Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πιέζουν τα σωματεία της Α1 γυναικών για επανέναρξη

Πιέζουν τα σωματεία της Α1 γυναικών για επανέναρξη

Με τηλεδιασκέψεις, επιστολή και… πίεση οι ομάδες της Α1 γυναικών κλιμακώνουν τις κινήσεις τους με στόχο την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, την ίδια ώρα που εξαιτίας της συνεχούς αλλαγής των επιδιομιολογικών δεδομένων, ουδείς παίρνει το ρίσκο για να διαβεβαιώσει με σιγουριά ημερομηνίες!

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ήταν φειδωλός ως προς τις υποσχέσεις και τις ελπίδες άμεσης επανεκκίνησης, τονίζοντας ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος για την άρση του lockdown στον αθλητισμό.

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη έγινε την Παρασκευή με τα σωματεία να δίνουν έγκριση σε επιστολή με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κοινοποιώντας τη σε όλους τους αρμόδιους φορείς (σ.σ ΕΟΔΥ) περιγράφοντας τη δυσμενή θέση που βρίσκεται το ελληνικό βόλεϊ, ζητώντας άμεση επιστροφή τους στις προπονήσεις και θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου.

Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση και φυσικά κίνηση προς επανέναρξη, τότε ελλοχεύει κίνδυνος διάλυσης με τις ομάδες να σκέφτονται ακόμα και να επιτρέψουν στις αθλήτριές τους να αναζητήσουν ομάδαστο εξωτερικό!

Την επιστολή υπογράφουν τα 14 σωματεία της Α1 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος δεν πήρε μέρος στις τηλεδιασκέψεις, αν και κλήθηκε, λόγω προβλήματος υγείας. Απομένει να δούμε -λογικά θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και κοινοποίησή της στον Τύπο- αν η επιστολή θα συνυπογράφεται από την Ομοσπονδία.