Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πειρατής τίτλου ο ΠΑΟΚ

Πειρατής τίτλου ο ΠΑΟΚ

Ανάλυσε το

Το break με το καλημέρα στην σειρά των τελικών πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ και με το “καθαρό” 3-0 (25-22, 25-23, 25-14) επί του Φοίνικα Σύρου στην Ερμούπολη έκανε το 1-0 στα παιχνίδια αποκτώντας αυτόματα και το προβάδισμα τίτλου.

Νίκη -τίτλου πανηγύρισε στην Σύρο ο ΠΑΟΚ καθώς έδειξε αποφασισμένος να κρατήσει τα κεκτημένα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας κορυφαίους τους Σεπέδα, Γιαμπλόνσκι και Κουρνέτα με το 3-0 “έσπασε” την έδρα του Φοίνικα Σύρου που πάλεψε στα δύο πρώτα σετ αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμά που είχε στο τέλος του 2ου σετ.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικοί και αγχωμένοι, ο Ντόκιτς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και σε συνδιασμό με την πολύ καλή μέρα που βρέθηκε ο Σεπέδα γνώρισε την ήττα στον πρώτο τελικό.

Ένας τελικός που κατέληξε στον ΠΑΟΚ που πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του, έχει το πλεονέκτημα πλέον και περιμένει την Μεγάλη Δευτέρα στο PAOK Sports Arena να κάνει το δεύτερο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Γιαμπλόνσκι την διαφορά

Το πολύ καλό σερβίς του Γιαμπλόνσκι, τον Σεπέδα αλλά και το μπλοκ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο “Δ. Βικέλας” και εκμεταλλευόμενος την κακή παρουσία του Ντόκιτς έφθασε στο 0-1 που του έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του τελικού.

Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ μπήκαν αποφασισμένοι για να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι πόντο -πόντο μέχρι το 4-4. Ο ΠΑΟΚ όμως με τον Γιαμπλόνσκι στο σερβίς και τους Χιμένες και το μπλοκ του Λι στον Ντόκιτς έκανε το 4-7 ενώ με νέο μπλοκ των Λι-Κουρνέτα ο Δικέφαλος του Βορρά έφθασε στο 6-8.

Ο Φοίνικας Σύρου με τον Λάππα και τα λάθη του ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 8-8 και 11-11 με τους δύο φιναλίστ πάνε χέρι-χέρι μέχρι το 13-13.

Εκεί όμως οι Θεσσαλονικείς με τους Γιαμπλόνσκι έκαναν το 13-15 και λίγο αργότερα με το μπλοκ και τον Σεπέδα ανέβασαν την διαφορά στο +5 κάνοντας το 15-20.

Οι γηπεδούχοι με τον Λάππα και το καλό σερβίς από τον Παπαδόπουλο μείωσαν στο 19-20 και το 21-22, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με τους Σμαραγδή και τα λάθη του Ντόκιτς έφθασαν στο 22-25 και το 0-1.

Με… “σύμμαχο” τον Ανδρεάδη ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο σετ είχε συναρπαστική εξέλιξης, εντυπωσιακό επιθέσεις, αρκετά λάθη, ένταση αλλά και ανατροπές με τον Αμπρέου Σεπέδα να κάνει την διαφορά και να χαρίζει στον ΠΑΟΚ το σετ με 23-25 που τον έφερε στο 0-2.

Οι “ασπρόμαυροι” με πολύ καλό σερβίς προηγήθηκαν με 1-5 και 2-7, ωστόσο οι γηπεδούχοι “ξύπνησαν” γρήγορα από τον λήθαργο ισοφαρίζοντας σε 9-9 με τον Ντόκιτς. Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 10-12 και 12-14, όμως οι Πειρατές βγάζοντας πάθος και δύναμη στο παιχνίδι τους με ένα σερί 4-0 προσπέρασαν σε 15-14 και με τους Λάππα και την άουτ επίθεση του Χιμένες έκανε το 18-16.

Αυτή ήταν και η φάση που σημάδεψε τον αγώνα αφού το ξέσπασμα και η κίνηση του Ανδρεάδη να μιλήσει προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ προκάλεσε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή στον Θρακιώτη κεντρικό και έφερε τους “ασπρόμαυρους” στο 18-17.

Ο κεντρικός της Σύρου με εξαιρετική επίθεση έκανε το 19-17, όμως ο ΠΑΟΚ με τους Κουβανούς και το μπλοκ στον Ντόκιτς έκαναν το 20-21…

Ντόκιτς και ένα μπλοκ του Μπουρούτη σε γύρισμα του Λι έδωσαν το προβάδισμα στον Φοίνικα με 22-21 ξεσηκώνοντας το γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ όμως με τον Γιαμπλόνσκι έκανε το 22-22 και εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Σεπέδα ο οποίος με δύο πόντους του (έναν άσο) πήγε το σκορ στο 22-24 και με άουτ επίθεση του Ντόκιτς έγραψε το 23-25 και το 0-2…

Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο ο ΠΑΟΚ φρόντισε να φθάσει στη νίκη αφού ο Σεπέδα ήταν η αρχή και το τέλος των “ασπρόμαυρων” σε ένα σετ όπου ο Φοίνικας παραδόθηκε αμαχητί…

Το σετ ήταν ντέρμπι μέχρι το 4-4, ωστόσο η συνέχεια ήταν μόνο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έκανε το 4-9 βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη και το σπάσιμο της έδρας. Σμαραγδής και Χιμένες με άσο έκανε το 7-12.

Ο Φοίνικας προσπάθησε με τον Ντόκιτς να πλησιάζει στο 10-13 όμως ο ΠΑΟΚ με τον Σεπέδα έκανε το 12-18 και λίγο αργότερα ο Λι με άσο έδωσε αέρα 8 πόντο στον Δικέφαλο γράφοντας το 12-20.

Το πάρτι του ΠΑΟΚ στην Σύρο συνεχίστηκε αφού οι “ασπρόμαυροι” με το μπλοκ τους να είναι ασταμάτητο έκαναν το 14-24 και με τον Σεπέδα τελείωσε τον πρώτο τελικό στο 14-25 που έφερε το 0-3.

Τάδε έφη…

Ντούσκο Νίκολιτς (Προπονητής Φοίνικας Σύρου): «Δώσαμε ένα σετ από λάθη και σε ένα ματς τριών σετ με έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ, είναι πάρα πολλά. Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο ματς είναι ένα καινούριο παιχνίδι και εύχομαι να επαναλάβουμε την επιτυχία της κανονικής περιόδου».

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Σήμερα πήγε καλά μόνο το…σκορ (χαχαχα). Σήμερα βοήθησε πάρα πολύ ο Γιαμπλόνσκι τη στιγμή που οι υπόλοιποι κυμάνθηκαν σε χαμηλά ποσοστά. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, να αποφύγουμε λάθη και θεωρώ πως μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα στο επόμενο ματς. Βλέπουμε πάντα το καλύτερο, το πρώτο σκαλί και προσπαθούμε για αυτό. Το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, σημασία πάνω από όλα έχει η ποιότητα που βγάζεις μέσα στις γραμμές».

Ανδρέας Ανδρεάδης  (Φοίνικας Σύρου) :  «Άκουσα που φωνάζανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν έβρισα κανέναν. Του είπα του Καλμαζίδη “πάρε ταϊμ άουτ” και ίσως ακούστηκε ειρωνικό. Εμείς δεν παίξαμε καλά, ήταν ο πρώτος τελικός για αρκετούς.  Έφυγε η κρυάδα, πιστεύω μπορούμε να κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια και να είμαστε βελτιωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και να κάνουμε την έκπληξη».