ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ! Μετά από 6,5 χρόνια ο Αθανασόπουλος έφυγε από Στουτγκάρδη

Σοκ! Μετά από 6,5 χρόνια ο Αθανασόπουλος έφυγε από Στουτγκάρδη

“Κεραυνό εν αιθρία” θύμισε στην Στουτγκάρδη έπειτα από 6,5 χρόνια η λήξη της επιτυχημένης συνεργασίας του Έλληνα τεχνικού Γιάννη Αθανασόπουλου με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, λίγες ώρες έπειτα από τον αποκλεισμό της Allianz ΜTV στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ο καταξιωμένος πρεσβευτής του ελληνικού βόλεϊ και μακράν πιο επιτυχημένος τεχνικός τα τελευταία χρόνια στην Bundesliga, έπειτα από κάποιες δηλώσεις μελών της διοίκησης που είδαν το “φως της δημοσιότητας” και συζητήσεις που έγιναν με τη διοίκηση, επέλεξε να χωρίσει τους δρόμους του με την ομάδα, στην οποία αφήνει την “σφραγίδα” του, έχοντας χαρίσει πέρα από τρία Κύπελλα Γερμανίας και ένα Super Cup, τον παρθενικό τίτλο πρωταθλήματος το 2019.

athanasopoulos

Η ανακοίνωση της απόφασης να λύσει κοινή συναινέση τη συνεργασία του με την Στουτγκάρδη, σκόρπισε απογοήτευση στα αποδυτήρια της ομάδας της Αθηνάς Παπαφωτίου, αλλά και στους οπαδούς της Στουτγκάρδης, οι οποίοι στα social media τα «χώνουν» στη διοίκηση για την δυσάρεστη και αψυχολόγητη αυτή εξέλιξη, ευχαριστώντας παράλληλα τον εκλέκτορα της Τσεχίας, Γιάννη Αθανασόπουλο για όσα πρόσφερε στο σύλλογο, τόσο ως βοηθός προπονητή του Ισπανού Ναράνχο, αλλά και ως head coach τα τρία τελευταία χρόνια.

Στην ανακοίνωσή της η Στουτγκάρδη, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως είχε “διαφορετικές απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της με τον Αθανασόπουλο, έλυσε τη συνεργασία της μετά από αμοιβαία συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό. “ΗAllianz MTV Στουτγάρδη θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Γιάννη Αθανασόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής προπονητής της Στουτγάρδης από το 2017 και παλαιότερα εργάστηκε ως βοηθός προπονητή για τις μεγάλες επιτυχίες του  στον σύλλογο – ανάμεσα τους η μεγαλύτερη επιτυχία, ο τίτλος του γερμανικού πρωταθλήματος στο Έτος 2019″ τονίζει η Αllianz MTV στην οποία χρέη προσωρινού τεχνικού θα εκτελεί ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Αθανασόπουλου, Erik Reitsma.

«Είμαι περήφανος που ήμουν τα τελευταία 6,5 χρόνια προπονητής της Στουτγκάρδης. Έδωσα την ζωή μου στην ομάδα, με την οποία μεγαλώσαμε μαζί. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την αγάπη και στήριξή τους και εύχομαι στο σύλλογο κάθε επιτυχία στο μέλλον” δήλωσε ο Γιάννης Αθανασοπουλος στο Volleyplanet.gr.