Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΟΚ κορυφής και πρωταθλήματος

ΠΑΟΚ κορυφής και πρωταθλήματος

Ανάλυσε το

Στο ντέρμπι του Ζηρίνειου ο ΠΑΟΚ φρόντισε να πάρει τη νίκη κατά την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και με 3-0 της Κηφισιάς. Με αυτή την νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κράτησε το εκτός έδρας αήττητο για την φετινή χρονιά, σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ της Κηφισιάς με το απόρθητο μέχρι σήμερα Ζηρίνειο.

Πιο δύσκολο από ότι δείχνει το τελικό 3-0 ήταν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ομάδα της Κηφισιάς που κόντραρε  στα ίσα κάθε σετ και έχασε στα σημεία από μία καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα.

Με αυτή την νίκη ο ΠΑΟΚ πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν, κατακτώντας και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας πρωταγωνιστές του Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς που σταμάτησαν στους 13 και 11 πόντους αντίστοιχα οδηγώντας τους «ασπρόμαυρους» στη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στα σημεία.  Οι δύο ομάδες σε όλη την διάρκεια του σετ πήγαιναν πόντο-πόντο, όμως καμία να μην μπορεί να πάρει προβάδισμα ασφαλείας. Καθοριστικός ο άσσος του Σαφράνοβιτς που έδωσε προβάδισμα δύο πόντων(24-22) στον ΠΑΟΚ σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Στο ίδιο τέμπο ο ΠΑΟΚ κέρδισε και το δεύτερο σετ. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν από νωρίς το προβάδισμα στο σετ, με τους γηπεδούχους να απαντάνε με ένα σερί φέρνοντας το παιχνίδι στον πόντο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα με 23-21, τελειώνοντας έτσι και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να το καθαρίζει από νωρίς, η Κηφισιά αντέδρασε και κατάφερε να κοντράρει μέχρι τέλους το σετ, το οποίο όμως και έχασε με 27-25.

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Δεν θα έλεγα ότι ήταν τόσο ποιοτικό. Είχαμε αρκετό στρες, αλλά καταφέραμε και σπάσαμε το αήττητο του Ζηρινείου, κάτι πολύ δύσκολο. Είμαστε οριστικά πρώτοι στην βαθμολογία. Η Κηφισιά έχει παίκτες που κάνουν πολύ καλό σέρβις και ρισκάρουν, μας έκαναν ζημιά σε κάποιες φάσεις, δεν μπορέσαμε να το αντιμετωπίσουμε και έκλεισε η ψαλίδα».
 
Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Το παιχνίδι ήταν πολύ ποιοτικό, είχε πολύ δυνατά σέρβις και μπλοκ, επιθέσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, φανατισμό και από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την εποχή. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. Δεν είχαμε όμως καθαρό μυαλό σε κρίσιμες φάσεις. Μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάθε σετ. Χάναμε τα σέρβις στα τελειώματα όλων των σέρβις. Είναι η πίεση σε αυτά τα σημεία. Δεν αντέξαμε αυτή την πίεση και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα σε αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα παίζει στα κόκκινα από την αρχή και αξίζουν μπράβο στους παίκτες. Υπάρχει απογοήτευση που δεν μπήκαμε τετράδα και δεν κάναμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε καθιερώσει την ομάδα ψηλά και δεν μας ενδιαφέρει πλέον η κατάταξη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 2 (2 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 4 (4 μπλοκ), Φερέρα 5 (4/13 επ., 1 μπλοκ, υπ. 53% – 26% αρ.), Ρουμελιωτάκης 6 (1 άσσος, 5/13 επ., υπ. 75% – αρ. 50%), Γιοβάνοβιτς 17 (3 άσσους, 13/33 επ., 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ. – υπ. 60% – αρ. 40%), Κόβαλτσουκ (υπ. 25% -αρ. 25%), Σούρδι.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 7 (6/16 επ. 1 μπλοκ, υπ. 23% – 8% αρ.), Παντακίδης 7 (3/4 επ., 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 13 (1 άσσος, 11/25 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 8 (3/7 επ., 5 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 11 (3 άσσοι, 8/18 επ., υπ. 80% – αρ. 55%) / Γκαράς (λ. – υπ. 60% – αρ. 20%), Ντίνας, Εφραιμίδης 1 (1/2 επ.), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...