ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πήγασος Πολίχνης: Η… σταχτοπούτα του final-4 θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί

Πήγασος Πολίχνης: Η… σταχτοπούτα του final-4 θα διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί

Το δικό του… παραμύθι ζει τη φετινή σεζόν ο Πήγασος Πολίχνης, ο οποίος έχει στεφθεί πρωταθλητής στη Pre League ανδρών και πανηγύρισε την απευθείας άνοδο στη Volley League. Ωστόσο, οι προκλήσεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται, καθώς μπροστά της έχει το final-4 του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.

Για να πάρει τη παρθενική του πρόκριση στη μεγάλη γιορτή του ανδρικού βόλεϊ ο Πήγασος Πολίχνης χρειάστηκε να κάνει δύο μεγάλες υπερβάσεις. Πρώτη ήταν η Κηφισιά για τη φάση των «16» του θεσμού και στη συνέχεια ο ΟΦΗ, τους οποίους και νίκησε με 3-2 σετ.

Αρχιτέκτονας της φετινής ιστορικής σεζόν για τον Πήγασο Πολίχνης είναι ο Ηρακλής Θεοδώρου, ο οποίος σε συνεργασία με την διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ μόνο με Έλληνες αθλητές και συνδυάζει την εμπειρία και τα νιάτα.

Όπως τονίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πήγασου Πολίχνης, φαβορί στον ημιτελικό της Γλυφάδας είναι ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, ωστόσο θα μπουν στο γήπεδο για να παλέψουν και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.

Ηρακλής Θεοδώρου: «Κάναμε το απίστευτο»
 

 
 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και μπροστά μας έχουμε μία διοργάνωση που πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ήταν μία κρυφή μας σκέψη την περίοδο που παίζαμε με την Κηφισιά, γιατί είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα στα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε, ότι η Κηφισιά έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς και ποιοτικούς ξένους και έναν πολύ καλό προπονητή. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο είπαμε, όμως, ότι θα μπούμε δυνατά. Αναλόγως πως θα κυλούσε το παιχνίδι είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι εάν είναι μεγάλες οι διαφορές θα κάναμε rotation για να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες ενόψει των μετέπειτα αγώνων. Μπήκαμε μέσα, είδαμε ότι είναι στα μέτρα μας το παιχνίδι, το χτυπήσαμε και εν τέλει χαμογελάσαμε. Ήταν μία ιστορική πρόκριση στην φάση των 8.

Ακολούθησαν κάποιες αναβολές του πρωταθλήματος με την Καλαμάτα και λίγο χάσαμε τον συντονισμό μας. Πήγαμε στην Καλαμάτα κάναμε μία πολύ κακή ήττα, μας προβλημάτισε ιδιαίτερα και ήρθαμε αποφασισμένοι στην επιστροφή λέγοντας ότι με τον ΟΦΗ θα πρέπει να κάνουμε μία καλή εμφάνιση ώστε να δείξουμε και στους εαυτούς μας και στην ομάδα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και το εισιτήριο για το Final Four. Μπήκαμε μέσα και πραγματικά τα δώσαμε όλα κινδυνεψαμε και χάσαμε το 4ο σετ αν και είχαμε πολύ καλό προβάδισμα και στο 5ο σετ πήραμε το τάι μπρέικ και ουσιαστικά κάναμε το απίστευτο να περάσουμε στο Final Four όντας μία ομάδα της Preleague με υποδεέστερο μπάτζετ από τους αντιπάλους και αυτό μας έδωσε φτερά, παρότι είχαμε απόντες τον αρχηγό μας και το βασικό μας κεντρικό Αργύρη Μαυροβουνιώτη και Νίκο Καρατζά αντίστοιχα, να μπούμε μέσα αποφασισμένοι και να κερδίσουμε με καθαρό σκορ.

Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ είναι μία ομάδα με το δεκαπλάσιο μπάτζετ από τη δική μας, μία ομάδα που κέρδισε στην 4η αγωνιστική της Β’ φάση τον ΠΑΟΚ 0-3. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά και σε αυτό το παιχνίδι δεν πάμε ούτε με κατεβασμένα τα χέρια ούτε πάμε να χάσουμε. Πάμε να πάρουμε ό,τι μπορέσουμε και να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γνωρίζουμε τη δυσκολία αλλά δεν φοβόμαστε σε καμία περίπτωση. Πάμε σε ένα υπέροχο στολίδι, σε ένα καινούργιο γήπεδο να παίξουμε με ωραίες συνθήκες, ωραία ατμόσφαιρα και θα ειναι μία γιορτή. Ελπίζω να κάνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, ώστε να φανούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα.

Για εμάς που προετοιμαζόμαστε καθημερινά για το Final Four το ματς με τον Άθλο Ορεστιάδας θα είναι ένα crash test, όποτε θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε.
Αργύρης Μαυροβουνιώτης: «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν»

Ζήσαμε ιστορικές στιγμές στο κλειστό της Πολίχνης μετά τις δύο νίκες ενόψει του κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει και να αποκλείσει δύο πολύ καλές ομάδες της Α1. Θεωρώ, ότι παίξαμε πολύ καλά, δεν μας χαρίστηκε κανένας και δεν χαριστήκαμε σε κανέναν και έτσι φτάσαμε πανάξια στην πρόκριση του Final Four του κυπέλλου.

Η κληρωτίδα μας έβγαλε αντιμέτωπους με τον Φοίνικα Σύρου, μία πάρα πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια. Είμαστε το αουτσάιντερ και είμαστε καλά με τον τίτλο αυτό. Είμαστε από χαμηλότερη κατηγορία καταφέραμε, όμως, και ανεβήκαμε, επομένως, εξισορροπήσαμε τα πράγματα. Θα πάμε να χτυπήσουμε το ματς και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε ένα ή δύο σετ ακόμη και να φτάσουμε στο τάι μπρέικ ή και να κατακτήσουμε τη νίκη είναι σίγουρο ότι θα είμαστε έτοιμοι.

Η αδυναμία του Φοίνικα Σύρου θεωρώ πως επειδή είναι ψηλά κορμιά πρέπει να τους πιέσουμε στην υποδοχή, να κάνουμε καλό σερβίς, έτσι ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε τον πασαδόρο τους έξω από τη γραμμή των τριών μέτρων και να είναι λίγο πιο ξεκάθαρη οι ρόλοι μας στο μπλοκ και να επιλέξουμε ποιους παίκτες θέλουμε να κόψουμε στην επίθεση. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς.

Προσδοκούμε να βρεθούμε στον τελικό. μπορεί να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να φτάσουμε στον τελικό, ωστόσο, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας.

Έκτορας Καρατζόγλου: «Δεν φτάσαμε τυχαία στο final-4»
 

 

Η ομάδα του Φοίνικα είναι, όντως, μία πολύ ισχυρή και δυνατή ομάδα και το έχει αποδείξει και στο πρωτάθλημα και φτάνοντας στα ημιτελικά του κυπέλλου. Παρόλα αυτά και εμείς δεν φτάσαμε τυχαία σε αυτή την θέση που είμαστε. Σίγουρα υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας και είναι και η κατηγορία που είναι επίσης διαφορετική αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και το έχει δείξει κιόλας, ότι δεν φοβάται καθόλου να κοντράρει τους αντιπάλους. Έχει δείξει όντως πολύ σκληρό μέταλλο μέσα στο γήπεδο και δεν φοβάται τα φαβορί. Σίγουρα, για μας θα είναι ένα πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι, θα τους κοντράρουμε και γιατί όχι να φέρουμε τη νίκη.

Το μυστικό της επιτυχίας που κερδίσαμε την Κηφισιά και τον ΟΦΗ είναι, ότι υπάρχει μία πολύ καλή σχέση μεταξύ των παικτών, είμαστε οικογένεια και υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αυτό δημιουργεί μία πολύ καλή χημεία μέσα στο γήπεδο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δυναμικότητα που έβγαλε η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες σε συνδυασμό με έναν πάγκο που μπορεί να σταθεί όταν το χρειάζεται η ομάδα.
Το παιχνίδι με τον Άθλο Ορεστιάδας μπορεί να το ευχαριστηθούμε λίγο περισσότερο χωρίς άγχος και να αποτελέσει μία δυνατή προετοιμασία ενόψει του κυπέλλου.

Το πρόγραμμα του final-4

Πέμπτη 31 Μαρτίου

Α’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 15.15 ΕΡΤ-3: Πήγασος Πολίχνης – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Β’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Παρασκευή 1 Απριλίου

Τελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού