Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Παραδοσιακά… ντέρμπι;

Παραδοσιακά… ντέρμπι;
Στο PAOK Sports Arena ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Α.Ο.Κηφισιάς (29/12, 19.00/Novasports-3) σε ένα παραδοσιακά -όπως μας έχουν συνηθίσει- ντέρμπι της Α1 Ανδρών, το οποίο και θα ρίξει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Δικεφάλου που πήρε διήμερο ρεπό τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν έχει απουσίες ενώ ο τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης αναφερόμενος στο ματς τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολο ματς. Η Κηφισιά είναι σκληρή ομάδα και το απέδειξε και με την πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα αλλά και εφέτος. Ο Νικολάκης, ο Ταμπουρατζής, ο Σουλτανόπουλος και ο Γιοβάνοβιτς είναι πολύ έμπειροι. Αποδείχτηκε από τον τρόπο που νίκησαν τον Εθνικό. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να νικήσουμε την Κηφισιά. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Προβλήματα πάντα υπάρχουν αλλά απουσίες δεν έχουμε. Είμαστε λίγο ευάλωτοι σε κάποιους τομείς αλλά μέχρι τώρα η ομάδα έχει λειτουργήσει άψογα. Επίσης, ο Εφραιμίδης και ο Σαφράνοβιτς παίζουν πολύ καλά και καλύπτουν όλα τα κενά».
Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα ει δυνατόν χωρίς απώλειες ώστε το 2015 να τον βρει ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
kifisia
 Στο άλλο στρατόπεδο… αυτό της Κηφισιάς (φωτό), στόχος είναι η 7η νίκη της ώστε να διατηρηθεί μέσα στην πρώτη 4αδα. Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης που δεν έδωσε ρεπό στην ομάδα τόνισε: «Παίζουμε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος κι αυτό τα λέει όλα. Θα είναι δύσκολος αγώνας. Με προβληματίζει η κούραση από την υπερπροσπάθεια που κάναμε με τον Εθνικό αλλά και από το γεγονός ότι οι παίκτες δεν πήραν ρεπό τα Χριστούγεννα. Δικαιολογημένα γκρινιάζουν αλλά ξέρουν πως χωρίς δουλειά δε μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα. Δουλέψαμε πολύ και θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα υψηλών προδιαγραφών που θα χτυπήσει τους τίτλους. Εχει έμπειρους παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό και αυτό τον κάνει ξεχωριστό».
Με τη σειρά του το λίμπερο, Κώστας Ταμπουρατζής είπε: «Είναι από τα πιο δύσκολα ματς του πρωταθλήματος. Υπάρχει παράδοση τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνουν στα 5 σετ. Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως με Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Το μεγάλο γήπεδο θα μας βοηθήσει στην υποδοχή».
Πάντως, για όσους πιστεύουν στην παράδοση οι δυο ομάδες έχουν παίξει 8 από τα 14 ματς στο τάι μπρέικ με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα 8-6 στις νίκες.