ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΑΠ : «Eπιτακτική ανάγκη να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards»

ΠΑΣΑΠ : «Eπιτακτική ανάγκη να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards»

Ξεκάθαρη άποψη υπέρ της αύξησης των ομάδων της Volleyleague εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο ΠΑΣΑΠ και με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν απο την ΕΣΑΠ wild cards σε ομάδες που μπορύν να προσφέρουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος.

Οι wild Card και το θέμα της αύξησης των ομάδων της Volleyleague συζητείται στο σημερινό ΔΣ της ΕΣΑΠ, με τους περισσότερους ανθρώπους του βόλεϊ να μιλούν πλέον για αναγκαιότητα αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.

Η πλευρά του ΠΑΣΑΠ με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων αρκεί αυτές να μπορούν να προσφέρουν στην Volleyleague.

Η ΕΣΑΠ θα πρέπει να αποφασίσει και να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα. Θα πρέπει να βγει από την εσωστρέφια και να καταλάβει πλέον ότι 8 ομάδες σε καμία περίπτωση δεν μπορει να αποτελούν πρωτάθλημα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μποούν αυτές να συστηθούν στο φίλαθλο κοινό ως ομάδες πρωταθλήματος. Μπορούν να λέγεται εύκολα τουρνουά, αλλά σίγουρα όχι πρωτάθλημα. Κανένα πρωτάθλημα της Ευρώπης (σοβαρής και ασόβαρης) δεν έχει πρωτάθλημα 8 ομάδων.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρή βολεϊκή χώρα, με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυτό θα πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα. Απλά η ΕΣΑΠ θα πρέπει να βγει και να ενημερώσει- ΔΗΜΟΣΙΑ και προς ΟΛΟΥΣ  (ενδιαφερόμενους και μη) για το τι θα ισχύει.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ύψιστης σημασίας το να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards σε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν στη Volleyleague, με σκοπό την περεταίρω αναβάθμιση του πρωταθλήματός μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Δε νοείται πανελλήνιο πρωτάθλημα α’ εθνικής με επιχορήγηση από τυχερά παίγνια να έχει 8 ομάδες και να αποτελεί ουσιαστικά κλειστή λίγκα που φθάνει πλέον στα 3 χρόνια.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΕΣΑΠ προ ημερών, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των wild cards.
Ο ΠΑΣΑΠ επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά, μη έχοντας απέναντί του αποτρεπτικά αντεπειχειρήματα που θα καθιστούσαν μη υλοποιήσιμη αυτήν την ιδέα και μάλιστα η πλευρά της διοργανώτριας αρχής συμφώνησε πως οι 10 ομάδες ίσως να ήταν η καλύτερη λύση στη παρούσα φάση με τα απαραίτητα κριτήρια επιλογής.
Στο τέλος, η πλευρά της ΕΣΑΠ άφησε να εννοηθεί πως το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό και ότι την απόφαση θα πάρει το ΔΣ της. Είναι σαφές πως μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος που κάθε φίλος του βόλεϊ αντιλαμβάνεται κι επιθυμεί.
Η απόφαση είναι στα χέρια και μόνο του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Οφείλουν να σκεφτούν τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη του αθλήματος.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πράξουν το καλύτερο για το βόλεϊ και την Α1 εθνική κατηγορία.