ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Πεντάστερη» σελεσάο, σώθηκαν οι «γκέισες» (αποτ., βαθμ.)

«Πεντάστερη» σελεσάο, σώθηκαν οι «γκέισες» (αποτ., βαθμ.)

Με τη νίκη της 3-0 (25-23, 25-21, 25-21) επί της Ρωσίας οι αήττητες κοπέλες της Βραζιλίας δικαίωσαν με εμφατικό τρόπο τον τίτλο της “χρυσής” ολυμπιονίκη και την πρόθεσή της να γράψει τη δική ιστορία μέσα στο ‘ίδιο της το σπίτι” φτάνοντας την Κούβα στα τρία συνεχόμενα ολυμπιακά χρυσά μετάλλια.

Στο τελευταίο αγώνα του Α΄ ομίλου, όπου θα κρίνονταν η πρωτιά, η “σελεσάο” μπροστά σε περίπου 9.000 ενθουσιώδεις οπαδούς της στο Μαρακαναζίνιο ξεκίνησε λίγο αγχωμένα με αποτέλεσμα οι Ρωσίδες εκμεταλλευόμενες τα λάθη των γηπεδούχων να’ ναι συνεχώς μπροστά στο σκορ μέχρι και το 23-22. Ωστόσο, μετά την ισοφάριση σε 23-23, δύο επιθέσεις των Sheila και Fernanda Rodrigues “έβαψαν” σε βερντεόρο απόχρωση το σετ, 1-0.

Στο β’ σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 15-15, όμως η Βραζιλία με ένα επιμέρους σερί πόντων 4-0 ξέφυγε με 19-15 και ζευγάρωσε εύκολα με 25-21 τα κερδισμένα της σετ. Ανάλογη ήταν και η εικόνα του γ’ σετ, όπου μετά το 12-12 η ομάδα του Ζε Ρομπέρτο με τρεις συνεχόμενες επιθέσεις της Fabiana, δύο άσους και τρεις επιτυχημένες επιθέσεις της Sheila η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 8-0, 20-12, ώστε παρά την απέλπιδα προσπάθεια των αντιπάλων τους η κάτοχος του τίτλου ολοκλήρωσε με το ίδιο σκορ, 25-21 το ματς.

Έτσι με 5 στα 5 και συνολικά 15 πόντους οι Βραζιλιάνες εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου, που στα προημιτελικά τις φέρνουν αντιμέτωπες με την 4η του Β’ ομίλου Κίνα. Η Ρωσία αντίστοιχα, με 4 νίκες, 1 ήττα τερμάτισαν δεύτερες στον Α’ όμιλο και μετά την κλήρωση θα αντιμετωπίσει την Σερβία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

“Μίλησε” η εμπειρία της Ιαπωνίας

Η γυναικεία ομάδα της Ιαπωνίας έγινε η τελευταία που εξασφάλισε το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς στον αγώνα για την 4η θέση του Α’ ομίλου ξεπέρασε με 3-0 (25-23, 25-16, 26-24) το εμπόδιο της πρωτάρας Αργεντινής μπροστά σε 6.000 θεατές στο “Mαρακαναζίνιο”.

japan_argentina

Η “μπιανκοσελέστε” προσπάθησε να πάρει προβάδισμα στα σετ, καθώς βρέθηκε μπροστά με 23-21, αλλά η εμπειρία της ομάδας του Μασαγιόσι Μανάμπι έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά της ασιατικής ομάδας που από λάθος των αντιπάλων της με άουτ επίθεση της
Busquets η Ιαπωνία έκανε το 1-0 με 25-23. Στο β’ σετ οι “γκέισες” επέβαλλαν πλήρως την κυριαρχία τους και ζευγάρωσαν εύκολα με 25-16 τα σετ κάνοντας το 2-0. Η Αργεντινή “με την πλάτη στον τοίχο”, τα έδωσε όλα για να παραμείνει “ζωντανή” όμως οι Ασιάτισσες έφτασαν πρώτες με 24-21 σε ματς μπολ. Κάποια αβίαστα λάθη όμως έφεραν το σκορ στο 24-24 μέχρι που η Ιαπωνία μετά από δύο λαθος επιθέσεις της Αργεντίνας Nizetich κέρδισε με 26-24 το ματς.

Τοπ σκόρερ για την Ιαπωνία, που με 2 νίκες, 3 ήττες και 6 βαθμούς κατέλαβε την 4η θέση και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τις ΗΠΑ, την ομάδα που κατέλαβε αήττητη την πρώτη θέση του Β’ ομίλου, ήταν με 18 πόντους η Yuki Ishiy.

Από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή της κορυφαίας με 16 πόντους Fresco, στην παρθενική της συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες παρέμεινε στην 5η θέση με 1 νίκη, 4 ήττες και 2 πόντους και αποχαιρέτησε τη συνέχεια της διοργάνωσης.

batumologiaA

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ