ΔΙΕΘΝΗ

Πήγαν “πακέτο” Αγκουέρο, Καρντούλο

Πήγαν “πακέτο” Αγκουέρο, Καρντούλο

Λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για μεταγραφές στη γειτονική Ιταλία, η Φορλί ανακοίνωσετην απόκτηση δύο θρυλικών μορφών του παγκόσμιου γυναικείου βόλεϊ .

Το αφεντικό τρελάθηκε… Ο Τζιουζέπε Καμοράνι, πρόεδρος της 12ης ομάδας της Serie A, που από την Α2 μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε στα σαλόνια του ιταλικού γυναικείου βόλεϊ ως αντικαταστάτρια της Ορναβάσο (αποκλείστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων) έκανε χθες στο παρα πέντε της λήξης της μεταγραφικής περιόδου (31/10), το… colpo grosso στο μεταγραφικό παζάρι του καμπιονάτο!

Κι αν η απόκτηση της διεθνούς Ιταλίδας δις παγκόσμιας πρωταθλήτριας 32χρονης λίμπερο (1.62μ) πρώην άσου της Μόντενα, Πάολα Καρντούλο είναι για κάποιους απλά εντυπωσιακή, τότε η μεταγραφή της Ιταλο-Κουβανής “μπόμπερ”, Ταισμάρι Αγκουέρο φαντάζει… μυθική!

Κι αυτό γιατί η Αγκουέρο, που έπειτα από ένα διάστημα αποχής για λόγους μητρότητας, επέστρεψε στη δράση ως αθλήτρια της Πόμι Καζαλματζιόρε και το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόφαση της να αποχωρήσει από την Εθνική, για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Μολονότι όμως τα λόγια της Αγκούερο ήταν ακόμη νωπά στις μνήμες των φίλων του ιταλικού βόλεϊ, η διοίκηση της Φορλί, έπεισε την 37χρονη δις Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, αν και μαμά πλέον,  να ενισχύσει την προσπάθεια της Φορλί.

Επιτυχία που ασφαλώς ισχυροποιεί πολύ την ιταλική ομάδα, η οποία μέχρι χθες είχε για μοναδικές ξένες της την διεθνή Βουλγάρα πρώην άσο του Ολυμπιακού, Έλενα Κόλεβα και την διεθνή Ολλανδέζα άσο της Ορναβάσο, Φέμκε Στόλτενμποργκ.