Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Παρέλαση» ξένων προπονητών στη Σύρο

«Παρέλαση» ξένων προπονητών στη Σύρο

Νίκολιτς, Ριφέλι, Ν’ Γκαπέ  είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν προταθεί ως υποψήφιοι διάδοχοι του Παβλίσεβιτς για τον φετινό πάγκο της νησιώτικης ομάδας.

Το όνομα λοιπόν που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια το πετυχημένο μοντέλο του Φοίνικα Σύρου, με την άρτια δουλειά της διοίκησης και τις επιτυχίες, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο, όσο και στο αγωνιστικό επίπεδο, έχουν καταστήσει πλέον τους «Πειρατές», όχι μόνο πρωταγωνιστές στην Volleyleague, αλλά και… περιζήτητους, ως ομάδα στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι δεν πρόλαβε να «κρυώσει» ο πάγκος του Φοίνικα από την αποχώρηση του Σέρβου τεχνικού, Ράτκο Παβλίσεβιτς και καθημερινά στα γραφεία της ομάδας οι προτάσεις για πρόσληψη ξένων τεχνικών πέφτουν… βροχή!

Δεν κλείνει… πόρτες ο Παλιόπορτας!

Ωστόσο, παρά τα “βαριά” ονόματα που μεταξύ άλλων ακούγονται, όπως σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet, του Σέρβου πρώην τεχνικού του Ερυθρού Αστέρα και της γαλλικής Σαμόντ, Ντούσκο Νίκολιτς, του Ιταλού πρώην β’ τεχνικού της ρωσικής Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, Κλαούντιο Ριφέλι, του Γάλλου πρών τεχνικού της ρωσικής Κουτσμπας Κεμέροβο και πατέρα του άσου της Μόντενα Έρβιν , Έρικ Ν’Γκαπέ,  ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Παλιόπορτας, βάσει της εμπειρίας που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στο «τιμόνι» του Φοίνικα δεν βιάζεται να αποφασίσει, καθώς δεν αποκλείει την τελευταία στιγμή και κάποιο πρόσωπο από την εγχώρια αγορά. Έτσι λοιπόν όλα τα ονόματα εξετάζονται διεξοδικά και

Μάλιστα για άλλη μια χρονιά ο πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να τηρεί την φετινή τακτική που ακολούθησε και τον δικαίωσε πλήρως και στο θέμα των αθλητών. Δηλαδή να μη βιαστεί να κλείσει κάποιον παίκτη, αλλά να περιμένει μέχρι ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να εκτιμήσει τις πιο αξιόλογες περιπτώσεις, ώστε να «χτυπήσει» στη συνέχεια μεθοδευμένα και με αποτελεσματικότητα κάνοντας το… μπαμ στο μεταγραφικό παζάρι.