ΔΙΕΘΝΗ

Παπαφωτίου στο Vplanet: «Θέλαμε να συνεχίσουμε με τον κόουτς»

Παπαφωτίου στο Vplanet: «Θέλαμε να συνεχίσουμε με τον κόουτς»

Για την είδηση της αποχώρησης του Έλληνα τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου από το τιμόνι της Στουτγκάρδης, τα συναισθήματα των αθλητριών στο άκουσμα της απόφασής του, αλλά και για την επόμενη μέρα της Allianz MTV σε Bundesliga και Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε στο Volleyplanet.gr η διεθνής πασαδόρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας.

Η 31χρονη “μαέστρος” της Στουτγκάρδης, βρίσκεται σε μία από τις δυσκολότερες ίσως ψυχολογικά περιόδους της καριέρας της, αφού μετά τον τραυματισμό της στα προημιτελικά Κυπέλλου, την απουσία της από το ματς στην 4άδα και τον αποκλεισμό από τον τελικό, ήρθε το σοκ της απόφασης του Γιάννη Αθανασόπουλου.

papafotiou

“Φυσικά ο αποκλεισμός στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Γερμανίας ήταν μεγάλη απώλεια για όλους, αλλά η παραίτηση του Γιάννη (σ.σ Αθανασόπουλος) για εμάς τις παίκτριες ήταν σοκ! Σοκ, γιαπί πιστεύαμε και θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του, αλλά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι στο επαγγελματικό περιβάλλον πολλές φορές επέρχεται σύγκρουση και ρήξη. Ωστόσο εμείς, ως παίκτριες της ομάδας, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους στόχους μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες…” δήλωσε στο Volleyplanet.gr η Παπαφωτίου, που προτίμησε να μην αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν τον κόουτς σε αυτήν την απόφαση, έπειτα από 6,5 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την ομάδα.

allianz_mtv_stuttgart_papafotiou_athanasopoulos

Η απόφαση του Αθανασόπουλου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας, που αδυνατούν να κατανοήσουν το κοινό “διαζύγιο’ της διοίκησης με τον άνθρωπο που έβαλε την Στουτγκάρδη στο “Πάνθεον” του γερμανικού βόλεϊ γυναικών, όσο και στις αθλήτριες, οι οποίες έβαλαν τα κλάματα στη συνάντηση που είχαν.

athanasopoulos_stuttgart_allianz_papafotiou

“Στην ανακοίνωση του Γιάννη (σ.σ Αθανασόπουλος) και της διοίκησης της ομάδας ότι δεν συνεχίζεται η συνεργασία υπήρξαν έντονες συναισθηματικές στιγμές. Πολλές παίκτριες συνεργάζονται μαζί του χρόνια στη Στουτγκάρδη κι εγώ προσωπικά στεναχωρήθηκα από αυτήν την έκβαση. Αλλά σεβόμαστε και κατανοούμε την απόφασή του. Το αν θα επηρεάσει θετικά η αρνητικά την ομάδα θα φανεί στην πορεία και μόνο. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται για το καλό της ομάδας, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρίνει τελικά την ορθότητα τους…” , τόνισε ο “εγκέφαλος” της Στουτγκάρδης.

athanasopoulos_stuttgart

Η γερμανική ομάδα ωστόσο είναι υποχρεωμένη να ξεπεράσει τα αλλεπάλληλα σοκ και να συνεχίσει την πορεία διάκρισης που άρχισε φέτος ο Γιάννης Αθανασόπουλος, με τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του Έλληνα προπονητή, Erik Reitsma, καθώς ακολουθούν δύσκολα ματς τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Για την Παπαφωτίου, που συνεχίζει τον “αγώνα δρόμου” για να επανέλθει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αρχής γενομένης της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Βισμπάντεν (25/11), είναι σημαντικό να ξεπεράσει τον τραυματισμό της, ώστε να μπορέσει ξανά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα.

stuttgart_vilsbiburg

“Τραυματίστηκα στη γάμπα στο ματς της 8άδας με την Έρφουρτ, αλλά κερδίσαμε εύκολα. Στα ημιτελικά κόντρα στην Πότσδαμ, ήθελα πάρα πολύ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει τελικό. Έκανα ένεση ανήμερα του αγώνα, αλλά είχε μικρή επιρροή. Η σύσπαση ήταν τόσο έντονη, που δεν μπορούσα ούτε να πατήσω το πόδι μου. Σήμερα είμαι καλύτερα, έχω ξεκινήσει ήδη να κάνω κάποια πράγματα στο γήπεδο, αλλά η επανένταξη θα είναι σταδιακή δεν ξέρω αν θα είμαι σε θέση να παίξω την Τετάρτη, αλλά ευελπιστώ μέχρι το Σάββατο να μπορώ να παίξω κανονικά στην έδρα μας με την Άαχεν” δήλωσε με αισιοδοξία στο Volleyplanet.gr η Αθήνα Παπαφωτίου, που θα είναι πανέτοιμη για το προσεχές τουρνουά του Τσάμπιονς Λιγκ (8/12, Κωνσταντινούπολη) με Εξατσίμπασι, Διναμό Μόσχας και Λοκομοτίβ Καλίνινγκραντ.