Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πέρασε και από τη Σύρο η Κηφισιά

Πέρασε και από τη Σύρο η Κηφισιά

“Πολύ σκληρή για να πεθάνει” αποδείχθηκε στη Σύρο η Κηφισιά, η οποία στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague, αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, κατάφερε παρά την αντεπίθεση διαρκείας του γηπεδούχου Φοίνικα και την ισοφάριση να φύγει από το… άντρο των “Πειρατών” με 2-3 και την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Ανάλυσε το

Η νικηφόρα πορεία της Κηφισιάς στη φετινή Volleyleague, συνεχίστηκε και στη Σύρο, όπου η περσινή ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος με όπλο της το μπλοκ, υποχρέωσε το Φοίνικα στην πρώτη του φετινή ήττα στο “Δ. Βικέλας”.

Η φιλοξενούμενη ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, καθοδηγούμενη από τον Αμερικανό πασαδόρο Όστιν και τους Παπαγγελόπουλο, Φερέιρα σε εξαιρετική ημέρα, κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με 1-0 και 2-1 σετ. Το γεγονός όμως ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς στο 4ο σετ, έδωσε το δικαίωμα στους “Πειρατές” να διεκδικήσουν στα ίσα τη νίκη.

Παρά λοιπόν την είσοδο του φυσικού ηγέτη των φιλοξενούμενων Δημήτρη Νικολάκη, ο οποίος έδωσε άλλη ταχύτητα στην ομάδα, οι “Πειρατές” με το καλό σερβίς του Τόμισλαβ Ντόκιτς που προκάλεσε ρήγματα στην υποδοχή και πολύτιμο αρωγό τον Ηλία Λάππα, να προσπαθεί να καλύψει και το κενό του Πλάνιντς, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2, κερδίζοντας ήδη τον έναν πολύτιμο βαθμό. 

Στο τάι μπρέικ όμως η καθοριστική συμβολή του Κόντου στο 8-7 της Κηφισιάς, που με έναν άσο και έναν ακόμη πόντο του ανέβασε τη διαφορά στους 3 πόντους, απελευθέρωσε τα παιδιά του Κώστα Αρσενιάδη, που πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Συριανούς στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα.

Πλέον μετά τον πολύτιμο πόντο, όπως εξελίχθηκε το ματς, το ζητούμενο για την ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς είναι η αναζήτηση του αντικαταστάτη του Γιαν Πλάνιντς, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το “Πειρατικό” λόγω ενός πολυ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Το… «κλειδί»

Η εόσοδος του πασαδόρου Δημήτρη Νικολάκη στη θέση του Κρίστοφερ Όστιν στο 3ο σετ, που έδωσε άλλο ρυθμό και ψυχολογία στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, αλλά και οι υπερπολύτιμοι πόντοι του Κόντου στο 5ο σετ, έγειραν την “πλάστιγγα της νίκης” υπέρ της Κηφισιάς.

Τάδε έφη…

Κώστας Ταμπουρατζής (λίμπερο Α.Ο Κηφισιάς): “Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι στο οποίο θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα για να το “καθαρίσουμε” νωρίτερα από τα 5 σετ. Μένουμε ικανοποιημένοι από την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας και κοιτάμε τη συνέχεια, όπου περιμένουμε τον πασαδόρο και αρχηγπο μας, Νικολάκη να μας ανεβάσει μια ταχύτητα πιο πάνω στο παιχνίδι μας και να το κάνει ακόμη πιο γρήγορο”.

Κώστας Αρσενιάδης (τεχνικός Α.Ο Κηφισιάς)«Όταν κερδίζεις μέσα στην Σύρο είναι σίγουρα πολύ καλό. Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά δυστυχώς κάναμε αρκετά λάθη. Το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό από εκείνο του Λιγκ Καπ, αφού τότε χάσαμε 3-2 και σήμερα νικήσαμε με το ίδιο αποτέλεσμα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 8 άσσους, 50 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 6 άσσους, 57 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 38 λάθη αντιπάλων 
 
Τα σετ: 2-3 (21-25, 25-23, 21-25, 25-21, 11-15)
 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (5/11 επ), Μουρούτης 9 (6/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντάμποβιτς 6 (2/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 20 (14/43 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Λάππας 16 (13/26 επ, 3 μπλοκ, 60% υπ – 20% άριστες), Παπαδόπουλος 11 (10/29 επ, 1 μπλοκ, 65% υπ – 33% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 45% υπ – 10% άριστες), Αρβανίτης
 
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Σουλτανόπουλος 11 (7/12 επ, 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 15 (12/16 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φερρέρα 19 (15/30 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 68% υπ – 39% άριστες), Ρουμελιωτάκης 11 (9/16 επ, 2 μπλοκ, 52% υπ – 32% άριστες), Όστιν 1 (1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 20 (14/41 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 67% υπ – 29% άριστες), Νικολάκης, Χατζηπροδρόμου, Κόντος 1 (1 άσσος), Κάπελλας