ΔΙΕΘΝΗ

Παίζουν «τρελά» ονόματα στην Τουρκία

Παίζουν «τρελά» ονόματα στην Τουρκία

Για μια ακόμη χρονιά το τουρκικό πρωτάθλημα γυναικών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον πλανήτη του βόλεϊ, καθώς οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες της χώρας δίνουν φοβερή μάχη και ξοδεύουν τεράστια ποσά προκειμένου να “ντύσουν” στα χρώματά τους μερικές από τις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου, όπως οι Καλντερόν, Λόιντ, Μπούις κα.

Πέρα από τα ήδη γνωστά σενάρια το “μπαμ” μέχρι στιγμής φαίνεται ότι κάνει η Χάλκμπανκ, που όπως όλα δείχνουν έχει “κλείσει” την 32χρονη Κουβανή χάλκινη Ολυμπιονίκη της Αθήνας, με ρωσική πλέον υπηκοότητα, Ροσίρ Καλντερόν Ντίαζ, που πέρυσι αγωνίστηκε ως ακραία στην Εξατσίμπασι.

turkey

Από κοντά και η Γαλατάσαραϊ που βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση της 25χρονης διεθνούς Ολλανδέζας ακραίας, Άννε Μπούις, που την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στην Βακιφμπάνκ. Παράλληλα τα χρώματα της “Γαλατά” προβάρουν ακόμη η 24χρονη διεθνής Κροάτισσα διαγώνια της ιταλικής Νοβάρα, Σαμάντα Φαμπρις και η Βουλγάρα διεθνής κεντρική της Ραμπίτα Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Χριστίνα Ρούσεβα, που μετά την περσινή της θητεία της στη Μπούρσα, επιστρέφει στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Στην πολυνίκη της τουρκικής λίγκας με 17 τίτλους Εξατσίμπασι νέο πρόσωπο θα είναι η Σέρβα κεντρική της ιταλικής Πόμι, κατόχου του Champions League, Γιόβανα Στεβάνοβιτς, ενώ η Αμερικανίδα πασαδόρος Μόλι Κρέκλοβ προορίζεται για συμπαίκτρια της Βασιλαντωνάκη στην φιναλίστ της ιταλικής Serie A, Ιmoco Volley Conegliano. Αντίθετα  για άλλη μία σεζόν στην ομάδα παραμένει η έτερη Αμερικανίδα ακραία,  Τζόρνταν Λάρσον, που ανανέωσε την συνεργασία της με την τουρκική ομάδα.

helena-havelkova-czech-police

Η κορυφαία παίκτρια του φετινού Champions League, η διεθνής Αμερικανίδα Κάρλι Λόϊντ είναι στο στόχαστρο της περσινής πρωταθλήτριας Φενερμπαχσέ, ενώ τα “καναρίνια” θέλουν από φέτος να… κελαηδάει μαζί τους και η Τσέχα ακραία της πρωταθλήτριας Πολωνίας, Πολίς Κεμίκ, Έλενα Χαβέλκοβα, ως αντικαταστάτρια της Ιταλίδας, Μποσέτι, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα με τις ευχές της διοίκησης. Αντίθετα, παρά την επιθυμία της “Φενέρ” να κρατήσει την Κιμ, η Κινέζα διεθνής “τρενάρει” όσο μπορεί την τελική της απάντηση στην πρόταση ανανέωσης που έχει, καθώς λέγεται ότι περιμένει πρόταση από ομάδα της χώρας της με πολλά περισσότερα χρήματα από τους Τούρκους.

Τέλος η 22χρονη διεθνή Κινέζα, Ζου Τινγκ (1.98μ) της κινεζικής Εβαργκραντ αποτελεί το πρώτο φετινό απόκτημα της Βακίφμπανκ.