Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πήρε ρεβάνς και θέση στην 4άδα

Πήρε ρεβάνς και θέση στην 4άδα

Ανάλυσε το

Επιστροφή στις νίκες για τον Ευρωπαίο Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τρεις μέρες πριν από τον πρώτο προημιτελικό στο Challenge Cup, παρόντος του Κασαμπαλή που ταξίδεψε εσπευσμένα από το Πανελλήνιο εφήβων στην Έδεσσα, επικράτησε στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» με 3-0 (25-20, 25-21, 25-20) της φιλοξενούμενης ΜΕΝΤ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και πέρα από την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του α’ γύρου στην Τούμπα επανήλθε, έστω και προσωρινά αφού είναι σε εξέλιξη το Λαμία-Φοίνικας,  στην 4άδα.

Αν και δεν έχουν τους ίδιους φετινούς στόχους, η νίκη αποτελούσε «μονόδρομο» κα για τις δύο ομάδες στην Αλεξανδρούπολη. Με τη συμπαράσταση του κόσμου του ο Εθνικός, έχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου, ήθελε το τρίποντο που όχι μόνο θα τον ανέβαζε βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, ενώ και η φιλοξενούμενη ομάδα του Σπύρου Φίνου, ήλπιζε, ότι έστω και χωρίς τον λίμπερό της Αντωνιάδη, θα μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία του 3-2 του α’ γύρου και ότι θα καταφέρει να αποσπάσει βαθμό-ούς «χρυσάφι» στο στόχο της παραμονής.

Υπό την καθοδήγηση του νεαρού Κασαμπαλή οι ακρίτες εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων προηγήθηκαν με 9-7, με τη ΜΕΝΤ να έχει χαρίσει 7 πόντους από δικά της λάθη! Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, παίζοντας «δεμένα» και με επιθετική πολυφωνία διατήρησε το προβάδισμα με 16-13 και χάρις και πάλι στις κακές επιλογές και την αναποτελεσματικότητα της νεοφώτιστης ομάδας, μπήκε εύκολα στη «θέση του οδηγού», προηγούμενος 1-0 σετ με 25-20.

Στο ξεκίνημα του β’ σετ ο Εθνικός πήρε κεφάλι με 8-3 και έδειξε πως δε θα δυσκολευτεί να επιβάλλει ξανά το ρυθμό του. Ωστόσο, οι αντίπαλοι παίκτες της νεοφώτιστης ομάδας, κράτησαν την τακτική τους, πίεσαν στο σερβίς και με επιθετικό εκφραστή το Σακόγλου, κατάφεραν προς στιγμήν να κλείσουν την ψαλίδα της διαφοράς στο 12-10. Και πάλι όμως ο Εθνικός μετά το 16-12 ξέφυγε ακόμη περισσότερο με 23-19 και ζευγάρωσε με 25-21 τα κερδισμένα της σετ, 2-0.

Όσο κι αν θα περίμενε κάποιος αντίδραση από τους Θεσσαλονικείς, που μετά το 2-0 του Εθνικού, βρίσκονταν με την «πλάτη στον τοίχο» οι ακρίτες πήραν κεφάλι με 8-5 στο γ’ σετ και έδειξαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς. Με το μπλοκ των Μίχαλι-Κιόσση να ανεβαίνει σταδιακά οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 14-10 και στο 18-13 ο Σάκης Μουστακίδης, πέρασε στη θέση του Κασαμπαλή τον Αμερικανό Όστιν, για να δώσει ανάσες στο νεαρό διεθνή μας, αλλά και τον Δημητριάδη αντί του Κ. Δαλακούρα. Τα πολλά χαμένα σερβίς των φιλοξενούμενων, που έδειχναν να μην έχουν «καθαρό μυαλό» ανέβασαν και πάλι την τιμή της διαφοράς στο 21-16 και με 25-20, πέτυχε την πολύτιμη νίκη, που εν αναμονή των μαντάτων από τη Λαμία, τον επανάφερε με 34 βαθμούς στην 4άδα της Volleylegue.

Αναχωρεί τα ξημερώματα για Τουρκία

Έτσι με ακμαίο ηθικό τα ξημερώματα στη 01.00 η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου μέσω Κωνσταντινούπολης θα μεταβεί στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Λισαβόνα, όπου την προσεχή Τρίτη 3/3 θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα στον α’ προημιτελικό του Challenge Cup και την Τετάρτη θα επιστρέψουν μέσω Βρυξελλών.

Τάδε έφη…

Θανάσης Μουστακίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης): “Οι προκλήσεις από εδω και πέρα είναι πολλές, αφού τώρα θεωρώ πως αρχίζει η μάχη της 4άδας. Το αποψινό ματς ήταν μία πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με την Μπενφίκα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να σταματήσουμε τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας”

Σπύρος Φίνος (ΜΕΝΤ) στο Volleyplanet: “Δεν μας πήγε τίποτα καλά σήμερα… Κάναμε πολλά λάθη σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, που έπαιξε σοβαρά,  συγκεντρωμένα και χωρίς να πιάσει καμία σπουδαία απόδοση, έφτασε χωρίς λάθη στη νίκη. Αυτό πάντως το διαφορετικό πρόσωπο στα εκτός έδρας πρώτη φορά το βλέπω. Σε σχέση με την προπόνηση που κάναμε όλη την εβδομάδα, δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο σήμερα, είμασταν μάλλον άλλη ομάδα! Αν καταφέρναμε να κρατήσουμε μία απόδοση, περίπου σαν αυτή που είχαμε στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, τότε είμαι πεπεισμένος πως δεν θα φεύγαμε άπραγοι από την Αλεξανδρούπολη”. 

Με τη γλώσσα των αριθμών

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Κασαμπαλής 6,  Άντριτς 11, Κιόσης, Μίχαλι 12, Α. Δαλακούρας 11, Κ. Δαλακούρας 4, λίμπερο Δαρίδης 67 (50%, Δημητριάδης, Όστιν, Κοντοστάθης 1.

ΜΕΝΤ (Φίνος): Αντιφάκος 2, Μπίσετ 11, Κλέρσεντ 5, Χατζηιλιάδης 5,  Σακόγλου 13, Ναζίρης 1, λίμπερο ο Κνάπεκ 45% (45% αρ.), Παπαϊακώβου 2, Μάντζιος 1, Παπαπαναγιώτου, Παντίρης.