ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παρούσα η Ε.Ο.ΠΕ. στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Παρούσα η Ε.Ο.ΠΕ. στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Mε αφορμή την Ευρωπαϊκού Εβδομάδα Αθλητισμού και την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνεχίζονται οι παρουσίες των ομοσπονδιακών προπονητών στα σχολεία όλης της Ελλάδας,

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Ρηγάνος επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό, το 1ο και το 2ο Λύκειο Σπάρτης  και μίλησε με τους μαθητές για το άθλημα της πετοσφαίρισης και στην συνέχεια έγινε πρακτική εξάσκηση.

Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου βρέθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μαρίνος Κουτσογιάννης παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης, το άθλημα της πετοσφαίρισης μέσα από επίδειξη βασικών δεξιοτήτων, κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό γυμναστήριο

O Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος παραβρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (400 μαθητές και μαθήτριες) και συμμετείχε στην ημέρα σχολικού αθλητισμού στέλνοντας το μήνυμα της συμμετοχής και τα οφέλη σε αθλητικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα στην αθλοπαιδιά της Πετοσφαίρισης. Μίλησε στα παιδιά για το άθλημα και τους έδειξε βασικές δεξιότητες του αθλήματος. Μαζί του συμμετείχε αντιπροσωπεία αθλητριών και αθλητών της ΑΕ Κομοτηνής. Στις αθλητικές εκδηλώσεις του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, για την Πετοσφαίριση είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 70 παιδιά. Έτσι διοργανώθηκε ένα μίνι τουρνουά με τη συμμετοχή όλων των δηλωθέντων παιδιών σε ομάδες.

Στο πλαίσιο της δράσης για την γνωριμία μαθητών και μαθητριών με το άθλημα της Πετοσφαίρισης και την προώθηση αυτού, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κουτουνίδης Στέλιος  και Δημήτρης Σολκίδης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  φυσικής αγωγής του  5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης (κεντρική φωτό), Σδραυκάκη Παναγιώτη  και  Καρακούτα Ευαγγελία , παρουσίασαν  την Τετάρτη  5/10 στους μαθητές και στις μαθήτριες, το άθλημα της πετοσφαίρισης μέσα από κινητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου. Έχοντας δημιουργήσει 4γήπεδα βόλεϊ οι  ομοσπονδιακοί προπονητές είδαν με ικανοποίηση περίπου 450 μαθητές να προετοιμάζονται και να παίζουν με διάθεση το άθλημα του βόλεϊ.

Στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συμμετείχε και ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος πραγματοποίησε εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο “Στέλιος Καλαϊτζής”, όπου παρεβρέθηκαν το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας και το 2ο Κηφισιάς. Συμμετείχαν 150 παιδιά συνοδευμένα από τους δασκάλους τους.