Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΟΚ τίτλου με ρεκόρ

ΠΑΟΚ τίτλου με ρεκόρ

Ανάλυσε το

Το ηφαίστειο της Πυλαίας «έκαψε» τον Παναθηναϊκό και παρουσία 7000 φιλάθλων του ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 των «πράσινων» και με 3-2 νίκες στα ημιτελικά εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό της Α1 με τον κόσμο να ζητά το ντάμπλ…

Σε μια κατάμεστη και «καυτή» Πυλαία ο ΠΑΟΚ φρόντισε να γράψει ιστορία στην Volleyleague και με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού να «πετάξει» για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος.

Οι 7000 φίλοι του ΠΑΟΚ που κατέκλεισαν το PAOK Sports Arena έγραψαν ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα της Volleyleague και έδωσε φτερά στον Δικέφαλο προκειμένου να φθάσει στην πρόκριση με μια επιβλητική και καθαρή νίκη.

Μια νίκη που τον στέλνει στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να απαιτεί το ντάμπλ στη Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του 5ου ημιτελικού αυτό τελείωσε με το «καλημέρα» αφού ο ΠΑΟΚ με τους Γκόμεζ, Χιμένες και το μπλοκ «κατάπιε» τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να αντισταθεί στους «ασπρόμαυρους».

Ωστόσο ακόμη και με την ήττα τους στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τον ΠΑΟΚ οι «πράσινοι» έκαναν την υπέρβασή τους αποδεικνύοντας πως έχουν γυρίσει σελίδα και από το περσινό άγχος της παραμονής τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Με τον κόσμο να κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις και να στέλνει το μήνυμά του ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει διαφορετικά. Με τους Γκόμεζ, Χιμένες να πυροβολούν και το μπλοκ να σταματά τα ατού του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα κάνοντας το 9-1 και λίγο αργότερα το 17-9 με το μπλοκ του Βενεζουελάνου διαγώνιου.

Ο Ανδρεόπουλος πέρασε τον Παπαδόπουλο στη θέση του Μπέλου ωστόσο αυτό δεν άλλαξε την ροή του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι έφθασαν 22-12 και στο τέλος με το μπλοκ άουτ του Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ έκανε το 25-16 και το 1-0.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον ΠΑΟΚ να επιβάλει εύκολα το παιχνίδι του και τον Παναθηναϊκό να μοιάζει υπνωτισμένος από την όλη ατμόσφαιρα του γηπέδου. Παρά το καλό ξεκίνημα των «πράσινων» με 0-3 οι γηπεδούχοι μέχρι το πρώτο τεχνικό ταϊμ-άουτ φρόντισαν να το καλύψουν προηγούμενοι με 8-5 και λίγο αργότερα με 14-9.

Με το δυνατό σερβίς, τον Σαφράνοβιτς και τον Χιμένες ο ΠΑΟΚ πήγε στο 17-10 και το 21-12 για να γίνει το 2-0 με το 25-16 και το μπλοκ του Ρανγκέλ στον Χόι.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται με 9-8 και 16-15. Με τους Λατίνους ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το 22-16 και κάπου εκεί άρχισε το μεγάλο πάρτι στην Πυλαία με τον κόσμο να αποθεώνει τους «ασπρόμαυρους» που με το 25-19 έκαναν το 3-0 και η Πυλαία πήρε κυριολεκτικά φωτιά από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

Τάδε έφη…

Καλμαζίδης (ΠΑΟΚ): «Όπως είπατε γραφουμε ιστορία. Έχουμε σπάσει πολλά ρεκόρ είναι ιδιαίτερη η χαρά αλλά το πιο ωραίο είναι το γεμάτο γήπεδο. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι μπροστά μας. Όπως και να το κανουμε ο Ολυμπιακός είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής είναι πιο έμπειρος έχουμε αποδείξει ότι κι εμείς είμαστε κάπου εκεί ψηλά και θα διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός): «Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι το τρίτο και το τέταρτο ματς, σήμερα δεν παλέψαμε. Η επίθεσή μας ήταν καθοριστική σήμερα νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν πολύ δίκαιο ο ΠΑΟΚ σήμερα ήταν πολύ καλύτερος. Αυτό που μένει είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στους ημιτελικούς και θέλει να επιστρέψει δυνατός και την ερχομενη σεζόν. Μένει ότι όλη τη χρονιά οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μας αγκάλιασαν, κερδίσαμε κι άλλους φιλάθλους αν κάποιοι από αυτούς μείνουν στο βόλεϊ είναι κέρδος. Χαρήκαμε όλοι την ατμοσφαίρα είτε εντός είτε εκτός θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 34 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων . Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 25 επιθέσεις, 0 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων,

Τα σετ: 3-0 25-16, 25-16, 25-19

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 18 (12/18 επμ 1 άσσος, 5 μπλοκ, 17% υπ – 17% άριστες), Παντακίδης 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (15/24 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (5/6 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 4 (1/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ -24% άριστες) / Γκαράς (λ, 43% υπ -7% άριστες), Ντίνας, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (1/1 επ), Κουκ 11 (8/25 επ, 3 άσσοι, 79% υπ -36% άριστες), Πρωτοψάλτης 6 (6/11 επ, 63% υπ -46% άριστες), Χόι 2 (1/7 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 3 (3/7 επ), Μπέλος 2 (1/12 επ, 1 άσσος) / Πολυχρονιάδης (λ, 68% υπ -37% άριστες), Ψαρρής 1 (άσσος), Παπαδόπουλος 5 (5/16 επ)