Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πέρασε από Έβρο και συνεχίζει

Πέρασε από Έβρο και συνεχίζει

Ανάλυσε το

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από τον Έβρου. Παρουσία 2000 και πλέον φίλαθλων στο Νικόλαος Σαμαράς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, έσπασαν την έδρα των «πρασίνων» και παρέμειναν πρώτοι και αήττητοι στην βαθμολογία κατά την 7η αγωνιστική…

Τη νίκη σε ένα κατάμεστο γήπεδο της Ορεστιάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας το αήττητο σερί του. Οι Πειραιώτες αν και δυσκολεύθηκαν αρκετά από τους «ακρίτες» του Κώστα Δεληκώστα βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο και στο τέλος να γνωρίσουν το χειροκρότημα τόσο από τους 100 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο κλειστό της Ορεστιάδας όσο και από τους φίλους των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός με δυνατό σερβίς φρόντισε να χαλάσει την υποδοχή του Αθλητικού Ομίλου, να δημιουργήσει πρόβλημα στην επίθεσή του και ουσιαστικά να βγάλει  εκτός παιχνιδιού τον Λούνα που δεν μπόρεσε να περάσει τις επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι με τον Ριζόπουλο και το Αλεξάντροφ, το μπλοκ τους αλλά και τον κόσμο τους φρόντισαν διεκδικήσουν μέχρι τέλους κάποιο βαθμολογικό όφελος αλλά τα λάθη τους και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν τον στόχο τους.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός φρόντισε να ξεκινήσει καλά, να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας και φρόντισε να μην την χάσει ποτέ παρά την πίεση των γηπεδούχων. Με αποτελεσματικές επιθέσεις και δυνατά σερβίς Οι Πειραιώτες έφθασαν στο 11-15 όμως οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα μείωσαν σε 14-15 και 17-18 με τον Ριζόπουλο ξεσηκώνοντας τους 2000 φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Με το Ντιάτσκοφ και το μπλοκ ο Ολυμπιακός έφθασε στο 17-20 και με μπλοκ στον Αλεξάντροφ στο 20-23. Ο Ποτολίδης μείωσε σε 21-23, ο Ντιάτσκοφ έκανε το 21-24 και με διαδοχικά λάθος σερβίς από Τζελάτη και Γκιγέρμο έγινε το 22-25 και το 0-1.

Το δεύτερο σετ ήταν συναρπαστικό με τους γηπεδούχους να έχουν από την αρχή το πλεονέκτημα και το προβάδισμα φθάνοντας στην ισοφάριση με κορυφαίους τους Ριζόπουλο- Αλεξάντροφ και Ποτολίδη.

Ορεστιάδα  και Ολυμπιακός συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 4-4 όμως ένας πόντους του Τόμσον και ένα μπλοκ του Αλεξάντροφ στον Τζελάτη έφεραν το 6-4 με τους γηπεδούχους να κρατάνε την υπέρ τους διαφορά φθάνοντας στο 10-8 με τον Λούνα, το 16-14 με τον Ριζόπουλο. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 18-17 με το λάθος σερβίς του Ριζόπουλου, όμως ο Τόμσο με μια επίθεση πρώτου χρόνου και έναν άσο έκανε το 20-17, ενώ ο Ριζόπουλος λίγο μετά το 23-18. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Κοκκινάκη και τα μπλοκ στον Λούνα μείωσε σε 23-22. Το λάθος σερβίς του Τακουρίδη έφερε το 24-22, ο Ντιάτσκοφ έκανε το 24-23 όμως ο Ποτολίδης ισοφάρισε σε 1-1 γράφοντας το 25-23.

Με την ψυχολογία να είναι υπέρ τους οι γηπεδούχοι με τον Ριζόπουλο και το μπλοκ έφθασαν στο 11-7, αναγκάζοντας τον Καζάζη να περάσει το Μαρούλη στην θέση του Προύσαλη και του Πελεκούδα στη θέση του Τακουρίδη. Παρά τις αλλαγές ο ΑΟΟ έφθασε στο 14-7 και 16-14. Ο Ολυμπιακός όμως με καλό σερβίς και το μπλοκ του Κοκκινάκη έκανε το 18-18. Με τον Μαρούλη στο σερβίς και τους γηπεδούχους να είναι άστοχοι στις επιθέσεις με τους Αλεξάντροφ και Λούνα έγινε το 23-18 και με μπλοκ του Ντιάτσκοφ στον Ριζόπουλο οι Πειραιώτες απέκτησαν εκ νέου το προβάδιδσμα με 1-2.

Στο τέταρτο σετ ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θέλοντας να στείλει τον αγώνα σε ένα ακόμη τάϊ-μπρέϊκ είχε το προβάδισμα μέχρι τα μισά του όταν και ήταν μπροστά με 14-13. Ο Ολυμπιακός όμως με τους Τζελάτη, Κοκκινάκη και Ντιάτσκοφ προηγήθηκε με 18-19, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 20-19 ξεσικώνοντας τους φίλους τους, όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και με το Γιούρισιτς στο σερβίς έτρεξαν έναν σερί 4-0 κάνοντας το 20-24έπειτα από φιλέ του Δημητριάδη που διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε από το σετ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 22-24 όμως το λάθος σερβίς του Ποτολίδη έφερε το 22-25 και το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο τέλος του αγώνα φίλοι του Ολυμπιακού πέταξαν μικροαντικείμενα προς τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ένα μπουκάλι με νερό να βρει στο μάτι τον νεαρό κεντρικό του ΑΟΟ Γιώργου Πεντίδη. Γεγονός που καταγράφηκε τόσο στο φύλο αγώνος από τους διαιτητές, όσο και τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ που έδωσε το παρόν στο γήπεδο.

Το… «κλειδί»

Κλειδί του αγώνα η αλλαγή του Προύσαλη με τον Μαρούλη. Ο Κρητικός πασαδόρος άλλαξε την ροή του αγώνα και με πολύ καλό μοίρασμα του παιχνιδιού από τα μισά του τρίτου σετ και έπειτα οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τρίποντο. Άσος από το μανίκι του Δημήτρη Καζάζη που είδε την ομάδα του να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τη νίκη σε μια «καυτή» και αήττητη μέχρι σήμερα έδρα.

Τάδε έφη…

Δημητρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) :  «Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη. Σε πολλά σημεία ήταν εμφανής η έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο έκαναν καλή δουλειά και μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη. Ειδικά οι δύο μας ακραίοι έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της απουσίας των Χριστοφιδέλη και Κλαρκ. Είναι φυσιολογικό και απί δευτέρα πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι μαζί και θα έχουμε περισσότερες επιλογές. Ο Μαρούλης και ο Πελεκούδας είναι παιδιά που μπορούν αν ανταπεξέλθουν σε τέτοια παιχνίδια και για αυτό βρίσκονται στον Ολυμπιακό».

 Αινείας Τζελάτι (Ολυμπιακός): «Ήταν δύσκολο παιχνίδι σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Είναι δύσκολο να έχει και το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη . Σήμερα παίχτηκε ωραίο βόλεϊ, παίξαμε καλά και νικήσαμε».

Κώστας Δεληκώστας (Προποητής ΑΟΟ) : «Ο αγώνας κρίθηκε στο μπλακ αουτ που είχαμε στο 17-14 του τρίτου σετ. Δεχτήκαμε δύο άσσους από εύκολα σερβις του Πελεκούδα και γύρισε το σετ. Κλειδί του αγώνα ήταν ο Μαρούλης. Παίξαμε καλά πάνω στον Προύσαλη και μας πήρε το παιχνίδι ο Μαρούλης.  Έχουμε προβλήματα, αλλά θα τα φτιάξουμε. Είναι το πρώτο κακό παιχνίδι του Λούνα. Είναι καλό το μπλοκ του Ολυμπιακού, αλλά έκανε λάθη και στο μονό μπλοκ. Δικαιούται να είναι και σε μια κακή μέρα. Η Ορεστιάδα μπορεί να περιμένει καλύτερες μέρες».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Λούνα 20 (16/43 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Αλεξάντροφ 8 (5/15 επ, 3 μπλοκ, 31% υπ – 8% άριστες), Τόμσον 6 (4/10 επ, 2 άσσοι), Ποτολίδης 10 (5/8 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Ριζόπουλος 18 (17/24 επ, 1 μπλοκ, 72% υπ – 56% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ. 66% υπ – 47% άριστες), Σκαρλατίδης, Διαμαντίδης, Γκουιγιέρμε 2 (2/4 επ, 100% υπ – 67% άριστες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Γιούρισιτς 9 (6/9 επ, 3 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 17 (14/27 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 39% υπ – 33% άριστες), Προύσαλης, Κοκκινάκης 11 (9/19 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 62% υπ – 31% άριστες), Τακουρίδης 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Τζελάτι 18 (15/23 επ, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. – 88% υπ – 46% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου, Σμαραγδής, Πελεκούδας 5 (2/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...