ΔΙΕΘΝΗ

Παπαφωτίου: «Τυχερή που το έζησα»

Παπαφωτίου: «Τυχερή που το έζησα»

Η Κυπελλούχος Γερμανίας 2015, Αθηνά Παπαφωτίου μιλάει στο Volleyplanet για την πρωτόγνωρη εμπειρία της κατάκτησης του Κυπέλλου Γερμανίας, για τον συγκλονιστικό τελικό του Χάλε και μαζί με τον β’ προπονητή της Στουγκάρδης, Γιάννη Αθανασόπουλο, που έφτασε τα 3 Κύπελλα μαζί με τα 2 προηγούμενα με Ολυμπιακό, αφιερώνουν την παρθενική τους εκτός Ελλάδας “κούπα” στις οικογένειές τους.

«Μεθυσμένη Πολιτεία» θυμίζει εδώ και λίγες ώρες η Στουτγκάρδη, καθώς η γυναικεία ομάδα της γερμανικής πόλης στέφθηκε χθες, ξανά μετά το 2011, Κυπελλούχος Γερμανίας.

Η εικόνα των πανηγυρισμών της ομάδας της Allianz MTV Stuttgart έχει περίοπτη θέση στα  πρωτοσέλιδα των κυριότερων γερμανικών ιστοσελίδων όπως στις Handelsblat: “Τελικός Κυπέλλου: “Η Στουτγκάρδη κέρδισε σε 5 σετ θρίλερ”, SWR.de.:“Η Στουτγκάρδη κέρδισε το Κύπελλο-θρίλερ κόντρα στην Αachen”, Νoz.de: “Η Στουτγκάρδη ανέτρεψε από 0-2 στο Κύπελλο Γερμανίας” κ.α.

Μία επιτυχία με έντονες φέτος «γαλανόλευκες πινελιές», καθώς η διεθνής Αθηνά Παπαφωτίου και ο β προπονητής της Allianz MTV, Γιάννης Αθανασόπουλος, είχαν σημαντική συμβολή στην επική ανατροπή και τον τελικό θρίαμβο .

Για τη… γλύκα λοιπόν αυτής της πρωτόγνωρης επιτυχίας της, μίλησε στο Volleyplanet, αγκαλιά με το παρθενικό Κύπελλο της καριέρας της, η διεθνής πασαδόρος της Στουτγκάρδης.

«Το πρώτο μου κύπελλο ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η άλλη ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και νομίζω έπαιξε το καλύτερο της παιχνίδι στα δύο πρώτα  σετ. Πίστευα όμως ότι γενικά είμαστε καλύτερη ομάδα και ότι θα επανέλθουμε… Έγιναν και κάποιες αλλαγές από τον πάγκο που βοηθήσανε πάρα πολύ την ομάδα, τις οποίες δεν περίμεναν οι αντίπαλες και έτσι το “γυρίσαμε”» .

stuttgart_finale_kypello

Λίγο πριν λοιπόν τα δικά μας –ειδικής διαχείρισης- φάιναλ φορ Κυπέλλου ανδρών-γυναικών, σε Σύρο και Αγρίνιο αντίστοιχα, οι φίλοι του βολεϊ στην Ελλάδα που παρακολούθησαν μέσω live streaming τον τελικό στο Χάλε, είναι βέβαιο ότι πέρα από το θέαμα εντυπωσιάστηκαν και από την υψηλού επιπέδου οργάνωση των Γερμανών με αποκορύφωμα την κοινή τελετή απονομής ανδρών-γυναικών. Πόσο μάλλον η Αθηνά τη στιγμή της απονομής του βαρύτιμου τροπαίου στην Στουτγκάρδη!

«Πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση, σε ότι τουλάχιστον έχω δει προσωπικά στην ζωή μου! Νιώθω πολύ τυχερή και χαρούμενη που έζησα ένα τέτοιο γεγονός!Είναι ίσως εδώ το μεγαλύτερο γεγονός πριν το πρωτάθλημα και οι Γερμανοί διοργανωτές φροντίζουν να είναι εντυπωσιακό. Ο κόσμος ειναι ενεργός και συμμετέχει ανεξαρτήτως ποιας ομάδας υποστηρίζει και η διαδικασία της απονομής ειναι φοβερά συγκινητική…» τόνισε η Αθηνά που μαζί με τον προπονητή της, Γιάννη Αθανασόπουλο αφιέρωσαν αυτή την επιτυχία «στις οικογένειες μας που μας λείπουν πολύ! Και σε αυτούς φυσικά που ήρθαν να μας δουν από κοντά…».

stutgart _finale

Πρώτος στόχος λοιπόν επετεύχθη για την παρέα του Γιάννη και της Αθηνάς, η οποία μετά από μία εκπληκτική πορεία στο β’ γύρο τερμάτισε στην 2η θέση της κανονικής περιόδου, πίσω από την πανίσχυρη Δρέσδη. Άραγε αυτή η πρώτη κούπα της χρονιάς άνοιξε την όρεξη στην Παπαφωτίου και για τον τίτλο;

«Είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για νταμπλ.. Αυτή τη στιγμή χαιρόμαστε για την κατάκτηση του κυπέλλου και σε δυο εβδομάδες περίπου ξεκινάνε τα πλέι οφ. Οι ομαδες ειναι πολύ δυνατές και σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε καμιά από αυτές με σιγουριά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μπούμε στην τετράδα και μετα βλέπουμε! Ένας στόχος τη φορά..» τόνισε πανευτυχής στο Volleyplanet λίγο πριν πάει να τα πιει με την ομάδα της και να γλεντήσει την ιστορική επιτυχία της!

ATHINA_ATHANASOPOULOS