλυσε το

Καθαρή νίκη και τρίποντο… εισόδου στα πλέι οφ πέτυχε ο Πανναξιακός επί της μαχητικής Ηλιούπολης στο φινάλε της κανονικής περιόδου και πλέον κοιτάζει τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νταμπλούχο Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Σε γενικές γραμμές, ο Πανναξιακός μπήκε αποφασιστικά και δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στην Ηλιούπολη αφού από το πρώτο σετ έδειξε τις… διαθέσεις του, ξεκινώντας πολύ δυνατά με όπλο το σερβίς και το καλό μπλοκ, κάνοντας το 1-0 με 25-12.

Αντίστοιχα καλά ξεκίνησε ο ΠΑΟΝ και στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 19-11 με την όπως πάντα μαχητική Ηλιούπολη να ανεβάζει στροφές κυρίως στην επίθεση και με συνεχόμενα μπλοκ άουτ να πλησιάζει 20-18 χωρίς να μπορεί να ανατρέψει για το 2-0 των νησιωτών με 25-20.

Η Δήμητρα Λύκογιάννη ανακάτεψε την τράπουλα με Γιοβάνη κέντρο και τη Μπανίκα διαγώνια ενώ ήταν πάλι ανταγωνιστική (14-14). Όμως ο Πανναξιακός ήταν καλύτερος και έφτασε στο 3-0 με 25-21, παίρνωντας τους τρεις βαθμούς της νίκης και πανηγυρίζοντας την είσοδό του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς: «Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος πήρε τη νίκη και κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες και παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα (σ.σ πριν από τον αγώνα με τον ΑΟΘ) τα κορίτσια πάλεψαν και έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια. Από εκεί και πέρα, καθαρίζει το μυαλό μας, είμαστε στα πλέι οφ και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Σίγουρα εμείς καναμε ότι μπορούσαμε απέναντι στον Πανναξιακό που ήταν πολύ μαχητικός και ήθελε ενα καθαρό ματς για να μπει στα πλέι οφ. Αν και μπήκαμε μουδιασμένα, ανεβάσαμε την απόδοσή μας στη συνέχεια. Όπως και να χει η χρονιά κλείνει ευχάριστα με καλό κλίμα και χαμόγελα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-12,25-20,25-21

Η σύνθεση:
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Μιλοβάνοβιτς, Διώτη, Καρπουζά, Τοτσίδου, Μεταξά, Περίν Κελεσίδου -λ / Αποστολίδου, Δρακουλίδου, Φάρκωνα, Νούσια
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Καπέλλου, Γιοβάνη, Μπανίκα, Μαλουσάρη, Βούκοβιτς, Αργυροπούλου -λ/ Βέλλιου