Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Παραίτηση Καρβούνη με καταγγελίες

Παραίτηση Καρβούνη με καταγγελίες

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ ανακοίνωσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Λαμίας Χρήστος Καρβούνης ο οποίος καταγγέλει την διοργανώτρια αρχή για εσφαλμένη Προκήρυξη του πρωταθλήματος καθώς είχε διαπιστωθεί και συμφωνηθεί να αναπροσαρμοστούν οι αριθμητικές διαφορές των play out αυτό δεν έγινε ποτέ από την ολομέλεια της ΕΣΑΠ.

Η επιστολή –παραίτησης του Χρήστου Καρβούνη

Κύριε Πρόεδρε,

Με πραγματική λύπη μου σας υποβάλλω την παρούσα επιστολή παραιτήσεώς μου ως εκπροσώπου του ΤΑΑ ΓΣ ΛΑΜΙΑ στο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και ως μέλους της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ για τους παρακάτω λόγους:

Κατά τη χθεσινή (1.4.2015) συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ είχε τεθεί ως θέμα συζητήσεως το ζήτημα που ανέκυψε μετά από ενδελεχή επανέλεγχο και επανεκτίμηση της ορθότητας των αναγραφομένων στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος σχετικά με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις της 9ης και της 10ης ομάδας του τελικού πίνακα κατάταξης (Α’ Φάση) από τη διαδικασία των Playout.

Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα της ορθότητας της διαφοράς των πόντων που αναγράφεται στην Προκήρυξη εδώ και μία διετία (περίοδοι 2013-14 και 2014-15)  μεταξύ των ομάδων εννέα (9) έως δώδεκα (12),η οποία ή οι οποίες κατά περίπτωση διαφορές οδηγούν στην εξαίρεση είτε της 9ης είτε της 10ης ομάδας, τη συνέχιση των playout με 3 ομάδες (10,11,12),την περίπτωση μπαράζ μεταξύ 10ης και 11ης ομάδας και την περίπτωση ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ υποβιβασμού των ομάδων 11 και 12.

Διευκρινίστηκε το σκεπτικό της αποφάσεως που είχαμε λάβει από την περίοδο 2012-13 και ενωρίτερα (όταν υποβιβάζονταν απευθείας η 12η ομάδα και αγωνίζονταν στα playout οι ομάδες 9,10 και 11,με τις εκεί διαλαμβανόμενες διαφορές)

Διευκρινίστηκε και έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτό ότι από την περίοδο 2013-14 και εξής αφού αλλάξαμε τη διαδικασία των κανόνων υποβιβασμού δίνοντας ευκαιρία και στη 12η ομάδα της κατάταξης να αγωνίζεται στα playout, ΑΠΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ τόσον του Εισηγητή  της τροποποίησης των playout κ. Γιώργου Λεονταρίτη, του υπευθύνου του αγωνιστικού  τμήματος της ΕΣΑΠ κ. Γιώργου Κερκινέ αλλά και το σπουδαιότερο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΣΑΠ που εγκρίναμε την Προκήρυξη τόσον της περιόδου 2013-14 αλλά και της ισχύουσας 2014-15,ΔΕΝ αναπροσαρμόσαμε προς τα επάνω τις αριθμητικές διαφορές που θα πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των ομάδων που εξαιρούνται κατά την Προκήρυξη (9ος και 10ος) δεδομένου ότι οι μετέχουσες ομάδες στα playout πλέον είναι τέσσερις (4) και όχι τρείς (3) όπως την περίοδο 2012-13 και πίσω.

Δυστυχώς κ. Πρόεδρε στο τρέχον Πρωτάθλημα με βάση την διαπιστωμένα κατά τα ως άνω εσφαλμένη Προκήρυξη και δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη, προέκυψε ζήτημα πιθανού ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ υποβιβασμού της 11ης και της 12ης ομάδας (ΓΣ ΛΑΜΙΑ και ΑΕΚ) αν και εφόσον η διαφορά της 10ης ομάδας (ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΜΠΑΣ) από την 12η (ΑΕΚ) ανέλθει σε 10 πόντους.

Επί της πιθανής αυτής περιπτώσεως κατά την οποία ο ΓΣ ΛΑΜΙΑ θα υποβιβασθεί απευθείας συμπαρασυρόμενος από τη διαφορά 10 πόντων μεταξύ ΜΕΝΤ και ΑΕΚ, ο ΓΣ ΛΑΜΙΑ δεν ζήτησε διευκρίνηση (όπως κακώς γράφτηκε στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΑΠ) αλλά την τοποθέτηση αρχικά των συμβούλων στο ζήτημα (όπου κατά τα προλεγόμενα ΟΛΟΙ συμφώνησαν στο λάθος της ΕΣΑΠ και όλων μας) και τη διεξαγωγή ψηφοφορίας περί εσωτερικής τροποποίησης του κανόνα αυτού της Προκήρυξης ώστε να διορθωθεί το εσφαλμένο της Προκήρυξης, αίτημα το οποίο αποσύρθηκε αφού ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τούμπας ήταν αντίθετος με τη διόρθωση παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος συμφώνησε στο εσφαλμένο της Προκήρυξης.

Η απόσυρση δε του αιτήματος από εμένα προσωπικά έγινε με σκοπό να διευκολύνω την  εξέλιξη του ΔΣ και να μή φέρω σε δύσκολη θέση πιθανώς και άλλα μέλη του ΔΣ – εκπροσώπους ομάδων…

Δυστυχώς κ.Πρόεδρε για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται (όπως πολλές φορές στο παρελθόν) ότι μέλη του Συνεταιρισμού εκφράζονται και αποφασίζουν σχεδόν πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον και μόνο της ομάδος που εκπροσωπούν, αγνοώντας το “περί δικαίου αίσθημα” και ότι ο Συνεταιρισμός πρέπει να συσκέπτεται και να συναποφασίζει με γνώμονα το συμφέρον όλων των μελών του και όχι επιλεκτικά και κατά περίπτωση.

Εσείς δε προσωπικά κ.Πρόεδρε αλλά και όλα μέλη του ΔΣ γνωρίζετε ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει προταθεί για άλλα ζητήματα “εσωτερική διόρθωση” της Προκήρυξης, διόρθωση που τότε έγινε αποδεκτή με ομοφωνία, ενώ στο ΜΕΙΖΟΝΟΣ σημασίας ζήτημα της χθεσινής συνεδρίασης δεν κατέστη δυνατή η ομοφωνία.

Η εμμονή δε της Ένωσης Τούμπας και η έμμεση απόρριψη του αιτήματος του ΓΣ ΛΑΜΙΑ είναι γεγονότα και αποφάσεις που μπορούν να καταδικάσουν ένα μέλος της ΕΣΑΠ (ΓΣ ΛΑΜΙΑ) στον απευθείας υποβιβασμό για ένα λάθος ΟΛΩΝ ΜΑΣ που, έστω, την  ύστατη στιγμή διαπιστώθηκε.

Επειδή κ.Πρόεδρε και με σκοπό στην απάντηση στην εμμονή της Ένωσης Τούμπας, πρέπει να υπενθυμίσω στον εκπρόσωπό της ότι με δική μας εσωτερική απόφαση ουσιαστικά συμμετέχει στο τρέχον Πρωτάθλημα η Ένωση Τούμπας, αφού της δόθηκε η κατάλληλος χρόνος (ο οποίος άλλως είχε απωλεσθεί) ώστε αναβάλλοντας την έναρξη του Πρωταθλήματος να αδειοδοτηθεί από την ΕΕΑ και ΟΥΔΕΝ έτερο ΤΑΑ της Volleyleague έφερε αντιρρήσεις επί της αναβολής, διευκολύνοντας έτσι τη Διοίκηση της ομάδος αυτής στην περαίωση των διαδικασιών συμμετοχής της, ουσιαστικά δηλαδή κανείς μας δεν θέλησε να ζημιώσει την  Ένωση Τούμπας “αποβάλλοντας” ουσιαστικά αυτή από το πρωτάθλημα στα χαρτιά και ούτε επιδίωξε κανείς να απομειώσει προς το συμφέρον του τον αριθμό των υποβιβαζομένων ομάδων από δύο (2) σε μία (1) διά της εμμέσου αυτής αποβολής.

Επειδή κ.Πρόεδρε, εσείς προσωπικά γνωρίζετε τη στάση του ΓΣ ΛΑΜΙΑ και εμού προσωπικά στη διάρκεια  των παρελθόντων δέκα (10) χρόνων ως μέλους της ΕΣΑΠ.

Επειδή κ.Πρόεδρε, αρνούμαι να αποδεχθώ ότι ενώ όλοι κατανοούν το ορθόν του αιτήματος και τη σοβαρότητά του, παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε και αποφασίσθηκε η Προκήρυξη να αλλάξει την επόμενη περίοδο, δυστυχώς οδηγηθήκαμε ως ΕΣΑΠ σε ακόμη μία εσφαλμένη απόφαση.

Επειδή κ.Πρόεδρε, αρνούμαι να αποδεχθώ ότι το ένα λάθος μπορεί να διορθώνεται με ένα άλλο χειρότερο.

Για τους λόγους αυτούς.

Παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου κατά τα ως άνω στην αρχή διαλαμβανόμενα.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του ΤΑΑ ΓΣ ΛΑΜΙΑ-Εκπρόσωπος στο Δ.Σ.της ΕΣΑΠ

Χρ.Καρβούνης