Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πατηνιώτης: «Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά άλλες χώρες έχουν προνοήσει»

Πατηνιώτης: «Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά άλλες χώρες έχουν προνοήσει»

Στο περιθώριο της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης της ΕΟΠΕ με τα σωματεία της Volleyleague γυναικών, ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Θήρας Ανδρέας Πατηνιώτης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Τα νέα της Σαντορίνης και των Κυκλάδων” του “VOLCANO TV SANTORINI” και αναφέρθηκε στο τι συζητήθηκε για το μέλλον του πρωταθλήματος αφήνοντας αιχμές κατά της Ομοσπονδίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση με την διακοπή του πρωταθλήματος. 

Αρκετά αποκαλυπτικός ήταν ο αντιπρόεδρος της Σαντορίνης, Ανδρέας Πατηνιώτης για το τι ειπώθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΟΠΕ με την συμμετοχή των 14 ομαδων της Volleyleague γυναικών για το θέμα της επανέναρξη της.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των “κυκλάδων” αρχικά δήλωσε “Εμάς από την πρώτη στιγμή η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή ότι κάτω από ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο το ακολουθήσαμε και το ακολουθούμε πιστά, αν μπορέσουμε να μας δοθεί το πράσινο φως να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Είχαμε μια πολύωρη τηλεδιάσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των ομάδων. Οι περισσότεροι σύλλογοι τάχθηκαν υπέρ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά υπήρχαν και δύο τρεις ομάδες που ναι μεν συμφωνούν να συνεχιστεί η σεζόν, αλλά αδυνατούν τα συγκεκριμένα σωματεία να καλύψουν τα τεστ για τον κορονοϊό. Εγώ περίμενα μετά από αυτή την μεγάλη σύσκεψη να ακούσω κάποιες προτάσεις και ορισμένες λύσεις.

Μπορεί να κάναμε συζήτηση μεταξύ των ομάδων, αλλά δεν άκουσα μία λύση και μία πρόταση, ώστε να υπάρξει μια επικοινωνία με μία κλινική ή με κάποιο νοσοκομείο από την ΕΟΠΕ, ώστε να βοηθήσουν τους συλλόγους στη κάλυψη αυτών των τεστ και να υπάρξει μία λύση.

Στο σημείο που έμεινα έκπληκτος είναι ότι τόσες μέρες τα σωματεία βρίσκονται σε απραξία. Περιμένουμε να μας δοθεί το πράσινο φως ή όχι, αλλά δεν έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία κάποια αίτηση προς τη ΓΓΑ, στο να μας που αν θα μπορούμε να μπούμε στα γήπεδα και να κάνουμε προπονήσεις. Εγώ έμεινα έκπληκτος, καθώς ούτε και αυτό είχε συμβεί. Αντιλαμβάνομαι πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως παράδειγμα η Ιταλία, έχει προνοήσει.

Πιο συγκεκριμένα έχει κάνει την επανέναρξη του πρωταθλήματος της από το Σεπτέμβριο, ενώ έχουν υπάρξει πάρα πολλές αναβολές (πάνω από τα μισά), αλλά το πρόγραμμα δεν έχει σταματήσει. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: για ποιο λόγο μία ξένη αθλήτρια, εάν διακοπεί αύριο το πρωτάθλημα, να έρθει στην Ελλάδα και να προσφέρει του χρόνου τις υπηρεσίες της στη χώρα μας. Γιατί να μην πάει στην Ιταλία, που έχει λάβει όλα τα μέτρα, έχοντας ξεκινήσει η σεζόν ένα μήνα νωρίτερα, γιατί είχε προβλέψει τις αναβολές, όπου συνεχίζεται να παίζεται κανονικά, για ποιο λόγο μια αθλήτρια που θα χάσει και φέτος το “ψωμί” της να έρθει ξανά και την επόμενη σεζόν στη χώρα μας.
Και μιλάμε αθλήτριες αρκετά υψηλού επιπέδου και οι σύλλογοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να τις αποκτήσουν. Δε βλέπω την προοπτική αυτή όταν βρισκόμαστε σε ένα “μπάχαλο””.

Αναφορικά για τις θέσεις του ΑΟ Θήρας, που τις είχε δημοσιοποιήσει, απάντησε “Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που ορισμένοι δεν τις έλαβαν υπόψιν τους. Εμείς σαν διοίκηση περιμέναμε να ακούσουμε κάποιες προτάσεις και λύσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Καταλαβαίνω απόλυτα πως δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά περιμένω κάποιες εγγυήσεις. Τουλάχιστον να μας αφήσουν να προπονηθούμε, μέχρι να πάρουμε ή όχι το πράσινο φως. Κάθε εβδομάδα που οι αθλήτριες χάνουν προπονήσεις, μας πηγαίνει πίσω τουλάχιστον 15 με 20 μέρες.

Κατατέθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο στη ΓΓΑ, αλλά το μάθαμε εκ των υστέρων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν θα έπρεπε να είχαμε λάβει και εμείς αυτό το πρωτόκολλο; Τι θα συμβεί εάν μια αθλήτρια του ΑΟ Θήρας βρεθεί θετική στον κορονοϊό ή και δεύτερη ή και ο προπονητής; Πράγματα που έπρεπε να τα γνωρίζουμε, τα μάθαμε μόλις χθες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι καταστάσεις που ζούμε είναι αρκετά πρωτόγνωρες. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα με τον ιό. Όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε όλα στο έλεος του θεού. Πρέπει να βγει ένας προγραμματισμός, στον οποίο θα πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτό και θα μας καθοδηγήσει, ώστε να μπορέσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η άποψη που έχουμε όλοι, εκ μέρους της διοίκησης του ΑΟ Θήρας Δεν ακούω προτάσεις για το πως θα συνεχίσουν τα σωματεία, που αδυνατούν να πληρώσουν τα τεστ, ώστε βοηθήσουμε αυτές τις ομάδες, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα μας.

Γιατί μόνο αν βρεθεί μια λύση θα μπορούμε να συνεχίσουμε, αλλά βγαίνουν τρεις σύλλογοι που λένε “κύριοι εμείς δε μπορούμε να τα πληρώσουμε”. Δεν ακούστηκε κάτι, ώστε να υπάρξει μία λύση, ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αυτό είναι όλο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα”.

Όσο αναφορά την πρόταση του Πανναξιακού και την πληρωμή των τεστ από την Πολιτεία, ο Ανδρεάς Πατηνιώτης σημείωσε “Φυσικά και με βρίσκει σύμφωνο, γιατί τα έξοδα που έχουμε εμείς είναι πολύ μεγαλύτερα, σε σχέση με άλλες ομάδες ανά την ελληνική επικράτεια. Για να έρθει ένας διαιτητής στη Σαντορίνη πρέπει να ταξιδέψει, όταν είναι πάνω από 5 ώρες, σε καμπίνα και λόγω του κορονοϊού οι απαιτήσεις είναι να ταξιδέψει και σε μονόκλινη καμπίνα και φαγητό στο πλοίο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα έξοδα είναι τεράστια.

Υπάρχει λοιπόν ένας λόγος παραπάνω, για τις ομάδες της Σαντορίνης και της Νάξου, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια. Αλλά εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε. Φιλοξενούμε και φροντίζουμε τις αντίπαλες αθλήτριες και το κάνουμε για τον εξής λόγο. Αγαπάμε τον αθλητισμό και δεν θέλουμε να σταματήσει. Θέλουμε να υπάρξει ένα ασφαλές υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο να μας δίνει το δικαίωμα να μπούμε στα γήπεδα και να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, μέχρι να μας δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η θέση μας ως ΑΟ Θήρας.

Πρέπει η Πολιτεία να βρει τον τρόπο να βοηθήσει τις ομάδες να κάνουν τα τεστ και να μπορέσει να γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος και να προσπαθήσουμε να το ξεκινήσουμε. Θεωρώ ότι δεύτερη διακοπή της σεζόν θα είναι καταστροφική για οποιοδήποτε άθλημα”.