ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πετυχημένα μέτρα ασφαλείας στο Αγρίνιο

Πετυχημένα μέτρα ασφαλείας στο Αγρίνιο

Αγώνες-γιορτή για το γυναικείο βόλεϊ περιμένουν στο Αγρίνο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, αλλά και των διοργανωτών απέδωσαν στο απόλυτο και τα πάντα κυλάνε ομαλά λίγο πριν την έναρξη του Final 4 του Κυπέλλου.

Έτοιμο να φιλοξενήσει ένα Final 4 Κυπέλλου αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των φιναλίστ μακριά από επεισόδια και ταραχές είναι το Αγρίνιο καθώς ο σχεδιασμός της Αστυνομίας αλλά και των διοργανωτών απέτρεψε οποιαδήποτε συνάντηση «πράσινων» και «ερυθρόλευκων» οπαδών.

Άπαντες στο Αγρίνιο ήταν επί ποδός εδώ και μέρες και σε επιφυλακή από την Παρασκευή όπου θα κατέφθαναν οι πρώτοι οπαδοί των «αιωνίων», ωστόσο δεν έγινε το παραμικρό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλίου και πραγματοποίησαν πορεία πάντα όμως με την διακριτική παρουσία της Αστυνομίας χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό, ενώ  λίγο αργότερα συνοδεία πάντα αστυνομικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν από την πόλη.

Την ίδια ώρα λίγα χιλιόμετρα προς τα έξω της πόλης και συγκεκριμένα στο χωριό Στράτος διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν σταματήσει οπαδούς του Παναθηναϊκού απαγορεύοντας τους την είσοδο στην πόλη. Μάλιστα αναμένεται με νέα επιχείρηση και οι «πράσινοι» οπαδοί να οδηγηθούν συνοδεία  μέσω της εθνικής οδού εκτός Αγρινίου.

Η αστυνομική διεύθυνση Ακαρναίας σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και τον υπεύθυνο Ασφαλείας της Μάκη Τσάτσο, αλλά και τους τοπικούς διοργανωτές εφαρμόζοντας στο απόλυτο το αρχικό πλάνο δράσης τους φρόντισαν από νωρίς να μην συναντηθούν στον ίδιο χώρο οπαδοί των «αιωνίων» και έτσι όλα κυλούν ομαλά.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι ενθαρρυντικά, αφού η Αστυνομία δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά και διακριτικότητα φρόντισε να ελέγχει τα πάντα και να κερδίζει το μεγάλο στοίχημα.

Η διοργάνωση όπως και όλες όσες συμμετέχουν οι «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού έχει χαρακτηριστεί «ειδικής διαχείρισης» για αυτό και έχουν εκδοθεί μόλις 362 ονομαστικά εισιτήρια για κάθε μέρα.