ΔΙΕΘΝΗ

Περιμένει το χρίσμα ο Ν. Γκρμπιτς

Περιμένει το χρίσμα ο Ν. Γκρμπιτς

Σε… δικό τους άνθρωπο φαίνεται πως θα εμπιστευτεί η σερβική ομοσπονδία τις τύχες του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος, καθώς ο τεχνικός της ιταλικής Περούτζια, Νίκολα Γκρμπιτς σύμφωνα με το www.worldofvolley.com θα είναι ο διάδοχος του Κολάκοβιτς.

Μετά την απογοητευτική 9η θέση της Σερβίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας και την καρατόμηση του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Ιγκορ Κολάκοβιτς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Μπόριτσιτς αναζητούσε διακαώς το διάδοχό του Κολάκοβιτς και “φλέρταρε” με τον Ιταλό τεχνικό της Ματσεράτα, Αλμπέρτο Τζιουλιάνι.

Μάλιστα η σερβική ομοσπονδία φαίνονταν διατεθειμένη να ξεπεράσει το πρόβλημα με το διετές συμβόλαιο του Τζιουλιάνι στον ιταλικό σύλλογο και ετοιμάζονταν να δεχθεί μία part time συνεργασία, σχέδιο τελικά το οποίο δεν τελεσφόρησε.

Πρόσφατα όμως ο ισχυρός άνδρας του σερβικού βόλεϊ, είχε κάποιες επαφές και συνομιλίες με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Νίκολα Γκρμπιτς, στο πρόσωπο του οποίου φαίνεται να βρήκε  τον “εκλεκτό” για τον ομοσπονδιακό πάγκο.

Σε περίπτωση πάντως που ο 41χρονος, Νίκολα Γκρμπιτς, χριστεί ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είναι ο δεύτερος προπονητής που μετά τον πάγκο της  Περούτζια θα αναλάβει τις τύχες αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, κινούμενος στα χνάρια του προκατόχου του, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Σλόμπονταν Κόβατς.

Ο 47χρονος πρώην αθλητής, γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από την θητεία του στον Άρη,  μετά τον ιταλικό σύλλογο, ανέλαβε εδώ και μερικούς μήνες να οδηγήσει την Εθνική ανδρών του Ιράν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.