Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πετυχημένη… πρεμιέρα για Κηφισιά

Πετυχημένη… πρεμιέρα για Κηφισιά

Ανάλυσε το

Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την νεοφώτιστη Παναχαϊκή στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής της Volleyleague “Πάμε Στοίχημα” ο Α.Ο.Π Κηφισιάς κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να εκμεταλλευτεί τα κενά διαστήματα των φιλοξενούμενων και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση να ζευγαρώσει με 3-1 (19-25, 25-16, 25-21, 30-28) να ζευγαρώσει τις φετινές της νίκες και έστω και ετεροχρονισμένα να κάνει μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα.

Στον απόηχο των τραγικών γεγονότων της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, για τα θύματα του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής στο Ζηρίνειο, Κηφισιά και Παναχαϊκή πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το α’ τεχνικό τάιμ άουτ 8-7, αλλά στη συνέχεια οι Πατρινοί με πιεστικό σερβίς και μπλοκ ξέφυγαν με 16-14. Κάποια μαζεμένα λάθη των «ροσονέρι», έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους, που χωρίς τον τραυματία Παπαγγελόπουλο (στη θέση του ο Φραγκιαδάκης) από την αρχή και με τον Ρουμελιωτάκη πλέον αντί του Κόβαλτσουκ που ξεκίνησε βασικός, να ισοφαρίσουν σε 16-16. Το καλοστημένο μπλοκ όμως και το πιεστικό σερβίς των φιλοξενούμενων που χάλασε την υποδοχή και δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των αντιπάλων χάρισε με… πέναλτι του Τακουρίδη το α’ σετ στους Πατρινούς, που πήραν με 25-19 το α΄σετ.

Με καλή ψυχολογία από το κερδισμένο σετ και τακτικό σερβίς, που δυσκόλεψε την υποδοχή της Κηφισιάς η Παναχαϊκή βρέθηκε μπροστά με 3-1, όμως η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, παρά τα εκατέρωθεν λάθη, με το καλό σερβίς του Μπίσετ και το τελείωμα του Γιοβάνοβιτς πήρε κεφάλι με 8-6. Με περισσότερες επιθετικές λύσεις η Κηφισιά αύξησε σταδιακά τη διαφορά και με α’ χρονο του Μπίσετ έφτασε με 16-12 πρώτη και στο β’ τεχνικό ταίμ άουτ. Το σημαντικό αυτό προβάδισμα διατηρήθηκε μέχρι τέλους του σετ για την Κηφισιά, που με καλό μπλοκ και αποτελεσματικότητα στην επίθεση ισοφάρισε με 25-16, σε 1-1 σετ.

Το γ’ σετ ξεκίνησε με την Παναχαϊκή να έχει μία αδικαιολόγητη νευρικότητα, την οποία η Κηφισιά δεν άφησε ανεκμετάλλευτη και χάρις στα αντίπαλα λάθη σε σερβίς και επίθεση πέρασε μπροστά με 8-4. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, με όπλο τους το σερβίς και την άμυνα, κερδίζοντας αρκετές κόντρα επιθέσεις ξέφυγαν ακόμη περισσότερο με 16-11 και έφτασε σε σετ μπολ με 24-19. Η Παναχαϊκή όμως έκανε την ύστατη προσπάθεια για αντεπίθεση και με ένα σερί 3-1 κατάφερε να μειώσει σε 24-21 με καλές προσπάθειες του Βασιλάκου, όμως το σερβίς του τελευταίου στο φιλέ, έβαψε με 25-21 και το δεύτερο σετ στα κυανόλευκα, δίνοντας με 2-1 προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι πολλές άστοχες επιθέσεις των Πατρινών στο ξεκίνημα του δ’ σετ  έδωσαν προβάδισμα στην Κηφισιά με 8-5 , το οποίο παρά την προσπάθεια της Παναχαϊκής “φύλαξε ως κόρην οφθαλμού”, χωρίς όμως να παίξει καλό βόλεϊ και μέχρι το 16-12. Τα λάθη εκατέρωθεν συνεχίστηκαν κερδισμένη την γηπεδούχο, η οποία με τον Γιοβάνοβιτς να σκοράρει “στο ρελαντί’ ξέφυγε με 20-16. Πάρά την εμφανή δυσκολία των Πατρινών στο τελειώμα της κόντρα μπάλας, ο άσος του Νίκου Ρουμελιώτη και η επίθεση Σαρικείσογλου μείωσαν στον πόντο 21-20 και 23-22 αντίστοιχα αναπτερώνοντας τις ελπίδες των φιλοξενούμενων, που ισοφάρισαν 24-24 με μπλοκ του Τακουρίδη στον Γιοβάνοβιτς από πάσα… Κόβαλτσουκ, αναγκάζοντας τον εκνευρσμένο Κώστα Αρσενιάδη σε εσπευσμένο ταίμ άουτ. Τελικά έπειτα από οκτώ ματς μπολ, το μπλοκ άουτ του Γιοβάνοβιτς λύτρωσε” την ομάδα των βορείων προαστείων, που υπό τις φωνές του Κώστα Αρσενιάδη πανηγύρισε με 30-28, 3-1 σετ το δεύτερο συνεχόμενο πολύτιμο φετινό της τρίποντο.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο ματς. Κάναμε ένα κακό πρώτο σετ όπου η Παναχαϊκή παρουσιάστηκε πολύ δυνατή. Χρειάστηκε να δείξουμε μεγάλη προσοχή στη συνέχεια για να γυρίσουμε το ματς γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Είμαι προβληματισμένος από τους τραυματισμούς που έχουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάθει ζημιά σήμερα. Τέλος καλό όμως. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί για τη συνέχεια.. Ο Ρουμελιωτάκης μπήκε και βοήθησε με την απόδοσή του την ομάδα να ανακάμψει.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Γιώργος Λυκούδης δήλωσε: «Υποπέσαμε σε πολλά λάθη. Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από το ματς. Η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα και στην έδρα της ισχυρότατη. Παρόλα αυτά πολλά κρίθηκαν από την δική μας απόδοση. Έπρεπε να κάνουμε τη διαφορά στο δεύτερο σετ όταν είχαμε την ψυχολογία από το κερδισμένο πρώτο σετ. Και πάλι είχαμε την ευκαιρία μας στο τέταρτο σετ για να στείλουμε το ματς στο τάι-μπρέικ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-1 (19-25, 25-16, 25-21, 30-28)

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (3 άσσοι), Χριστοφιδέλης 12 (7/15, 5 μπλοκ, 53% υπ.), Μπίσετ 12 (9/13, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κόβαλτσουκ 1 (1/6, 75% υπ.), Φραγκιαδάκης 6 (5/7, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 25 (24/40, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. – 63% υπ., 46% άριστες), Κόντος, Ρουμελιωτάκης 11 (9/17, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 46% υπ.).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2013 (Λυκούδης): Ντονάς 4 (2/4, 1 μπλοκ, Λιβαθηνός 2 (1/3, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 14 (9/14, 4 μπλοκ, 1 άσσος), Ρουμελιώτης 15 (12/36, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Σαρικεΐσογλου 9 (9/17, 60% υπ.), Βλαχοστάθης 10 (8/11, 1 μπλοκ, 2 άσσοι) / Ρουμελιώτης Μένιος (λ. – 68% υπ., 45% άριστες), Χριστιάς, Βασιλάκος 9 (7/9, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Μαυραγάννης, Κωστόπουλος.