Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πίστη για 8άδα

Πίστη για 8άδα

Η αντίστροφη μέτρηση για το…. El Thrakico ξεκίνησε στον Έβρο με τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να βρίσκονται στην τελική ευθεία για το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής…

Η νίκη είναι κοινός στόχος για τις δύο ομάδες του Έβρου, ωστόσο αυτοί που «καίγονται» περισσότερο την παρούσα φάση είναι οι «πράσινοι» που θέλουν να κλειδώσουν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία και από εκεί και μετά να βλέπουν διαφορετικά τα play-off.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας με όπλο του την δύναμη της έδρας στοχεύει στο τρίποντο θέλοντας να εκμεταλλευθεί τόσο την κούραση των «κυανολεύκων» από την Ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση στο Τσάλεντζ Καπ, όσο και το ντεφορμάρισμα που διανύει τελευταία η  ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Τα ντέρμπι του Έβρου έχουν πάντα την δική τους ξεχωριστεί ιστορία και δυναμική για τον κόσμο των δύο ομάδων, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό της παραμονής για τους γηπεδούχους, αλλά και η προοπτική της 4άδας για τους φιλοξενούμενους του Σάκη Μουστακίδη.

Ο πασαδόρος των «πρασίνων» Μανώλης Δημητριάδης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε «Το παιχνίδι με τον Εθνικό έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα το οριοθετούμε ως το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Γνωρίζουμε  όλοι ότι το παιχνίδι με τον Εθνικό θα μας δώσει σίγουρα την παραμονή στην κατηγορία.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πάρουμε τη νίκη που θα είναι η σημαντικότερη της φετινής χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Κώστας Δεληκώστας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άγχους μιας και η διαφορά από τον 9ο Άρη έχει μειωθεί στους 3 πόντους ο τεχνικός του ΑΟΟ έδειξε αισιόδοξος τονίζοντας «Εμείς πρέπει να κάνουμε απλά την δουλειά μας. Άγχος και τα λοιπά είναι για τον κόσμο, όχι για εμάς. Έχουμε τρία ματς που μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Αυτά εντός  έδρας με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΜΕΝΤ, αλλά και το εκτός με την ΑΕΚ. Σχετικά έχουμε εύκολο πρόγραμμα. Θα το παλέψουμε… Υγεία να έχουμε και πιστεύω θα ήμαστε στην 8άδα».

Μοναδικός πονοκέφαλος για τον Δεληκώστα είναι η κατάσταση του Βραζιλιάνου ακραίου Γκιγέρμε, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στους κοιλιακούς του κατά το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος ανεβάζει στροφές στην απόδοσή του και μπήκε στην σημερινή προπόνηση με  υποδοχή άμυνα και αύριο θα ξεκινήσει και άλματα.