ΔΙΕΘΝΗ

Παραμένει «Ιταλίδα» η Κιόση

Παραμένει «Ιταλίδα» η Κιόση

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Όλμπια, η Ελένη Κιόση παραμένει στην Ιταλία και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Λαρντίνι Φιλιτράνο στη δεύτερη κατηγορία.

Η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου:

«Η Λαρντίνι Φιλοτράνο ανακοινώνει την απόκτηση της Ελένης Κιόση. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ρέντσο Γκόμπι έκλεισε θετικά την συμφωνία με την Ελληνίδα (γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Φεβρουαρίου 1985), η οποία πρωταγωνίστησε με τη φανέλα της Όλμπια την περασμένη σεζόν στην Α2, πετυχαίνοντας 540 πόντους σε 26 αγώνες (συμπεριλαμβανομένων και των δύο των πλέι άουτ), με μέσο όρο 21 πόντους ανά παιχνίδι. Μόνο η Ματζούκοβα Ρόσι τα κατάφερε καλύτερα.

Σε τέσσερις περιπτώσεις κατάφερε να αγγίξει και να ξεπεράσει τους 30 πόντους σε ένα παιχνίδι: 34 με την Βιτσέντζα, 33 εναντίον της Λαρντίνι στην Σαρδινία, 31 σε τέσσερα σετ εναντίον της Μπολζάνο και 30 απέναντι στην Κασέρτα.

Ξεκίνησε στον Αίαντα Εύοσμου, με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικό βόλεϊ. Έχει φορέσει την φανέλα του Απόλλωνα Κερατσινίου, του Ολυμπιακού, του Ηρακλή, του Πειραματικού, του Ανατόλια και των Τράχωνων Αλίμου. Για 14 χρόνια είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδας και αρχηγός. Τη σεζόν 2013-14 έπαιξε για την γαλλική Τερβίλ Φλοράνζ, πριν αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Είχα αρκετές προτάσεις, αλλά η Φιλοτράνο είναι η καλύτερη επιλογή για μένα“, ανέφερε η Κιόση, και κατέληξε: «Το να έρθω σε έναν σοβαρό σύλλογο σημαίνει πολλά για μένα. Μίλησα πολύ και με τον κόουτς. Στην Ιταλία δουλεύεις σκληρά και καλά. Η φιλοσοφία είναι κοντινή μ’ αυτήν στην πατρίδα μου και θέλω να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα».