BEACH VOLLEY

Πένυ και Βίκυ στο Volleyplanet: Eτοιμοπόλεμες και παντός καιρού!

Πένυ και Βίκυ στο Volleyplanet: Eτοιμοπόλεμες και παντός καιρού!

Με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η “καρδιά” του παγκόσμιου μπιτς βόλεϊ, έπειτα από… ανακοπή ενός χρόνου που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, αρχίζει ξανά να “χτυπά” από αύριο στο Al Gharrafa Sports Complex της Ντόχα,  με την συμμετοχή των διεθνών μας άσων, Αρβανίτη/Καραγκούνη στο τετράστερο τουρνουά World Tour.

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, όπου συμπωματικά πριν από ακριβώς 11 μήνες και 23 μέρες είχε φιλοξενηθεί το 4άστερο τουρνουά Katara Beach Volleyball Cup των ανδρών πριν τη διακοπή, οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου επιστρέφουν από 8-12/3 στον… τόπο του εγκλήματος, για το ένατο τουρνουά του Κατάρ, που από το 2014, μέχρι αύριο φιλοξενούσε μόνο άνδρες.

Από την πλευρά τους οι γυναικείες ομάδες, παράλληλα με το κυνήγι των πολύτιμων βαθμών που θα τις στείλουν μετά από μερικούς μήνες στο Τόκιο ετοιμάζονται από 8-12/3 να «γράψουν ιστορία» στο Al Gharrafa Sports Complex, αφού τουρνουά που φιλοξενεί το κοσμοπολίτικο εμιράτο ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες τους σε εκπροσώπου του «ωραίου φύλου». Τον Οκτώβριο του 2019, η πρωτεύουσα του Κατάρ καλωσόρισε ένα event 4×4 beach volley με έγκριση της FIVB και για τα δύο φύλα, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων ANOC.

Συνολικά 101 ομάδες (56 ανδρών και 45 γυναικεία) από 30 διαφορετικές χώρες, που εκπροσωπούν και τις πέντε ηπειρωτικές ομοσπονδίες, θα συμμετάσχουν στο φετινό Katara Beach Volleyball Cup, που πριν καλά καλά αρχίσει, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, βγάζοντας κάποιες πρωταθλήτριες από τα… ρούχα τους.

Αιτία στάθηκε η ισχύς των αυστηρών κανόνων των διοργανωτών σχετικά με την ενδυμασία, που αρχικά απαγόρευε  στις αθλήτριες να φορούν μπικίνι στο γήπεδο και ανάγκασε τις Γερμανίδες πρωταθλήτριες Κάρλα Μπόργκερ και Τζούλια Σούντε να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, αποσύροντας τη συμμετοχή τους!

«Πάμε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μας εμποδίζουνε να φορέσουμε τα ρούχα… της δουλειάς μας», δήλωσε πρόσφατα η Μπόργκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk και ισχυρίστηκε ότι “λόγω της υπερβολικής ζέστης που επικρατεί στη Ντόχα τα μπικίνι θα ήταν απαραίτητα». Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν και ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός όσο αυτός των καυτών καλοκαιρινών μηνών, οι θερμοκρασίες στην πολιτεία του Κόλπου μπορούν τον Μάρτιο να φθάσουν τους 30ο Κελσίου.

Από την πλευρά της η Σούντε, πρώην αθλήτρια του δικού μας Σπύρου Καραχάλιου ως δίδυμο με την Σαντάλ Λάμπουρερ, πρόσθεσε με παράπονο «ότι το Κατάρ το 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα είχε κάνει εξαιρέσεις για τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση”.

Τελικά υπό τις πιέσεις της FIVB και αφού ρωτήθηκε  το 75% των αθλητριών οι διοργανωτές έκαναν πίσω στην αρχική απόφαση για “μπλούζες και μακριά σορτς”, ανάβοντας τελικά το «πράσινο φως» και στα… μπικίνι!

Πένυ και Βίκυ, πάντως, παραμονές του αυριανού (13.20 ώρα Ελλάδας) πρώτου αγώνα των προκριματικών με τις Φινλανδές Λάχτι/ Παρκίνεν με τις δηλώσεις τους στο Volleyplanet αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι ομάδα παντός καιρού! «Είχαμε έρθει προετοιμασμένες για όλα, οπότε θα παίζαμε με ότι χρειαζόταν» δήλωσε στο Volleyplanet από την Ντόχα η διεθνής Βίκυ Αρβανίτη, που έβαλε στη βαλίτσα της μαζί με μπικίνι και «κοντομανικο και κολαν ¾. Δεν νομίζω όμως πως είναι τόσο μεγάλο για να παίξεις σε ένα τουρνουά του World Tour έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής…»

Αναφερόμενη στην αυριανή πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του τουρνουά επάθλων ύψους 300.000 δολαρίων, η Αρβανίτη τόισε στο Volleyplanet: «Εμείς έχουμε να παίξουμε από τον Σεπτέμβρη του 2019! Τα προκριματικά είναι πάντα πιο δύσκολα γιατί είναι νοκ-άουτ. Οπότε ζητούμενο για μας είναι να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό κάνοντας ένα καλό ξεκίνημα, που θα μας στείλει στο κυρίως ταμπλό».