ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πήρε τη Νίκη και την πρόκριση ο Ηρακλής

Πήρε τη Νίκη και την πρόκριση ο Ηρακλής

Ανάλυσε το

Με κεκτημένη ταχύτητα από το θρίαμβο της Βόχας ο Ηρακλής στο νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας των “16” στο Αιγίνιο ξεπέρασε εύκολα  με 3-0 (25-12, 25-13, 25-13) σετ την αντίσταση της τοπικής Νίκης και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως φαίνεται και απο το τελικό σκορ η ομάδα του Γιάννη Ορφανού που σε όλα τα σετ έφτανε εύκολα σε double score απέναντι σε έναν αντίπαλο, που αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για να “σφραγίσει” το διαβατηριό της για τους “8” της διοργάνωσης.

Έτσι πλέον “Γηραιός” χάρις στο rotation του προπονητή του που έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του περιμένει πλέον ξεκούραστος το προσεχές Σάββατο στη Μίκρα τον Παναθηναϊκό για έναν ακόμη τελικό στο στόχο της παραμονής της στη Volleyleague.

Τάδε έφη…

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής Ηρακλή): «Τα παιδιά έκαναν αυτό που ζήτησα, καθώς ήταν σοβαροί από την αρχή ως το τέλος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση. Με χαροποιεί επίσης το γεγονός ότι παρά τις αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα η ομάδα έδειξε σταθερότητα»

Ο άτυχος κεντρικός του Ηρακλή, Κάσσανδρος Στίγγας, που απουσίασε λόγω ασθένειας στο ματς με τον Παμβοχαϊκό και σήμερα στο 2ο σετ υπέστη διάστρεμμα, δήλωσε στο Volleyplanet τα εξής: “Σήμερα ήταν μια επαγγελματική νίκη για την ομαδα μου. Είχαμε σωστές εντολές και με τη δέουσα σοβαρότητα κερδίσαμε. Εννοείται πως μας ενδιαφέρει το Κύπελλο, όπως μας ενδιαφέρει και το League Cup “Nίκος Σαμαράς”. Πρόκειται για επιπλέον αγώνες απο τους οποίους μπορείς να κερδίσεις πολλά. Βέβαια ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας μου, η παραμονή, δεν αλλαζει. Ήταν μια καλή προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ”.

Θανάσης Στράντζαλης (προπονητής Νίκης Αιγινίου): «Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλύτερος σήμερα ενώ εμείς δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο να μπούμε στο ρυθμό του αγώνα. Ο αντίπαλος μας επιβεβαίωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση κι εμείς στρέφουμε την προσοχή μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 12-25, 13-25, 13-25
Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης) Αναστασιάδης, Γεωργόπουλος, Λαμπρινός, Παπαλεξίου, Βουλκίδης, Γκορίδης, Κνάπεκ-λ / Ντουντούδης, Ματσκίδης, Κιοσσές, Γκορτζίλας.
Ηρακλής (Ορφανός) Χατζηηλιάδης, Πέντσεφ, Πίζα, Τσολάκος, Στίγγας, Παλέντζας, Παπαδημητρίου -λ / Πιπέργιας, Μαυροβουνιώτης, Στεφανίδης, Γάτσης.