Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πέρασε… αέρας ο Ολυμπιακός

Πέρασε… αέρας ο Ολυμπιακός

Ανάλυσε το

Την πρώτη θέση της Α1 Γυναικών κατέκτησε και μαθηματικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, καθώς στο ματς που έριξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής πέρασε σαν σίφουνας από το κατάμεστο κλειστό του Ιωνικού Ν.Φ επικρατώντας με 3-0 (25-19, 25-19, 25-14) της ΑΕΚ, που παρά την ήττα της παρέμεινε στην προνομιούχο 4η θέση.

 Στο κατάμεστο κλειστό της Ν. Φιλαδέλφειας ο Ολυμπιακός κατάφερε με καλό σερβίς και από τα λάθη της «νευρικής»  ΑΕΚ να πάρει προβάδισμα με 8-6 και στη συνέχεια να ανοίξει τη διαφορά στους 4 πόντους με 16-12. Τα πολλά χαμένα κιτρινόμαυρα σερβίς των γηπεδούχων έκανε το σκορ 22-17 για τις ερυθρόλευκες και παρά τις προσπάθειες της Γιακουμή, οι νταμπλούχες έκαναν με 25-19, το 1-0 σετ.

 Με κεκτημένη ταχύτητα από το κερδισμένο σετ και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη δε δυσκολέυτηκε ούτε στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ του β’ σετ να ξεφύγει με 8-4. Νέα χαμένα σερβίς και άστοχες επιθέσεις των «κιτρινόμαυρων» άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στο 16-11. Οι καλές ενέργειες και οι βοήθειες της νεαρής διεθνούς των Κορασίδων, Φάκη μείωσαν σε 19-16, αλλά στη συνέχεια με ένα σερί λάθη της “Ένωσης» ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε με 25-19 τα κερδισμένα του σετ, 2-0.

 Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων σε όλους τους τομείς ήταν εμφανής και στο γ’ σετ όπου οι ερυθρόλευκες προηγήθηκαν με 8-3 και με την ΑΕΚ στη συνέχεια να ξεμένει από καθαρό μυαλό και δυνάμεις έφτασε με 25-14 στην κατάκτηση της εμφατικής νίκης με 3-0 σετ.

Κορυφαία και πρώτη σκόρερ του αγώνα η κεντρική του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιώτα με 13 πόντους, 2 άσσους, 7 στις 11 επιθέσεις (64%) και 4 μπλοκ. Άξιες συμπαραστάτριες της διεθνούς μπλοκέρ μας με μια… ντουζίνα πόντους έκαστη οι δυο ξένες ακραίες των ερυθρόλευκων, Βέσοβιτς και Μπραμπόροβα,

Για την Α.Ε.Κ. μοναδική με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν η αρχηγός Δήμητρα Γιακουμή με 11 πόντους. Θετική η παρουσία των νεαρών διεθνών Τοντάϊ και Φάκη, που λίγο πριν από τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων στη Βουλγαρία, με τους 4 πόντους που πέτυχε έκαστη, έδειξαν πως είναι μπορούν να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή στην ομάδα τους. 

Τάδε έφη…

Μανώλης Ρουμελιώτης (Προπονητής Α.Ε.Κ) : «Κέρδος μας ήταν να νέα κορίτσια που απέδειξαν ότι έχουν δυνατότητες. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ στο σερβίς. Ξέρουμε ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για το νταμπλ».

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Ολυμπιακού): “Σήμερα πετύχαμε μια μεγάλη νίκη που μας έδωσε και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Δεν δώσαμε δικαίωμα στην ΑΕΚ να μπει στο παιχνίδι, είχαμε μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης και δεν επηρεαστήκαμε καθόλου από την ατμόσφαιρα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πειθαρχεία στο παιχνίδι της κερδίζοντας σημαντικό πλεονέκτημα για τα play off.”

Με τη γλώσσα των αριθμών

 A.E.K-Ολυμπιακός 0-3 (19-25, 19-25, 14-25)

Α.Ε.Κ. (Μ. Ρουμελιώτης): Κουνάδη, Νικούλη 4, Ιβάνοβα 1, Γιακουμή 11, Κατσαντώνη 9, Αργυροπούλου, λίμπερο η Κακουράτου 41% υπ. (32% αρ.), Πατέλη, Τοντάϊ 4 (2 άσοι), Φάκη 4.

 Ολυμπιακός (Γ. Νικολάκης): Χριστοδούλου 3 (3 άσοι), Μπραμπόροβα 12 (5 άσοι), Βέσοβιτς 12, Γιώτα 13 ( 2 άσοι, 4 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 5, Νέσοβιτς 9 (2 άσοι), λίμπερο η Κονόμη 64% υπ. (36% αρ.), Λαμπρούση 5 (2 μπλοκ), Κοκκινάκη, Κωνσταντίνου