ΔΙΕΘΝΗ

Πήγε να τη… σπάσει στη Δρέσδη

Πήγε να τη… σπάσει στη Δρέσδη

Μία ανάσα πριν από το break στη σειρά των τελικών του γερμανικού πρωταθλήματος έφτασε στη Δρέσδη η εκπληκτική ομάδα του β’ τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου και της διεθνούς Αθηνάς Παπαφωτίου, Στουτγκάρδη, αλλά τελικά η Κυπελλούχος “λύγισε” με 3-2 (23-25, 25-16, 23-25, 25-22, 15-7) στο α’ ραντεβού με την κάτοχο του τίτλου. Οτίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενες έδειξαν πως η φετινη τους ονειρική πορεία, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς προηγήθηκαν δις με 1-0 και 2-1, προκαλώντας ψυχρολουσία στους περίπου 3000 φίλους της Δρέσδης στη “Margo Arena”.

Τελικά όμως όσο πέρναγε η ώρα η Κριστίνα Μιχαϊλένκο ανέβαζε στροφές και με συνολικά 26 πόντους μετά το 2-2 χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα της, με την Δρέσδη καλύτερη σε σερβίς,επίθεση και μπλοκ να κάνει το 1-0 στους τελικούς της Bundesliga. Άξια συμπαραστάτρια της Λευκορωσίδας διαγώνιας η Γερμανίδα με ρίζες από Κούβα, Ιζκιέρδο-Μοκάσκι που πρόσθεσε άλλους 19 πόντους στη νίκη της ομάδας της.

Για την Κυπελλούχο ομάδα των δικών μας “παιδιών”, η μόλις χθες εκλεχθείσα Β’ αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Αθηνά Παπαφωτίου που πέτυχε έναν άσο, αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ξεκινώντας στα τρία πρώτα σετ από τον πάγκο, ενώ ήταν βασική στα δύο τελευταία. Τοπ σκόρερ με 16 πόντους της Στουτγκάρδης η Καντόρ, ενώ έναν λιγότερο είχε με 3 μπλοκ η Χάρμς.

Επόμενο ραντεβού των φιναλίστ το προσεχές Σάββατο 25 Απριλίου στη SCHARRena της Στουτγκάρδης, όπου η ομάδα της Παπαφωτίου με τον κόσμο στο πλευρό της είναι ικανή για το  καλύτερο. Γιατί λοιπόν να μην τρελάνει ξανά κόσμο με το νταμπλ…