DARK ROOM

Παραμένει… άσος στα 80 της!

Παραμένει… άσος στα 80 της!

“Ο Έρως χρόνια δεν κοιτά…”. Και όταν λέμε έρωτα, δεν εννοούμε μόνο τον φτερωτό Θεό που με τα βέλη του τρυπά τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά κάθετί που σε γεμίζει με πάθος και σου δίνει ζωή.

Για την 80χρονη Αμερικανίδα, Λόις Όστιν μια… ματιά και ένα χάδι στην μπάλα του μπιτς βόλεϊ πριν 60 χρόνια ήταν αρκετά για να “δεθεί” μαζί της για μέχρι σήμερα και “να μην έχει μάτια” για τίποτ’ άλλο. Άλλωστε στην άμμο γνώρισε πριν από 36 χρόνια και τον νυν σύζυγό της, Έντ Όστιν, με τον οποίο εδώ και μια δεκαπενταετία δεν χάνουν ματς του California Beach Volleyball Assn. στην Corona del Mar State Beach, .

Αντί λοιπόν να επιδίδονται όπως άλλοι άνθρωποι της ηλικίας τους σε χαλαρά αθλήματα, όπως γκολφ, μπριτζ και γενικά σπορ που ενδείκνυνται για ανθρώπους που έχουν περάσει τα πρώτα… ήντα, εκείνοι κοντράρονται στην άμμο με αντιπάλους κατά 20 και 30 χρόνια νεότερους τους και όπως φαίνεται πολύ το απολαμβάνουν!

“Παίζω μπιτς βόλεϊ για τους φίλους μου” δήλωσε η 80χρονη πρωταθλήτρια, που πρόσφατα σε τουρνουά της Γιούτα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Άνω των 73 χρονών. “Το βόλεϊ είναι τα πάντα για μένα. “Χτίζει” τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους και σου χαρίζει ένα φοβερό “δέσιμο” υποστήριξε η Όστιν, που στον τελευταίο της αγώνα λύγισε τα γόνατά της, σήκωσε τα χέρια της και με ένα απίστευτο άλμα κάρφωσε την μπάλα στο αντίπαλο τερέν και τέλειωσε τον πόντο πανηγυρίζοντας με hi-five με τις άλλες 5 συμπάικτριές της.

“Είναι ένα τέρας της φύσης – πραγματικά εκπληκτικό», η 54χρονη συμπαίκτριά της Όστιν, Susie Crone, 54, η οποία άγωνίστηκε στο παρελθόν στην ομάδα βόλεϊ του Corona del Mar High School. “Είναι μια έμπνευση για όλους μας, ως αθλήτρια και ως άνθρωπος”.

lois-austin. jpg

Η Λόις Όστιν μεγάλωσε σε Corona del Mar και στα νιάτα της έπαιξε μπάσκετ, σόφτμπολ, χόκεϊ επί χόρτου και βόλεϊ στο Orange High, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953. Συνάντησε τον σύζυγό της στη δεκαετία του 1960, όταν ο Έντ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο μπιτς βόλεϊ και έπαιζε εκεί τα Σαββατοκύριακα.

“Ήταν 30, ήμουν 42 και αποφασίσαμε να παίξουμε μαζί σε ένα τουρνουά”, είπε η Λόις Όστιν, την οποία ο σύζυγός της χαρακτηρίζει φαινόενο! “Προσέχει πάρα πολύ τι τρώει, κάνει βάρη δυο φορές την εβδομάδα και όταν κάτι την αναστατώνει βρίσκει την ηρεμία της στην Βίβλο” λέει για τη γυναίκα του ο Έντ Όστιν, που ζει με την Λόις στο Aliso Viejo, έχουν μία κόρη και ένα εγγονό, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής στο San Francisco State University.

H ιστορία της 80χρονης Λόις Όστιν μας θυμίζει την προ τριετίας νορβηγική κινηματογραφική ταινία “Optimistene” που περιγράφει τον ασυνήθιστο αγώνα στο Χάμαρ μιας γυναικείας ομάδας που προπονείται τρία χρόνα για αυτό το ματς και το ρόστερ της απαρτίζεται από αθλήτριες ηλικάς 63 έως 98 χρονών.

Δείτε το σχετικό επίσημο trailer της ταινίας…