ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παντακίδης : «Τεράστια επιτυχία»

Παντακίδης : «Τεράστια επιτυχία»

Για την φετινή «τρελή» χρονιά του νταμπλ, την αποθέωση από τον κόσμο, αλλά και για τα «πέτρινα» χρόνια της ομάδας μίλησε στο volleyplanet ο Γιάννης Παντακίδης…

Μια μέρα μετά την κατάκτηση του νταμπλ στο PAOK Sports Arena και τη αποθέωση από 10.000 και πλέον φίλους του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Παντακίδης μίλησε για το πρωτάθλημα και τον κόσμο.

Όντας ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας μιας και συμπλήρωσε στον ΠΑΟΚ 8 χρόνια συνολικής παρουσίας είναι ο μόνος που έζησε τόσα τα… «πέτρινα χρόνια» της, όσο και τις πρόσφατες στιγμές δόξας και αποθέωσης.

Συναντήσαμε τον Παντακίδη στην Πυλαία όπου κρατώντας την «κούπα» του πρωταθλητή απολάμβανε κάθε στιγμή… Δεν είναι και λίγο… Όταν πριν μερικά χρόνια έδινε μάχη για να κρατηθεί ο ΠΑΟΚ στην κατηγορία, σήμερα να έχει κατακτήσει το νταμπλ.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο. Πιστεύατε πως θα είχε αυτή την κατάληξη η φετινή σεζόν;

«Σίγουρα με το ρόστερ που είχε η ομάδα και τις μεταγραφές που είχαν γίνει πιστεύαμε πως θα τα πηγαίναμε καλά. Είχε μπει στόχος να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να μπούμε στα play-off της 4αδας και τα καταφέραμε και τα δύο. Όταν μπήκαμε στα play-off της 4αδας θέσαμε στόχο να διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα πέτυχε και τους δύο στόχους που είχε, κατέκτησε και τις δύο «κούπες». Ήμαστε χαρούμενοι. Οι μέρες είναι για να το γιορτάσουμε».

Πως αισθάνεσαι που πλέον ο κόσμος σας έχει αναγνωρίζει έξω στην πόλη και σας μιλά, σας αποθεώνει και είναι ιδιαίτερα κοντά σας;

«Ζούμε μοναδικές στιγμές που είναι πρωτόγνωρες για εμάς. Σίγουρα το σημαντικό είναι πως δίνουμε στιγμές χαράς στον κόσμο του ΠΑΟΚ όταν υπάρχει κρίση στην Ελλάδα, αλλά και όταν ο κόσμος περίμενε από αλλού επιτυχίες και δυστυχώς δεν τις είδε από τα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου. Τις είδε από εμάς και χάρηκε. Σήμερα το πρωί να φανταστείς που πήγα για καφέ ήρθε ένας και μου λέει «Είμαι Άρης, αλλά σε ευχαριστώ πολύ που κάνατε αυτό για την πόλη μας και φέρατε το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και δεν πήγε στην Αθήνα». Κάτι που μου έδωσε και εμένα μεγάλη χαρά γιατί βλέπω πως αυτή η αντιπαλότητα πλέον δεν υπάρχει και ο κόσμος δεν μαλώνει για τις ομάδες».

PANTAKIDIS-2 No 704714

Είσαι ο παλαιότερος της ομάδας. Έχεις ζήσει πολλά όταν η ομάδα πάλευε στα playout και τώρα κατακτά το νταμπλ. Από τα «πέτρινα χρόνια» στους τίτλους. Πως το βιώνεις αυτό;

«Είναι συναρπαστικό. Το να είσαι στον ΠΑΟΚ και να περνάς πολύ δύσκολες στιγμές, να ακούς τον κόσμο να σου λέει να προσέχεις να μην πέσει η ομάδα φθάσαμε στο σήμερα να κατακτάμε το Κύπελλο και τώρα το πρωτάθλημα. Είναι τεράστια επιτυχία… Όλες τις προηγούμενες χρονιές είχα συνηθίσει να παίζω σε 50-60 άτομα και την Τετάρτη παίζαμε μπροστά σε 10.000. Είναι κάτι φανταστικό. Μέχρι και την απονομή δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Στην προθέρμανση πολύ πριν τον αγώνα βλέπαμε ένα γεμάτο γήπεδο, όταν άλλες φορές στο ζέσταμα ήταν μόνο ο φροντιστής της ομάδας».

Πότε πιστέψατε ότι η ομάδα πάει για τον τίτλο. Πότε νιώσατε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

«Πρώτη φορά που το είπαμε αυτό ήταν όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο στην Σύρο. Όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, λέμε πως ήμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και με πολύ δουλειά πιστέψαμε πως μπορούμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα. Δυστυχώς μετά ήρθε μια αγωνιστική κρίση στα play-off με τον Παναθηναϊκό, όμως δείξαμε πάθος και ξεπεράσαμε την κρίση. Ιδίως μετά το 0-3 στην Κυψέλη όπου η ομάδα πήρε τα πάνω της και τελείωσε το σερί της με 3-2 νίκες.

Το μέλλον σου στον ΠΑΟΚ; Τι γίνεται για την επόμενη χρονιά;

«Το μέλλον θα το δούμε. Σήμερα γιορτάζουμε την επιτυχία μας και θα δούμε τα υπόλοιπα αργότερα. Έχουμε μπροστά μας καιρό. Θα δούμε».

paok-paidia-2015 No 704721