ΓΝΩΜΕΣ

Παπαφωτίου… καρατίων

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου που ξεχωρίζει μακράν στα ελληνικά γήπεδα της Volleyleague γυναικών και ανδρών αυτή την διετία όχι μόνο γιατί είναι μια πασαδόρος υψηλού επιπέδου αλλά κυρίως γιατί είναι μια προσωπικότητα με πολλά κιλά άποψης.

Η Αθηνά με δηλώσεις που λίγες, ελάχιστες συναθλήτριές της αλλά και συναθλητές της, θα τολμούσαν να κάνουν εξέθεσε μια λάθος νοοτροπία α. που τείνει να «ποτίσει» το βόλεϊ και να δηλητηριάσει ένα άθλημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, β. όσους ψάχνουν να βρουν διαρκώς δικαιολογίες για τα κακώς κείμενα των γηπέδων, γ. όσους αρνούνται να δουν το πρόβλημα, όσους ασχολούνται με τους αντιπάλους.

Ας ξαναδιαβάσουμε τι είπε και ας το αναπαράγουμε γιατί δυστυχώς οι δηλώσεις δεν έγιναν στην τηλεόραση και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι αυτό. Να το αναπαράγουμε!

«Συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες, που μετά από αυτήν την απαράδεκτη διακοπή βρήκαν το σθένος να μπούνε ξανά στο γήπεδο και να παίξουνε. Δεν αρμόζουν σε κανένα γήπεδο αυτές τις συνθήκες. Δεν ξέρω εάν είναι στην Ελλάδα αλλά εγώ όσα χρόνια έπαιζα στο εξωτερικό δεν είχε συμβεί ούτε μία φορά. Δεν ξέρω γιατί εδώ συνεχίζει να συμβαίνει», είπε με έντονο αγανακτισμένο τόνο η αρχηγός του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Είμαστε χαρούμενες για τη νίκη, παρά τα επεισόδια. Νομίζω όμως ότι μας στερούν την προσπάθεια. Μας στερούν αυτόν τον κόπο. Την προσπάθεια όλων των ομάδων. Στερούν τους φιλάθλους που έρχονται που πληρώνουν εισιτήριο να δούν. Στερούν τα 10, τα 15 ευρώ, όσα είναι. Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Κάποια στιγμή πρέπει να βγουν μπροστά οι ομάδες, οι διοικήσεις και η Αστυνομία και να αναλάβουν δράση». κατέληξε η «μαέστρος» των «πρασίνων» σε μια δήλωση που έχει πολλαπλή αξία να σημειωθεί ότι την έκανε στο κανάλι μετάδοσης του συλλόγου της! Χωρίς φόβο αλλά και με πολύ πάθος…

Και να φανταστεί κανείς, ότι μια μέρα νωρίτερα είχε κάνει ακόμα ένα statement για τα τηλεοπτικά: «Διεκδικούμε να είμαστε στην τηλεόραση για να δείξουμε την δυναμική που έχει το βόλεϊ στην χώρα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω για να είμαι ειλικρινής, γιατί το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο και το αντρικό βόλεϊ να είναι στην τηλεόραση και το γυναικείο να μην είναι. Νομίζω είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστούν όλοι οι φορείς και να δράσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε να έχουμε κόσμο στο άθλημα μας και κυρίως νέα παιδιά και να μπούμε και στα σπίτια τους, γιατί αυτό κάνει η τηλεόραση», δήλωσε και άντε τώρα οι φωστήρες του αθλήματος, με τους φωστήρες των συλλόγων και τους φωστήρες της τηλεόρασης να ανοίξουν τα αυτιά τους να ακούσουν πρώτα…. Να καταλάβουν στη συνέχεια και να δράσουν!

Υγ. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, όπως συνέβη και στην αναμέτρηση στο Challenge Cup, αρνείται να θωρακίσει την επένδυσή της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα δώσει κάποια χρήματα παραπάνω σε ανθρώπους περιφρούρησης. Δεν είναι δυνατόν να ανάβει ένας πυρσός και όλοι να τον κοιτάνε μέχρι να σβήσει και στο τέλος στη χειρότερη επιλογή να σβήνει με νερό δημιουργώντας ουσιαστικά τον καπνό! Υπάρχει εξαερισμός; Αν ναι, γιατί δεν λειτουργεί; Όπως και το χειμώνα, για παράδειγμα, λειτουργούσε η θέρμανση; Γιατί όχι; Γιατί οι αθλητές με συμβόλαια χιλιάδων ευρώ να «αφήνουν τα κόκκαλά» τους στο παρκέ; Ποιος υπογράφει συμφωνίες και δεν ορίζει τα αυτονόητα;

ΥΓ1. Αγωνιστικά τι να πούμε για τον πρώτο τελικό; Να πούμε πάλι καλά που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και δεν φτάσαμε να πιάσουμε και τον Μάη…

Καλό μήνα!