ΔΙΕΘΝΗ

Πέρασαν «βραχιολάκια» στην 4άδα

Πέρασαν «βραχιολάκια» στην 4άδα

Μία ανάσα από το “τρία στα τρία” έφτασαν  με τις ομάδες τους στην 24η αγωνιστική  της ιταλικής Serie A2 γυναικών οι διεθνείς άσοι μας Μαρία Λαμπρινίδου, Μαρία Νομικού και Ελένη Κιόση, με τις δύο πρώτες να φτάνουν στη νίκη και να “κλειδώνουν”  τα πλέι οφ και την τρίτη να σπάει τα κοντέρ, αλλά να χάνει τελικά στα σημεία.

H προέλαση της παρέας της διεθνούς, Μαρίας Λαμπρινίδου στο πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας συνεχίστηκε και το Σάββατο, καθώς η Τρεντίνο Ρόσα επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-19, 25-21) της φιλοξενούμενης Κόρπορα Αβέρσα και εξασφάλισε την 4η θέση των πλέι οφ, δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Κι αν η ομάδα του Τρέντο “κλείδωσε” την 4άδα, τότε οι κεντρικές  Λαμπρινίδου -Κάντι δεν θα ήταν υπερβολή να λέγε κανείς πως πέρασαν… χειροπέδες στις αντιπάλους της.

Η Ελληνίδα διεθνής με 12 πόντους, έναν περισσότερο δηλαδή από το Νο 11 της φανέλας της  και στατιστικά για Όσκαρ (8/11 επ. 74%, 4 μπλοκ) ήταν η δεύτερη τοπ σκόρερ του αγώνα, πίσω από τη συμπαίκτρια της, που τέλειωσε το ματς με 14 πόντους και 7 μπλοκ!

Για τις φιλοξενούμενες, μόλις δύο παίκτριες κατάφεραν να πετύχουν διψήφιο αριθμό πόντων, οι Ντονά και Τσβετάνοβιτς με 11 πόντους.

“Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία”

Έτσι λοιπόν με 43 πόντους στην 4η θέση και την 5η ομάδα να έχει μείνει στους 36 δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου η Μυτιληνιά κεντρική έχει κάθε λόγο να δηλώνει στο Volleyplanet “ιδιαίτερα χαρούμενη για το αποτέλεσμα! Παίξαμε καλά σαν ομάδα και μάλιστα χωρίς την καλύτερη μας παίκτρια στο μισό ματς, την οποία θέλησε να ξεκουράσει ο προπονητής”.

Στη συνέχεια η Λαμπρινίδου αναφερόμενη στους στόχους της ομάδας της υποστήριξε πως για μια νεανική ομάδα σαν κι αυτή η συμμετοχή στα πλέι οφ αγγίζει την υπέρβαση

“Έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες, αφού αρχικά μιλούσαμε για παραμονή και στη συνεχεία στοχεύσαμε τα play off. Στόχος για μένα είναι να παίζουμε κάλο βόλεϊ και κάθε φορά να παρουσιαζόμαστε καλύτερες, όπως συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπου είχαμε ανοδική πορεία τόσο ως ομάδας, όσο και ως μονάδες. Η 4η θεση υποδηλώνει νομίζω την καλή δουλειά που γίνεται και το χαρακτήρα μιας πολύ νεανικής ομάδας” τόνισε φανερά ενθουσιασμένη στο Volleyplanet η διεθνής μπλοκέρ της Τρεντίνο!

Μαζί με τη Λαμπρινίδου όμως στα πλέι οφ της τετράδας θα είναι και μία ακόμη διεθνής, η Μαρία Νομικού, που στο χθεσινό νικηφόρο 3-1 (15-25, 25-20, 25-21, 25-15) επί της ελλιπούς Club Italia, λόγω της συμμετοχής των βασικών Ιταλίδων διεθνών των φιλοξενούμενων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών U18 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, σημείωσε 8 πόντους. Με τη νίκη αυτή Μόντσα φιγουράρει πλέον στη 2η θέση με 49 βαθμούς.

Μόνη 2η η Νομικού

Για να απολαμβάνει όμως η ομάδα της Νομικού τη μοναξιά της 2ης θέσης, με έναν βαθμό περισσότερο από τη Βιτσέντζα, χρειάστηκε και η συνδρομή της συμαπτριώτισσας μας Ελένη Κιόσση. Η διεθνής διαγώνια, στο εκτός έδρας ματς της ουραγού Εντού Όλμπια, “άστραψε και βρόντηξε” ούσα τοπ σκόρερ του αγώνα με 34 πόντους.

“Θηρίο ανήμερο” η Κιόση “πλήγωσε” την Βιτσέντζα

Μάλιστα η ομάδα της Κιόση, πέρα από τον βαθμό που έκοψε είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με 2-1 σετ, αλλά στο τέλος η διεθνής Ρωσίδα, Ιρίνα Σμίρνοβα με 24 πόντους συνολικά, έσωσε τα προσχήματα για την οικοδέσποινα.